کد خبر: 1406380
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۵
در همایش ملی فرهنگ و تکنولوژی مطرح شد؛

تکنولوژی اخلاق و روابط را عوض کرده است/ عصر سیطره تکنولوژی بر انسان

گروه فضای مجازی: قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: تکنولوژی بر مدار نیاز و ارضاء می‌چرخد و اخلاق و روابط را عوض کرده و مردم جهان سومی وقتی که آثار آن را ‌ نگاه‌ می‌کنند و می‌گویند ‌این عصر سیطره تکنولوژی است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام پیروزمند، قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم، در دومین روز از نخستین همایش فرهنگ و تکنولوژی سخنان خود را با موضوعیت جهتداری تکنولوژی با ملاحظه سطوح تکنولوژی آغاز کرد و گفت: عصری که در آن هستیم موسوم به سیطره تکنولوژی است یعنی عصر سیطره یک فرهنگ بر فرهنگ دیگر. نکته اول در این امر هم این است که ما بتوانیم مفهوم تکنولوژی را در سطوح مختلف آن مشخص کنیم.

وی در ادامه افزود: باید دانست که خواستگاه تکنولوژی چیست و چه حکمی دارد. عصری که در آن هستیم موسوم به عصر تکنولوژی شده است و باید دانست که چه کسی از این تکنولوژی استفاده می‌کند.
قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم تصریح کرد: تکنولوژی اخلاق و روابط را عوض کرده و مردم جهان سومی وقتی که آثار آن را نگاه‌ می‌کنند و می‌گویند ‌این عصر سیطره تکنولوژی است اما نمی‌گوییم این تکنولوژی از کجا آمده و برای چه آمده است.

پیروزمند خاطرنشان کرد: در تکنولوژی ما باید دقت کنیم که ابزاری که وسیله‌ای را با آن ایجاد می‌کنیم قبل از این که فیزیکال آن تولید شود یک جا طراحی شده است و این، روش طراحی سیستم‌ها است و این روش طراحی،‌ لایه دوم فن آوری است. ‌طراحی سیستم‌ها ‌ یک دانش دیگر دارد که مبتنی بر نظریه علمی است و آن هم روش‌مند خواهد بود و این نیز لایه سوم تکنولوژی است.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: علم، روش طراحی را امکان‌پذیر می‌کند و روش طراحی، طراحی سیستم، و طراحی سیستم ابزار تولید محصول، و ابزار تولید محصول نیز تکنولوژی را ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: ریشه فن‌آوری عوامل فرهنگی است و بخش دیگر آن ‌ محصولات هستند. محصولات که در عینیت، نیاز انسان را ارضاء می‌کنند با تکنولوژی ایجاد شده پس بنابراین تکنولوژی بر مدار نیاز و ارضاء نیاز می‌چرخد پس ما نیز محصولاتی را در نظام فن آوری مشاهده می‌کنیم و با محصولاتی سر و کار داریم که چرخ آن‎ها تابع نیاز است. چه این نیاز کاذب و چه مفید باشد.

پیروزمند افزود: بشر سیستم طراحی می‌کند و آن چیزی که مطلوبیت‌ها را تعیین می‌کند و ‌چیزی که بشر پسندیده است و مبتنی بر آن سیستم طراحی می‌کند سبک زندگی است بنابراین این می‌شود که در طراحی سیستمش مسجد را حذف می‌کند و یا مسجد محو می‌شود.

قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم تاکید کرد: سبک زندگی از طریق روش طراحی، قدرت طراحی سیستم  را به ما ‌ می‌دهد یعنی سیستم‌هایی را که سبک زندگی مطلوب ‌ محقق می‌کند می‌توان تبیین و ترسیم کرد.

captcha