کد خبر: 1405512
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵
تهیه‌کننده «باب المراد»:

«باب المراد» تصویرگر زیبایی‌‌های اسلام است/ حضور 120 بازیگر مطرح عرب

گروه هنر: سریال «باب المراد» سعی دارد با پرداختن به زندگی امام جواد(ع) تصویرگری زیبا و درست از فرهنگ و تفکر اسلامی باشد و در این راستا از تمام امکانات موجود بهره گرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری فیلم و مجموعه تلویزیونی «باب المراد» با محوریت سیره زندگی امام محمد جواد(ع) با حضور فهد میری کارگردان، سید ضیاء ضیالدین ناظر کیفی، مجید میرفخرایی طراح صحنه و لباس و مدیر هنری، بشار اسماعیل بازیگر و کمال بحرانی تهیه‌کننده شب گذشته بیستم اردیبهشت‌ماه در هتل اسپیناس برگزار شد. در ابتدای این جلسه بحرانی در سخنانی اظهار کرد: در ابتدای برنامه سالروز میلاد امام جواد(ع) را تبریک می‌گویم و خیلی خوشحالم که آیین رونمایی این سریال در چنین شبی برگزار می‌شود. در ضمن جا دارد در این جلسه از زحمات وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ایران، علی جنتی وزیر ارشاد و تمامی افراد و عواملی که ما را در ساخت این کار یاری رساندند تشکر کنم.

وی افزود: این سریال به همت شرکت فیلمسازی مدل‌آپ پروداکشن تولید شده است. در این کار هنرمندان سوری، ایرانی، لبنانی، عراقی و کویتی بهره حضور دارند. هدف از ساخت چنین کاری توسط این شرکت فیلمسازی این است که با زبان فیلم، زیبایی اسلام واقعی به تصویر کشیده شود، چون در شرایط فعلی برخی گروهی انحرافی به اسم اسلام چهره‌ای نادرست از این دین ارائه کرده‌اند. مطلب دیگر این‌که شرکت مدل‌آپ سعی دارد زمینه‌ای فراهم آورد که سطح کیفی سریال‌های تاریخی – مذهبی رشد محسوسی پیدا کنند.

بحرانی تاکید کرد: ساخت «باب المراد» از دو سال پیش آغاز شد و از همان ابتدا زمینه همکاری بین سینماگران ایرانی و سوری فراهم آمد. در این راستا نیز از شهرک‌های سینمایی استفاده شد تا بسیاری از بخش‌های کار تصویربرداری شود. نکته حائز توجه این‌که در این سریال سعی شده قدمی در جهت اتحاد مسلمین برداشته شود، پس از ارائه هر گونه نگاه اختلاف انگیزی پرهیز شده است.

استفاده از توان سینمای ایران در سریال «باب المراد»

این تهیه‌کننده تاکید کرد: در این سریال مطمئنا نقاط ضعفی نیز وجود دارد، اما برای شروع می‌توان امید داشت که «باب المراد» زمینه‌ای فراهم آورد تا همکاری ایران با دیگر کشورهای عربی برای تولید آثار تاریخی بیشتر شود؛ به ویژه این‌که جهان عرب قادر است به واسطه این همکاری بر ارتقای کیفی کارهایش بیفزاید، چون بر کسی پوشیده نیست که سینمای ایران از توانایی‌های بالای فنی بهره‌مند است.

بحرانی به مطلب فوق اضافه کرد: باید به یاد داشت که این سریال را نمی‌توان با آثاری چون «مختارنامه»، «یوسف پیامبر» و ... مقایسه کرد، چون بودجه‌ای که برای آن در نظر گرفته شده به هیچ وجه قابل مقایسه با آن کارها نیست. نکته دیگر این‌که در این کار از تکنیک پرده آبی استفاده نشده است، چون نه جنس داستان چنین ضرورتی را ایجاب می‌کرد، نه اینکه ما به لحاظ بودجه و تکنیک توانایی چنین کاری را داشتیم.

در ادامه این مراسم میری، کارگردان «باب المراد» هم تصریح کرد: زمانی که فیلمنامه به من پیشنهاد شد قبل از کار آن را چند بار خواندم، چون در کارهایی که به موضوع ائمه توجه دارد باید دقت نظر کافی صورت گیرد، بنابراین با آگاهی کافی ساخت آن را پذیرفتم. این سناریو یک کار بسیار قوی و شاخص است که شخصیت‌پردازی کاملا قوی دارد.

