آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد آغاز فعالیتهای قرآنی خود گفت: من کار قرآنی را از بچگی و در مکتب شروع کردم و در همان ابتدا درس قرآن را فراگرفتم.
وی افزود: پس از اینکه به مدرسه رفتم، دروس را نیز با حروف قرآنی شناختم و به دلیل اینکه پیش از آن با قرآن و حروف آن آشنا بودم، توانستم در سایر دروس نیز موفق باشم و بتوانم کلاس اول را به صورت جهشی خوانده و به دوره بعدی بروم؛ به همین صورت در مقاطع بعدی نیز توانستم به برکت قرآن در سایر دروس موفق باشم.
آیتالله هاشمزاده هریسی که در سال 72 در نمایشگاه بینالمللی قرآن به عنوان خادمالقرآن تقدیر شده بود، استفاده از تجارب گذشته خود برای نسل آینده را دلیل این تقدیر عنوان کرد و گفت: قبل از انقلاب دست به راهاندازی انجمنهای تعلیمات قرآن در قم زدم که برنامهها و دروس آن را مکتوب کرده و به سایر شهرستانها نیز ارسال کردم. در تهران نیز کلاسهایی تشکیل داده بودیم که میرفتم و در آنجا آموزش قرآن میدادم.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در اثر همین اتفاق، یک برنامه از روخوانی قرآن تا قرآنشناسی طراحی کردم که در پی آن کسی که نمیتوانست کلمات قرآن را تلفظ کند، بتواند در این دوره پس از گذراندن کمتر از یک ماه بتواند روخوانی قرآن را فرابگیرد.
آیتالله هاشمزاده هریسی اظهار کرد: در آن دوره افراد تحصیلکردهای بودند که به خوبی زبان انگلیسی را تلفظ میکرد اما نمیتوانستند قرآن را بخوانند؛ خاطرم میآید اینگونه افراد به دلیل تسلط به زبان انگلیسی، آیه «یس» را «yes» تلفظ میکردند، ما آمدیم در این طرح به گونهای عمل کردیم که افرادی که نمیتوانند عبارات قرآنی را تلفظ کنند، کلاس به کلاس و مرحله به مرحله پیش بروند و بتوانند نهایتاً با سایر علوم قرآنی آشنا شوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این طرح در قالب کتاب تحت عنوان «آموزش قرآن به سبک جدید» نیز منتشر شد که طی آن قرآنآموز در یک ماه تلفظ قرآن را به صورت کامل یاد میگرفت و بعد از آن وارد مرحله آموختن قواعد صحیحخوانی قرآن میشد. مباحث مربوط به ترجمه، تفسیر و قرآنشناسی نیز به صورت مقاله مکتوب و منتشر شد.
وی خاطرنشان کرد: این آثار و نوشتهها پس از پیروزی انقلاب مورد توجه قرار گرفت و در دومین نمایشگاه قرآن که در ماه مبارک رمضان در سال 72 برگزار شد و قرار بود از فعالان قرآنی به عنوان خادمالقرآن تقدیر کنند، من هم در کنار سایر افراد مورد تقدیر قرار گرفتم.
آیتالله هاشمزاده هریسی افزود: در آن مراسم تنها لوح تقدیری به خادمان قرآن اهدا شد که آیتالله جوادی آملی آن را امضا کرده بودند و در همان مراسم به منتخبان اهدا کردند؛ در این دوره مراسم تجلیل از خادمان قرآن به سادگی برگزار شد.