کد خبر: 1404531
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۲
اکبری‌ مبارکه:

تئاتر دینی کودک و نوجوان با آزمون و خطا محقق نمی‌شود

گروه هنر: با وجود اینکه انتصابات در حوزه‌های نمایشی کارشناسی‌شده است اما صرف دانش و اشراف یک مدیر و مسئول فرهنگی نمی‌تواند در مدیریت یک رویداد فرهنگی مؤثر باشد؛ به‌ویژه در تئاتر کودک و نوجوان که جای هیچ آزمون و خطایی نیست و باید برای فعالیت در آن همه جوانب لحاظ شود.

کریم اکبری‌ مبارکه، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: عرصه تئاتر کودک و نوجوان یکی از حساس‌ترین و سرنوشت‌سازترین عرصه‌های فرهنگی است که زمینه‌ساز ارتقای فرهنگ در سطح جامعه به‌ویژه آینده‌سازان کشور است.
وی ادامه داد: یکی از بارزترین ویژگی‌های جشنواره‌های تئاتری کشور به عنوان جریان سیال و پویا و یکی از تأثیرگذارترین عرصه‌های فرهنگی و هنری انتصاب افرادی به عنوان مدیر، مسئول و یا دبیر برای آنها از میان چهره‌های شاخص فرهنگی و هنری است؛ به شکلی که تاکنون شاهد انتصاب شخصی در حوزه مسئولیتی این عرصه از میان چهره‌های متفرقه نبودیم.
این کارشناس و ارزیاب آثار نمایشی کودک و نوجوان تصریح کرد: مسئله مهم در برگزاری جشنواره‌های تئاتری، در رأس کار بودن فردی مجرب و کارکشته است و ضرورتی ندارد این شخص لزوماً خود از جمله فعالان و شاغلین در امر تولید نمایش باشد؛ همچنان که یکی از طلایی‌ترین مقاطع تئاتری پس از انقلاب اسلامی، مقطعی بود که «علی منتظری» زمام امور را در دست داشت؛ در حالی که او تئاتری نبود اما در عوض یک مدیر مجرب فرهنگی بود که به خوبی مختصات این عرصه، مشکلات و موانع بر سر راه فعالان آن را می‌شناخت.
این بازیگر تئاتر و سینما گفت: در شرایطی که در رأس معتبرترین جشنواره تئاتری کودک و نوجوان فردی منصوب شده است که خود یکی از شاخص‌ترین چهره‌های تئاتری است که البته سوابق مدیریتی نیز دارد و بیشتر از اینکه به دنبال اما و اگرهایی در مورد انتصاب وی باشیم، باید تلاش کنیم تا او برنامه‌های محوله خود را به طرز شایسته‌ای اجرا کند.
اکبری مبارکه تأکید کرد: هر چند که باید قبول داشت صرف داشتن دانش کافی در حوزه‌ای تخصصی نمی‌تواند ضامنی برای توفیق در برگزاری یک رویداد فرهنگی و هنری باشد و بهتر این بود که اداره‌کل هنرهای نمایشی به جای نصب فرد جدید به سمت دبیری جشنواره دو دوره پیاپی او را به عنوان معاون اجرایی انتخاب می‌کرد تا در دوره‌های آتی او اشراف کافی بر امور این جشنواره داشته باشد.
کارشناس دفتر تئاتر کودک و نوجوان حوزه هنری در پایان گفت: تئاتر کودک و نوجوان را نباید دست کم گرفت؛ این عرصه خطیر است و مواردی که در آن مطرح می‌شود، بیشتر از اینکه سرگرم‌کننده و هنری باشد، آموزشی است و می‌تواند زمینه را برای پرورش فکری، دینی و اخلاقی نسل آینده کشور فراهم نماید، پس باید آزمون و خطا را کنار گذاشت، مصمم و بااطمینان به پیش رفت.

captcha