استفاده از 120 بازیگر عرب در «باب المراد»

این کارگردان اعلام کرد: «باب المراد» در دو شکل ارائه خواهد شد. ابتدا 3 فیلم از دل مجموعه بیرون کشیده شده و در ماه رمضان در کشورهای عربی به اکران عمومی در خواهد آمد و سپس به شکل یک سریال 30 قسمتی که آن هم در ایام ماه مبارک رمضان پخش خواهد شد. در این کار فاخر بیش از 120 بازیگر حرفه‌ای جهان عرب حضور دارند. نکته دیگر که درباره این سریال می‌توان گفت این است که اختلاف زبان به هیچ وجه سبب نشد که این کار با آسیب مواجه شود، چون همه سعی می‌کردند با همدلی اختلاف زبان را از بین ببرند و کاری در جهت معرفی صحیح از ائمه ارائه دهند.

در بخش دیگری از این مراسم، میرفخرایی هم در سخنانی بیان کرد: زمانی که برای اولین بار با کارگردان این مجموعه آشنا شدم احساس کردم که سالهاست وی را می‌شناسم، زیرا به شدت صمیمی می‌آمد. همین ویژگی فیلمساز هم سبب شد تا ارتباط خوبی بین ما برقرار شود، البته من به عنوان فردی که تجربه کارهای مختلف در این ژانر دارم سعی کردم با توجه به امکانات موجود از تمام توانم برای ارائه کاری خوب بهره ببرم.

وی درباره لوکشین‌های «باب المراد» گفت:  برای تصویربرداری این سریال از وجود بیش از 50 لوکیشن استفاده شده که برخی از این تعداد ساخته و تعدادی دیگر لوکیشن‌های ترمیمی بوده است، البته در کارهایی که از وجود لوکیشن دیگر سریال‌ها استفاده شده، تغییرات زیادی انجام شده است. دلیل این تغییرات نیز اختلاف زمانی بود که در روایت داستان‌ها وجود داشته است. برای نمونه به لوکیشن مکه که در «مختارنامه» استفاده شد اشاره می‌کنم.

«باب المراد» قابل قیاس با کارهایی چون «مختارنامه» نیست

میرفخرایی تاکید کرد: معتقدم کارهایی که به صورت مشترک تولید می‌شود این امکان را می‌دهد که تولیدات مشابه به استانداردهای جهانی نزدیک شوند، چون بودجه‌هایی که برای آن فراهم می‌شود مناسبت‌تر خواهد بود. مطلب دیگری که دوست دارم درباره این کار بگویم این است که این کار را با سریال‌هایی چون «مختارنامه» مقایسه نکنید، زیرا ظرفیت‌های آنها یکی نیست، اما همین اندازه بدانید که این کار در جایگاه خود از کیفیت‌های بالایی برخوردار بوده است.

بشار اسماعیل بازیگر این سریال هم در ادامه این جلسه تاکید کرد: امروز سوریه از سوی فتنه‌گران با آسیب‌های جدی مواجه شده است. اتفاقی که ملت ما را مصمم کرده بیشتر و راسخ‌تر در مقابل آنها ایستادگی کنیم. این سریال نیز به نوعی اقدامی در مقابل این تولیدات است، چون می‌خواهیم به دنیا بگوییم که اسلام واقعی چیزی جز رحمت و مهربانی نیست.

وی تصریح کرد: از ساخت این دست تولیدات باید حمایت شود، زیرا در این عرصه ما قدم‌های اول را برمی‌داریم؛ برای همین رسانه‌های ایرانی و عرب از ما حمایت کنند. این حمایت نیز به معنای نقد نکردن نیست، بلکه منظور پوشش رسانه‌ای آن است که می تواند ما را در معرفی بهتر اسلام واقعی کمک کند.

در بخش پایانی این جلسه نیز بحرانی اعلام کرد: در تفکر اسلامی نشان دادن چهره ائمه(ع) مجاز نیست، پس در این سریال همه به هیچ وجه چهره‌ای از امام جواد (ع) تصویر نخواهد شد. در انتها امیدوارم با فراهم شدن امکانات به زودی شاهد ساخت کارهای مشترکی دیگر درباره زندگی ائمه(ع) باشیم.

captcha