کد خبر: 1403681
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
محمدحسین جعفریان:

سینما به‌عنوان مردمی‌ترین نوع هنر کارکردهای دینی مؤثری دارد

گروه هنر: یک مستندساز گفت: در میان انواع هنرها، سینما مردمی‌ترین قسم آن است که می‌تواند به راحتی در خدمت دین قرار گیرد.

محمدحسین جعفریان، مستندساز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره نخستین جشنواره پیامبر اعظم (ص) گفت: اغلب فکر می‌کنند که هنرهای جدید نمی‌تواند در خدمت دین، ارزش‌ها و اعتقادت دینی مردم باشد؛ اما ما ناچاریم راهی را باز کنیم تا کسانی‌که مایل هستند با استفاده از این ابزارها به دین و ارزش‌های دینی خدمت کنند مانعی نداشته باشند، چون اگر این کار را نکنیم همیشه باید تنها معترض باشیم که چرا سینما در سیطره صهیونیست‌ها و یا اهدافی است که با اعتقادات و آرمان‌های ما مشکل دارند.

وی در ادامه با اشاره به این که بهترین راه این است که علاقه‌مندان به هنرهای جدید را به سمت ارزش‌های دینی سوق دهیم تا آنها آثاری با موضوعات و ارزش‌های دینی تولید کنند، افزود: سینما مردمی‌ترین هنر از هنرهای جدید است؛ لذا باید مورد توجه خاص قرار بگیرد. در ضمن جشنواره‌هایی مانند جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) باعث می‌شوند که هنرهای جدید با ارزش‌ها و اعتقادات دینی ما آشتی کنند.

سینما را باید علایق دینی آشنا کنیم

کارگردان مستند «لعل بدخشان» ادامه داد: امیدوارم که این نوع جشنواره‌ها درعرصه‌های دیگر تکرار شوند و از این راه بتوانیم بخشی از علاقه‌مندان به سینما را به ارزش‌ها و اعتقادات دینی مردم علاقه‌مند سازیم. همان‌گونه که در حوزه ادبیات داستانی رقبای ما فعالیت می‌کنند و ما نیز فعالیت داریم، به همان نسبت هم باید بتوانیم در عرصه سینما با رقبای خود فعالیت کنیم.

وی جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) را در نوع خود کاری تازه و بدیع خواند و تصریح کرد: متاسفانه جشنواره‌هایی که به این نوع موضوعات پرداخته‌اند بسیار محدود هستند، لذا جشنواره پیامبر اعظم(ص) نوعی تجربه اولیه است. این تجربه می‌تواند برای دوره‌های بعدی درس‌های مهمی را به ما بیاموزد.

جعفریان به نگرانی برخی از علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره هم پرداخت و تصریح کرد:  شاید خیلی‌ها با شنیدن نام این جشنواره تصور کنند که به تصویر کشیدن مفاهیم دینی و مذهبی کار سختی باشد و کمی نگران شوند، اما حقیقت این است که شخصیت و توصیه‌های حضرت رسول اکرم (ص) دقیقاً همان‌هایی است که در زندگی روزمره ما جریان دارد.

وی مثال زد: یعنی اگر دوربین بتواند پاکی و نظافت و بهداشت فردی و جمعی را در زندگی ما را به تصویر بکشد دقیقاً یکی از خصیصه‌های مهم پیامبر(ص) را به تصویر کشیده است. ایشان توانستند مسئله‌ای که در زمان عرب جاهلیت نوعی معضل بود را با رفتار و گفتار به مردم آموزش داده و آن‌ را حل کنند.

سینما تصویرگر فضائل پیامبر اعظم (ص) باشد

این مستندساز تاکید کرد: با ساده‌ترین تصاویر می‌توان آثاری ساخت که جنبه‌های مهمی از زندگی حضرت رسول(ص) را به نمایش درآورد. تمامی روایات و سنت‌هایی که از پیامبر(ص) به جا مانده است به همین سادگی می‌توان به تصویر کشید. حتی می‌توان رفتارهایی که پیامبر نفی کرده است را به تصویر کشید. همچنین می‌توان توصیه‌هایی را به تصویر کشید که پیامبر(ص) امت خود را از آنها نهی کرده است.

وی در پایان عنوان کرد: داستان کوتاه یا فیلم کوتاه می‌تواند راهی پیدا کند که به موضوع جشنواره پیامبر اعظم(ص) نزدیک شود. امیدوارم در فرصتی که فراهم شده، فیلمسازانی که حتی قصد شرکت در این جشنواره را ندارند به چشم یک عمل عبادی به این کار نگاه کنند. مسلماً وقتی از پیامبر(ص) دفاع شود و حقایقی درباره ایشان گفته شود، این عمل خود نوعی عبادت است. عرصه هنرهای جدید می‌تواند مبشر و مروج احادیث و سنت پیامبر(ص) باشد.

captcha