مجید میرفخرایی، طراح صحنه و لباس سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سینما و تلویزیون ما قادر است از قصص قرآنی و رویدادهای صدر اسلام برای بیان زیباییهای اسلام بهره ببرد، گفت: متاسفانه هر ساله در هالیوود آثار متفاوتی ساخته میشود که در آنها به انبیا الهی به طرق مختلف توهین میشود. این دست هجمهها نیز تنها به معنای زیر سوال بردن آن شخصیت مقدس نیست، بلکه خیلی از آنها با تحریفهایی که در روایت داستان به وجود میآورند به نوعی کرامت انبیای الهی را از بین میبرند.
رویکرد اسلامستیزانه هالیوود
وی افزود: فیلم «نوح(ع)» که هم اکنون در سینماهای جهان اکران عمومی است گواه بارز این ادعاست که با مخالفتهای مختلفی مواجه شده است. در این فیلم سینمایی روایت نادرستی از زندگی حضرت نوح (ع) روی پرده رفته است. نکته دیگر اینکه در اکثر این تولیدات مقام نبوی انبیا تا حد یک انسان معمولی پایین آمده است. این نوع نگاه نیز هیچ ربطی به سالهای اخیر ندارد، بلکه مسیری است که هالیوود از ابتدای امر در حال پیمودن آن است.
طراح صحنه و لباس فیلم «روز واقعه» تاکید کرد: در دهه 50 میلادی فیلمی با نام «ده فرمان» ساخته شد که در آن به زندگی حضرت موسی(ع) پرداخته میشود، اما در این کار برخی صحنهها وجود دارد که نسبت دادن آن به یک پیامبر الهی شرم آور است، ولی یک کارگردان صهیونیست به راحتی در این فیلم دست به چنین اقدامی میزند، چون آنها میدانند که برای مسخ کردن انسانهای امروز بهترین مسیر زمینی کردن شخصیتهایی است که با ذات الهی در ارتباط هستند.
توانایی سینمای ایران در پرداختن به موضوعات تاریخی ـ مذهبی
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که توانایی سینمای ایران برای پرداختن به موضوعات تاریخی تا چه حد قابل اعتناست، گفت: شاید یک دهه پیش میشد گفت که سینمای ایران توانایی پرداختن مناسب به موضوعات تاریخی و دینی را ندارد، اما امروز دیگر چنین نیست و سینماگران ما نشان دادهاند که اگر امکانات در اختیارشان باشند، قادرند بهترین عملکرد را در این حوزه داشته باشند، البته برای شروع لازم است که کارها به صورتی مشارکتی ساخته شود تا امکانات تولید به خوبی در اختیار سازنده قرار گیرد.
طراح صحنه سریال امام علی (ع) اضافه کرد: مجید مجیدی هم اکنون در حال ساخت فیلمی بر مبنای زندگی حضرت رسول (ص) است. در این فیلم از وجود متخصصان صاحب نام سینمای جهان بهره برده شده است. کاری که با توجه به تخصص فیلمسازش مطمئنا کیفیت لازم را خواهد داشت. در این میان فیلمهایی چون «رستاخیز» و «ملک سلیمان(ع)» هم ساخته شدهاند که نشان دادهاند تولید مشترک کارهای تاریخی و مذهبی جواب مثبتی در پی خواهد داشت.
میرفخرایی در پایان گفت: توصیه آخر من درباره دکورهایی است که برای کارهای تاریخی – مذهبی ساخته شدهاند و امروز بدون استفاده هستند، حتی میتوان گفت در آستانه خراب شدن هستند، درصورتی که هر کدام از آنها قادرند برای کارهای دیگر هم استفاده شوند، پس از مسئولان میخواهم وقتی کاری ساخته و پخش شد، دکورها و لوازم آن را فراموش نکنند و سعی کنند از آنها در کارهای دیگر استفاده کنند، حتی میشود دکورهایی چون «مختارنامه» و «یوسف پیامبر (ع)» را به عنوان موزه در معرض بازدید مردم قرار داد و به نوعی درآمدزایی کرد.