به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت امروز سهشنبه دوم اردیبهشت ماه با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح اقدامات این سازمان در سال گذشته و برنامههای سال جاری این سازمان پرداخت و گفت: سال 92 سال نسبتاً موفقی در حوزه حج و زیارت بوده است.
افزایش 67 درصدی عمرهگزاران ایرانی
وی ادامه داد: در حوزههای مختلف برنامهریزیهای صورت گرفته تا 90 درصد محقق شد و توانستیم بعد از 35 سال زائران ایرانی را از ماه صفر به عربستان اعزام کنیم. از ابتدای عمره جاری تاکنون نیز 530 هزار زائر عازم عمره شدهاند و پیشبینی میکنیم تا پایان عمره یعنی چهارم تیرماه سال جاری، 820 هزار نفر ایرانی عمرهگزار شوند، یعنی 67 درصد بیش از سال گذشته.
اوحدی از افزایش 65 درصدی عمره نوروزی نیز سخن گفت و اظهار کرد: در سال گذشته توانستیم قیمتهای عمره را مدیریت کنیم و برای هر فرد معادل 420 هزار تومان و در مجموع 400 میلیارد تومان صرفهجویی صورت گرفت.
وی در خصوص لغو 11 پرواز عمره به دلیل نامساعد بودن آبوهوا اعلام کرد: تاکنون تمامی این 11 پرواز به عربستان اعزام شدهاند، 67 پرواز نیز به دلیل مشکلات مختلف به فرودگاههای دیگر منتقل شد از جمله پروازهای فرودگاه تبریز به فرودگاه ارومیه منتقل و فرودگاههای کرمان، زاهدان و در مواردی فرودگاه مشهد که بسته شده بود، پروازهای عمره آنها به سایر فرودگاهها منتقل و تمام هزینههای انتقال و پذیرایی از زائران توسط سازمان پرداخت شد.
صدور 11 هزار ویزای به صورت روزانه در کنسولگریهای عربستان
رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: تاکنون طی عمره تأخیر پرواز نداشتهایم و با همکاری کنسولگری عربستان در تهران و مشهد علیرغم افزایش 67 درصدی تعداد زائران عمره در برخی از روزها تا 11 هزار ویزا صادر شده و تاکنون هیچ پروازی به دلیل عدم یا تأخیر در صدور ویزا لغو نشده است.
یک شهید 19 زخمی طی شش ماه پایانی سال 92
رئیس سازمان حج و زیارت بخش دوم سخنان خود را به مسئله عتبات عالیات اختصاص داد و گفت: در سال 92 نسبت به سال 91 با افزایش 65 درصدی تعداد زائران عتبات عالیات روبهرو بودهایم. در شش ماهه آخر سال 91 نیز هفت زائر ایرانی شهید و 49 نفر زخمی شدند ما خوشبختانه در شش ماه آخر سال 92 فقط یک زائر شهید و 19 زائر مجروح داشتهایم.
وی از قطع پای یکی از زائران کاروانهای غیر مجاز و زخمی شدن 29 زائر دیگر در این کاروان نیز سخن گفت و عنوان کرد: با هماهنگی بنیاد شهید شهدای حوادث تروریستی زیر پوشش بنیاد شهید قرار میگیرند و مجروحان نیز از حمایتهای درمانی بنیاد بهرهمند میشوند البته در صورتیکه زائر زیر پوشش سازمان حج و زیارت به عتبات اعزام شده باشد.
اوحدی از اعزام کمیتهای از سوی سازمان حج و زیارت برای درجهبندی هتلهای عراق خبر داد و افزود: امیدواریم در سال جاری بتوانیم بستههای مختلف با درجهبندی هتلهای متعدد در اختیار زائران قرار دهیم. همچنین در فراخوان خرداد ماه برای اعزام در ماه رمضان بستههای زمانی سفر دو روزه و سه روزه به عراق فراهم کنیم.
تشکیل کنسرسیوم شرکت امید زائر با بانکهای مختلف
وی از تشکیل کنسرسیوم شرکت امید زائر با بانکهای مختلف جهت همکاری در فراهم آوردن امکانات برای زائران عتبات خبر داد و گفت: 25 درصد سهام این کنسرسیوم متعلق به بانک ملی، 25 درصد متعلق به بانک ملت، 20 درصد متعلق به بانک گردشگری، 20 درصد متعلق به حوزه توسعه اقتصادی عراق(زیر نظر قاسمی وزیر نفت سابق) و 10 درصد نیز متعلق به امید زائر است.
هیچ محدودیتی برای جذب سرمایهگذاران خصوصی و خیرین نداریم
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: هیچ محدودیتی برای جذب سرمایهگذاران خصوصی و خیرین برای مشارکت در ارائه خدمات به زائران عتبات عالیات وجود ندارد.
وی اعلام کرد: تا پایان اردیبهشت ماه کلنگ هتل شلمچه با 250 اتاق و زائر سرای چزابه در مرزهای جنوبی کشور به زمین زده میشود، همچنین عملیات ساخت هتل مهران تا پایان سال 93 آغاز خواهد شد که دارای امکانات رفاهی، رستوران، بازارچه مرزی و ... خواهد بود.
اوحدی از ورود روزانه هزار و 200 زائر عراقی در ایام کم تردد و چهار هزار نفر در ایام پر تردد از مرز شلمچه به ایران سخن گفت و با اشاره به اتفاقات ناگوار مختلف و مشکلات موجود در این حوزه اظهار امیدواری کرد با حضور بانکهای در این مرزهای کشور برای تبدیل ارز و آژانسهای مسافری برای تهیه بلیط سفر به مشهد بخشی از مشکلات زائران عراقی رفع شود.
