به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشریه تخصصی کتاب انتشارات سوره مهر با عنوان «مهر»، صد و نود و هشتمین شماره خود را منتشر کرد. در این شماره از نشریه یادداشتهایی از محسن مؤمنیشریف، علیرضا مختارپور، مرتضی سرهنگی، هدایتالله بهبودی، حسن بنیانیان، محسن کاظمی، جواد کاموربخشایش، کورش علیانی و ... به چشم میخورد.
در بخشی از اولین یادداشت این نشریه به قلم حیدر ایمنی، سردبیر این نشریه میخوانیم: «در این شماره از نشریه باید یاد کنیم از همه خبرنگاران و نویسندگانی که با تلاش و کوشش آنان این نشریه دوام و قوام یافت. اگر اکنون در اغلب کریدورهای فرهنگی و در پیشخان آنان نام مجله «مهر» متجلی است، ثمره تلاش همان مدعیان بینام و نشان است. شایسته است نَقبی بزنم به حضور پُرشمار مشترکان این نشریه در اقصی نقاط کشورـ که این تأکید خود، مُهر تأییدی است بر تکاپوهایِ دیگر ما در ترویج کتاب و کتابخوانی.
در باب محتوای مطالبِ تکتکِ شمارگانِ این نشریه گفتنی است مسائل کلیدیِ ترویج کتابخوانی را، همواره، مطابق و متناسب با سلیقه مخاطبان خود عرضه کردهایم. البته از سویی باید به تندباد برخی ناملایمات و نامهربانیها نیز اشاره کرد؛ این بخش از نوشتار من بیشتر درباره دوستانی بود و هست که از طبع و خوی آنها در باب همکاری با مجله هیچ مهربانی برنخاسته است؛ آنانی که در نزدیکیِ ما بودند، ولی نساختند با لقای یاران؛ حتی پا از این فراتر نهادند و تیر طعنههایشان را از گوشه و کنار روانه ما ساختند تا ذکر این جمله بار دیگر برای ما تداعی شود که به راستی برخی دورانِ دور بِه از نزدیکان نزدیکاند.»
در ادامه، این نشریه با مقالهای از علیرضا مختارپور به بهانه انتشار کتاب «زندان الرشید» همراه میشود با عنوان «روزی فرا خواهد رسید...» که در آغاز آن میخوانیم:
«پس از انتشار نوع جدیدی از خاطرات تفصیلی رزمندگان، جانبازان و آزادگان دفاع مقدس که با استقبال بیسابقه مردم، اهل فرهنگ و هنر و صاحبنظران در سطوح مختلف قرار گرفت و راه جدیدی در اشاعه و گسترش و نشر خاطرات دفاع مقدس گشوده شد، شاهد دو نوع اظهارنظر البته محدود و کمگستره با نگاهی تا حدودی انتقادی نسبت به این راه و روند جدید بودیم.
نخست از طرف برخی عزیزان ادبیات داستانی که صریحاً یا تلویحاً انتشار این نوع خاطرات را نشانهای بر گسترش حوزه رمان و ادبیات داستانی دفاع مقدس ندانسته و حتی در مواردی بسیار معدود آن را باعث خدشه وارد شدن به ادبیات داستانی دانستند.
اگر نکته اصلی این عزیزان در لزوم منبع قرار گرفتن این نوع خاطرات برای خلق آثار ادبی است، نه کسی در آن تردید دارد و نه انتشار این خاطرات مانعی برای خلق آثار داستانی و حتی فیلمنامه و نمایشنامه در این حوزه است.
اما نکته مهم و اصلی آن است که با محدودیتهای متعدد و تاثیرگذار کتب صرفاً تاریخی از جمله عدم دسترسی محقق و مورخ به تمامی اسناد و مدارک، از بین رفتن بسیاری از منابع فیزیکی و سندی وقایع، عدم توجه مورخین به اعتقادات، عواطف و دیگر ارزشهای انسانی در وقایعی همچون دفاع مقدس - که به تحقیق نمیتوان بدون توجه به ایمان و اعتقادات و ارزشها و عواطف و روابط انسانی آن را درک کرد- انتظار انعکاس این نوع مطالب در کتب صرفاً اسنادی تاریخی غیرمنطقی و حداقل غیرواقعی است.
بنابراین این نوع خاطرات را باید به عنوان یکی از منابع و بلکه مهمترین منابع تاریخ معاصر، تاریخ انقلاب اسلامی و تاریخ دفاع مقدس دانست.»
صفحه میانی این نشریه، نگاهی به آثار برجسته انتشارات سوره مهر دارد که در میان این آثار میتوان به «گرگسالی»، «کالکهای خاکی»، «زندان الرشید»، «سالهای بیقرار» و «پنجرههای تشنه» اشاره کرد.
در ادامه به مطلب طنزی از سعید بیابانکی با عنوان «اسفند دونه دونه» بر میخوریم که در بخشی از آن آمده است: «یکی از مسئولان کشور گفته است: کسانی که کار ضروری ندارند در ایام نوروز از رفتن به کشور تایلند خودداری کنند. به عبارت دیگر کسانی که کار ضروری دارند در ایام نوروز فقط باید به تایلند بروند. خدا را شکر که من هیچ کار ضروری در تایلند ندارم!
یکی از دوستان برای من ایمیلی فرستاده و از من برای شرکت در جلسه دفاع پایاننامه دکترایش دعوت کرده است. از دیدن ایمیل او خیلی خوشحال شدم. چون مدتها بود از او خبر نداشتم. آدرس محل برگزاری جلسه دفاع به شرح ذیل است:
دانشگاه سوربن- دپارتمان فیزیک – 18 مارس(27 اسفندماه) ساعت 18
فقط مشکل این است که نمیدانم با مترو باید بروم یا بیآرتی یا دربست بگیرم؟
ظاهراً همه مشکلات فرهنگی کشور حل شده و فقط مانده رفع فیلترینگ فیسبوک. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم یک تنه به میدان آمده تا این معضل بزرگ را حل کند. اولاً فیلتری که با یک نرمافزار چند کیلوبایتی شکسته شود به درد فیلتر روغن میخورد، ثانیاً تا فیضبوک هست چرا فیسبوک؟
کل سال در تهران یک طرف و این سیزده روز نوروز هم یک طرف. نه ترافیک، نه طرح زوج و فرد، نه طرح ترافیک، نه آلودگی، نه افسر راهنمایی بیش از اندازه. نه ازدحام مترو و اتوبوس. ولی چه فایده همه اهالی پایتخت این سیزده روز، تهران را ول میکنند و میروند شهرستان و کسی نیست که از این همه امکانات استفاده کند.»
نشریه تخصصی کتاب انتشارات سوره مهر با عنوان «مهر»، صد و نود و هشتمین شماره خود را در شانزده صفحه منتشر کرد.