کد خبر: 1402198
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷
مسئول دارالقرآن قم مطرح کرد:

ورود مؤسسات قرآنی به مرزهای اعتقادی برای توسعه نهج‌البلاغه

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: حجت‌الاسلام عظیمی معتقد است که مؤسسات قرآنی در کنار آموزش رشته‌های قرآنی باید تفسیر نهج‌البلاغه را به‌ عنوان یک واحد درسی آموزش دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد عظیمی، مسئول دارالقرآن‌الکریم اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نهج‌البلاغه در عین مظلومیت میان عموم مردم همواره مورد توجه و اقبال بوده، عنوان کرد: نهج‌البلاغه برادر قرآن کریم، کلام امام علی(ع) است که بیش از هر زمان توجه و اهتمام به آن ضروری است.

بیان تفسیر نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی

وی اضافه کرد: یکی از دلایل مهجوریت نهج‌البلاغه، عدم وجود اساتید آشنا به علم صرف و نحو عربی است؛ مؤسسات قرآنی ـ مردمی در کنار آموزش رشته‌های قرآنی باید تفسیر نهج‌البلاغه را به‌ عنوان یک واحد درسی قرار دهند.

ضرورت تعریف نهج‌البلاغه به‌ صورت جامع

مؤلف کتاب «احکام و آداب تلاوت قرآن کریم» با اشاره به مهم‌ترین مبحث کاربردی نهج‌البلاغه گفت: نهج‌البلاغه اثر ماندگار سیدرضی است که در نسل کنونی با وجود کارشناسان، علماء و بزرگان متعدد لازم است حکمت‌ها، خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمؤمنین(ع) به‌ صورت جامع تعریف شود.

عظیمی در رابطه با پرورش اساتید متبحر در عرصه نهج‌البلاغه مطرح کرد: برای آموزش نهج‌البلاغه باید از همه ظرفیت‌های موجود در جامعه قرآنی استفاده کرد؛ همچنین باید سعی شود تا سهم کلام امام علی(ع) در زندگی آحاد مردم بیشتر شود که تحقق این مهم نیازمند پرورش اساتید حاذق خواهد بود.

وی افزود: مؤسسات قرآنی با برگزاری دوره‌های تربیت معلم می‌توانند افراد متخصصی را در جهت آشنایی با علم صرف و نحو عربی تعلیم دهند؛ سپس یک واحد آموزشی با عنوان نهج‌البلاغه را در کنار دروس قرآنی خود قرار دهند.

مؤلف کتاب «دوره‌های تربیت معلم قرآن» با بیان اینکه برای آموزش نهج‌البلاغه از مکانی مستقل استفاده شود، اظهار کرد: برای ارائه مباحث نهج‌البلاغه نیازمند مکانی با امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هستیم تا تفسیر کلام امام علی(ع) به‌ طور کاربردی با متد علم روز بیان شود.

تشکیل حلقه‌های اعتقادی و دینی از گروه نوجوانان
مسئول دارالقرآن اداره‌کل تبلیغات اسلامی قم مطرح کرد: علاوه بر مؤسسات قرآنی، نیاز است تا مدارس و حوزه‌های علمیه به‌ طور جدی کتاب نهج‌البلاغه را در کنار دیگر دروس آموزشی قرار دهند تا از این طریق حلقه‌های اعتقادی و دینی از گروه نوجوانان در جامعه تشکیل شود.

وی با تأکید بر ضرورت پیشرفت دانش در حوزه نهج‌البلاغه گفت: مؤسسات قرآنی با در اختیار داشتن اقلام و محصولات فرهنگی که یکی از مؤثرترین خروجی‌های فرهنگی است، می‌توانند نسبت به افزایش دانش و اطلاعات عموم مردم در حوزه نهج‌البلاغه گام‌های متعددی را بردارند.

عظیمی یادآور شد: امروز آن چیزی که مهم است، ترغیب جوانان به سمت سوی تعالیم قرآن کریم و دین اسلام است که از عهده مؤسسات قرآنی و نهادی مردمی برمی‌آید.

وی در پایان مطرح کرد: اگر مؤسسات به‌ عنوان تشکل‌های قرآنی کشور نحوه آموزش و اجرای فنون و عبارات نهج‌البلاغه را طراحی و برنامه‌ریزی کنند با تحولی عظیم در فضای دینی مواجه می‌شویم.

captcha