تلاش برای ایجاد ساختار سفر گروهی زائران عراقی به ایران
وی از برگزاری اولین نشست کارگروه ساماندهی زائران عراقی توسط سازمان میراث فرهنگی نیز خبر داد و گفت: سازمان حج و زیارت نیز عضو این کارگروه است و از ما خواسته شده است که الگوهای خودمان برای اعزام زائر را در اختیار آنها قرار دهیم و امیدواریم بتوانیم با برنامهریزیهای صورت گرفته ساختاری برای سفر گروهی زائران عراقی به ایران فراهم کنیم.
اوحدی افزود: زائر سرای چزابه در اربعین سال جاری به بهرهبرداری میرسد و با توجه به اینکه پیشبینی میشود در اربعین سال جاری بیش از یک و نیم میلیون نفر زائر راهی کربلا شوند میتوانند از این زائرسرا استفاده کنند.
خیر خوزستانی زائرسرای چزابه را میسازد
وی از برعهده گرفتن ساخت یک زائرسرا در چزابه توسط خیر خوزستانی خبر داد و اظهار امیدواری کرد که سایر خیرین کشور نیز وارد این حوزه شوند. همچنین یک مجموعه بخش خصوصی متعلق به شیعیان یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز عهدهدار ساخت 80 درصد هتل شلمچه شده است، انتشار اوراق مشارکت در این زمینه نیز در دست بررسی است.
اوحدی از اختصاص دو زمین برای ساخت زائرسرا یکی در کربلا با 600 اتاق و دیگری در نجف با هزار اتاق نیز سخن گفت و عنوان کرد: یکی از این زمینها را رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در اختیار سازمان حج و زیارت قرار داده است.
وی افزود: مجموعه بین راهی در همدان نیز برای زائران عتبات عالیات که از غرب راهی مرزهای جنوب میشوند در حال احداث است.
کاهش 50 درصدی تعداد زائران در زمان انتخابات عراق
اوحدی به مسئله امنیت در زمان انتخابات عراق اشاره و تصریح کرد: طی این مدت 50 درصد اعزام زائر به عتبات کاهش داده میشود و پروازها نیز به فرودگاه نجف صورت گرفته سفر به کاظمین از برنامه سفر لغو خواهد شد.
وی در خصوص حذف ارز مبادلاتی و افزایش قیمت عتبات گفت: گشایشهایی در بانک مرکزی ایجاد شده و ما امیدواریم با همکاری وزارت نفت بتوانیم ارز مبادلاتی برای عتبات دریافت کنیم و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود در دوره بعد ثبتنام عتبات 10 درصد افزایش قیمت حذف خواهد شد.
اولین پرواز حج تمتع 14 شهریور ماه
اوحدی زمان آغاز اعزام زائران حج تمتع را 14 شهریور ماه و آخرین پرواز بازگشت را ششم آبان ماه اعلام و بیان کرد: قسط دوم حج تمتع از شش اردیبهشت ماه به مدت یک هفته باید توسط زائران واریز شود و عدم واریز به معنای انصراف از اعزام تلقی خواهد شد. در حج تمتع سال جاری 25 درصد کیفیت خدمات را افزایش دادهایم و 20 هتل را از چرخه ارائه خدمات حذف کردهایم.
وی به افزایش قیمت دلار نیز اشاره کرد و گفت: علیرغم این افزایش فقط 250 هزار تومان هزینه حج تمتع افزایش یافت در صورتی که اگر فقط هزینه افزایش ارز محاسبه میشد هر زائر باید 750 هزار تومان بیشتر از سال گذشته پرداخت میکرد. اما با مدیریت هزینهها 14 میلیون دلار صرفهجویی صورت گرفت.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه گفت: کارگروه بررسی و تبیین سیاستها و اهداف اقتصاد مقاوتی در بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت تشکیل و برنامهها و زمانبندی برنامهها ذیل آن ارائه شده است.
وی ادامه داد: حدود 20 هزار کارگزار حج و سالانه سه میلیون زائر با سازمان حج و زیارت در ارتباط هستند که این ظرفیت بزرگی برای تحقق سیاستهای اعلامی از سوی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی است.
اوحدی یکی از راهکارهای ارائه شده در این کارگروه را سفرهای استانی اعلام کرد و گفت: تاکنون به سه استان سفر کرده و فردا عازم همدان هستیم و از این پس نیز ماهیانه به دو استان سفر خواهیم کرد.
وی از ارتقای سطح تشکیلات سازمان حج و زیارت خبر داد و گفت: مصوبه این ارتقا ابلاغ شده و از این پس دفاتر سازمان در استانها در هشت استان به اداره کل و در بقیه استانها به اداره حج و زیارت ارتقا یافتهاند.
ارائه تسهیلات بانکی به دفاتر کارگذار حج و زیارت
اوحدی از رایزنی با بانک ملت برای ارائه تسهیلات بانکی به دفاترکارگذار حج و زیارت نیز خبر داد و در خصوص میزان کاهش کارگزاران اعزامی به حج تمتع گفت: سازمان حج و زیارت و بعثه هر کدام 25 درصد و بخش پزشکی نیز 10 تا 15 درصد کاهش نیروی اعزامی در حج تمتع سال جاری خواهد داشت.
وی در پایان گفت: در سال گذشته 23 قلم کالای ایرانی برای تأمین نیازهای زائران ایرانی در عربستان به این کشور ارسال میشد که در سال جاری این عدد را به 28 قلم خواهیم رساند.