به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مجمع ناشران انقلاب اسلامی در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی در میان مخاطبان جوان اقدام به تهیه بستههای پیشنهادی مطالعه کتاب با موضوعات گوناگون کرده است که در بسته پیشنهادی با موضوع دفاع مقدس، 14 عنوان از این کتابها را معرفی و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
«دختر شینا» نوشته مهناز ضرابیزاده
کتاب «دختر شینا»، به قلم مهناز ضرابیزاده به رشته تحریر درآمده است. داستان به این صورت است که، وقتی بار سنگین زندگی مشترک را همراه پنج فرزند که در لحظه تولد هیچ کدام، شوهرش را در کنار خود نداشت، به تنهایی بر دوش میکشید، میتوانست به هر گونه اعتراض و ناسازگاری روی بیاورد؛ اما روابط بیریایی که بین دو شخصیت اصلی دختر شینا، یعنی شهید «ستار ابراهیمی هژبر» و همسرش برقرار است، یکی از عوامل دلچسب بودن اثر است که با بیان ساده و بدون سانسور نویسنده همراه شده است؛ چیزی که گاهی شاهد نادیده گرفتن آن در دیگر آثار مذهبی است.
«نگاه پر باران» اثر سمیه شریفلو
این اثر مروری بر نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس است و نگاهی گذرا به حضور زنان در جنگهای صدر اسلام و دوران پیروزی انقلاب اسلامی دارد. «عشق مرز ندارد»، «آرزوی آواره: آوارگی زنان در هشت سال دفاع مقدس» و «آتش در گلستان» برخی از عناوین این کتاب را شامل میشود.
«خاطرات شهید مدق» از مریم برادران
مجموعه اینک شوکران، روایتی از زندگی جانبازان و شهدای شیمیایی جنگ از زبان همسرانشان است که نخستین شماره آن مربوط به شهید منوچهر مدق است. در این کتاب خاطرات همسر شهید، از سالهای زندگی مشترک و خصوصیات اخلاقی و سرنوشتش روایت شده است. بخش عمده خاطرات را، دوران مجروحیت شهید پس از جنگ تا زمان شهادت در سال 1379 در برمیگیرد.
«دختری کنار شط» نوشته عبدالرضا سالمینژاد
کتاب «دختری در کنار شط» به بررسی زندگی و خاطرات شهیده مریم فرهانیان میپردازد. این کتاب در هشت فصل با عناوین خانواده، انقلاب اسلامی، مشارکتهای اجتماعی، جنگ تحمیلی، امدادگر جنگ، مدد کار جنگ، شهادت و عکسها ،اسناد و پیوستها به چاپ رسیده است.
«دا» اثر سیده اعظم حسینی
کتاب «دا»، خاطراتی پر کشش از روزهای آغازین حمله دشمن به خرمشهر را روایت میکند؛ حوادثی پر از کشمکش از حضور زنان و دختران جوان و با اراده در میانه جنگ. یکی از ویژگیهای این اثر جزئینگری است که راوی و نویسنده بیان کردهاند؛ چرا که همین امر صحنههای وقوع حوادث را بسیار زنده کرده است.
«هاجر در انتظار» از سعید عاکف
این کتاب شامل خاطرات زهرا منصف از زندگی مشترکش با حاج عباس کریمی است. در این کتاب ارتباط لطیف شهید کریمی و همسر ایشان و فداکاریهای همسر یک رزمنده به تصویر کشیده میشود. روایت کتاب به صورت داستانی و فوقالعاده جذاب و شنیدنی ارائه شده است.
«خاطرات ایران» نوشته شیوا سجادی
کتاب «خاطرات ایران» متشکل از 22 فصل، گوشههای از زندگی این دلاورزن را کامل میکند. فصول ابتدایی کتاب گزیدهای است از خاطرات دوران کودکیاش، دهههای 30 تا 50 که بیشتر صرف تلاشهای وی برای کسب تخصص در زمینه مامایی و کمک به زنان روستایی میشود. با مهاجرت ایران ترابی به تهران در سال 57، برگ تازهای از زندگی وی ورق میخورد.
«حکایت آنان که بقا را در بلا دیدند» اثر سپیده کاشانی
«حکایت آنان که بقا را در بلا دیدند» شامل دو سفرنامه است. مطالب مندرج در «سفرنامه اول» عبارت است از: شب عاشورای 59، خونینشهر، جنگ بیقانون، دهانی شیرین، از واقعیت تا حقیقت، علم یا آگاهی، بنبستها در خیال، دشمن در قلب خانه، دلاوران از هر سو میآیند، باغبان چنین گفت، یادنامه سفر به جنوب و مطالب «سفرنامه دوم» شامل یادنامهای از فتحالمبین، جبهه شوش، پنجشنبه 12 فروردین 61 و دشت عباس است.
کتابهای «دوره درهای بسته»، «فرشتهها حواسشان جمع است»، «حنانه» و «یکشنبه آخر» آثار دیگری است که درباره دفاع مقدس و نقش زنان در این امر به نگارش درآمده است.