کد خبر: 1405679
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵
چهاربند خبر داد:

70 میلیارد تومان؛ تعهدات خیران مدرسه‌ساز در سال گذشته/32 درصد مدارس فرسوده‌اند

گروه اجتماعی: مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران میزان تعهدات خیران برای ساخت مدرسه در شهر تهران را در سال گذشته، 70 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بالغ بر 32 درصد مدارس شهر تهران نیاز به تخریب و بازسازی دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اسفندیار چهاربند، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران امروز 21 اردیبهشت‌ماه، در نشست خبری شانزدهمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان تهران این نهاد را یک سرمایه اجتماعی دانست و گفت: شهر تهران امروز یک میلیون و 50 هزار دانش‌آموز دارد که از این تعداد 900 هزار نفر در مدارس دولتی در قالب دو هزار و 150 ساختمان آموزشی و 32 هزار کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه 15 درصد مدارس شهر تهران دو نوبته هستند اظهار کرد: شهر تهران با داشتن کلاس‌های 30 نفره دانش‌آموزی بیشترین میزان تراکم را دارا است.

مدارس شهر تهران بعضا 40 تا 80 سال قدمت دارند

وی با اشاره به اینکه شهر تهران از جمله کلانشهرهایی است که سابقه تأسیس مدرسه در آن به بیش از 100 سال می‌رسد، اظهار کرد: همین امر باعث شده است متوسط مدارس شهر تهران دارای 40 تا 80 سال قدمت باشند. در این راستا بالغ بر 32 درصد مدارس شهر تهران نیاز به تخریب و بازسازی دارند و این مهم در حالی است که منابع مالی و اعتبارات دولتی کفاف این حجم عملیات بازسازی و نوسازی را نمی‌دهد و ما دست کمک به سوی جامعه خیران مدرسه‌ساز دراز کرده‌ایم.

عدم تطابق فضاهای آموزشی با مطالبات سند تحول بنیادین

چهاربند میزان تعهدات خیران برای ساخت مدرسه در شهر تهران را در سال گذشته، 70 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: عدم تطابق استاندارد فضاهای موجود آموزشی با آنچه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده، از دیگر مشکلات موجود است. فرصت‌های تربیتی باید در مدارس غنی و گسترش یابد که یکی از الزامات این امر پرداختن به معماری است.
وی سرانه فضای ورزشی شهر تهران را برای هر دانش‌آموز کمتر از 50 سانتی‌متر ارزیابی کرد و گفت: داشتن کتابخانه از الزامات ترویج کتابخوانی است که ما در این زمینه نیز با مشکل روبرو هستیم.

کمبود فضا با استقرار فضای 6-3-3 در مدارس

مدیر‌کل آموزش و پرورش شهر تهران استقرار ساختار 6-3-3 را از چالش‌هایی دانست که با توجه به فرسوده بودن مدارس به کمبود مکان‌های آموزشی دامن می‌زند و گفت: در حال حاضر تعداد کلاس‌ها باید مضربی از شش باشد که این امر محدودیت‌هایی را ایجاد و باعث می‌شود مدارس دو نوبته شوند.
وی با بیان اینکه در هر منطقه شهر تهران یک نمایندگی از مجمع خیرین مدرسه‌ساز وجود دارد گفت: این مجمع ظرفیت‌های خیران مناطق را شناسایی و ساماندهی می‌کند و به هیچ عنوان نمی‌توان نقش خیران مدرسه‌ساز را در گسترش مدارس کشور نادیده گرفت.

captcha