به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در حدود 110 حدیث از پیامبر(ص) و امامان شیعه(ع) درباره مسواک زدن نقل شده است. حضرت محمد(ص) فرمودهاند: «اگر بر امّت من دشوار نبود، هر آینه به آنها فرمان مىدادم که با هر نماز مسواک بزنند»؛ «جبرئیل همواره مرا به مسواک سفارش میکرد تا جایی که گمان کردم آن را واجب خواهد ساخت»؛ «مسواک زدن اقتضای فطرت انسان است». (وسایل الشیعه ج2 ، ص13 ، ح 1327 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج73، ص130، ح17)
امام رضا(ع): میفرمایند: «دو رکعت نماز که بعد از شستن و مسواک کردن دندان خوانده شود از 70 رکعت بدون مسواک بهتر است»؛ «یکی از هوسهایی که به سلامت دندان آسیب میرساند هوس خوردن طعام شیرین است که راه را روی بیماریهای دندان میگشاید». «مسواک زدن، نور چشم را زیاد مىکند، مو را پر پشت و آبریزش چشم را برطرف مىکند» (مکارم الاخلاق ص50 - بحارالانوار(ط-بیروت) ج73، ص 137).
حدیث درباره استفاده از خلال دندان
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «دندانهای خود را خلال کنید، زیرا خلال کردن جزو نظافت است و نظافت از ایمان است و شخص با ایمان داخل بهشت میشود».
۹۰ درصد ایرانیها دچار پوسیدگی دندان هستند!
پوسیدگی دندان شایعترین بیماری عفونی جامعه بشری است و بیش از 90 درصد افراد جامعه ما حتماً یک دندان پوسیده در دهان خود دارند.
تعداد دندانهای پوسیده در گروه کودکان شش تا 12 سال در کشور ما نیز بسیار بالاست به نحوی که مسئولان را به فکر پیشگیری انداخته است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه به دلیل هزینههای بالای دندانپزشکی و مسئولیتپذیر نبودن بیمهها در این زمینه بهترین کار، بهداشت و پیشگیری است، گفت: اکنون در زمینه پوسیدگی دندان آمار کشورمان بیش از گذشته افزایش یافته به گونهای که از کشورهای حاشیهای نیز عقب ماندهایم.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به اجرای طرح آموزشی اطلاع رسانی و بیمه خدمات پیشگیرانه دندانپزشکی گفت: اگر در اجرای این طرح همه مردم همکاری کنند خواهیم توانست تا قبل از سال 1404، کودکانی بدون پوسیدگی دندان داشته باشیم.
محمدحسین خوشنویسان افزود: چنانچه این طرح با همکاری مردم با موفقیت اجرا شود در این صورت همردیف کشورهای پیشرفتهای مانند کشورهای اسکاندیناوی در کنترل پوسیدگیهای دندان قرار خواهیم گرفت.
وی از اجرای طرح بسیج اطلاعرسانی سلامت دهان و دندان از اوایل سال آینده خبر داد و افزود: در این طرح آموزشی به ضرورت مراقبتهای فردی حفظ سلامت دهان و دندان برای عموم مردم تاکید شده است.
خوشنویسان تصریح کرد: البته در کنار آموزشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان و سلامت دهان باید خدماتی نیز در دسترس مردم قرار گیرد به طور مثال باقی ماندن مواد غذایی در شیارهای دندانی موجب پوسیدگی میشود که برای پیشگیری از این امر باید شیارهای دندانی با مادهای موسوم به «فیشورسیلنت» پر شوند.
از بیش از 110 حدیث در خصوص بهداشت دندان اگر به یک حدیث عمل میکردیم اکنون آمار پوسیدگی دندان در کشور ما چه قدر بود؟