کد خبر: 1406576
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳
محمد علی مهتدی:

پیروزی اسد در انتخابات سوریه به‌معنای ادامه گفتمان مقاومت است/ نگرانی‌ محور غربی ـ عربی

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل جهان اسلام عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود که اکثریت مردم سوریه بشار اسد را انتخاب می‌کنند و انتخاب بشار اسد به معنای ادامه یافتن گفتمان مقاومت است و محور غربی- عربی از این مسئله به شدت نگران است.

محمدعلی مهتدی، کارشناس مسائل جهان اسلام در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مسئله انتخابات سوریه که خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد، گفت: انتخابات سوریه در حالی ماه آینده برگزار می‌شود که دوره ریاست جمهوری بشار اسد به پایان خواهد رسید و طبیعتا باید برای دوره دیگری انتخاباتی صورت بگیرد و بشار اسد نیز یکی از کاندیداهای این دوره است.

وی عنوان کرد: طبق قانون اساسی، بشار اسد یکی از سه نامزدی است که شورای قانون اساسی سوریه صلاحیت آنها را تصویب کرده است و سه کاندیدا می‌توانند با یکدیگر رقابت داشته باشند و با اعلام برنامه‌های خود نظر مردم سوریه را به خود جلب کنند.

این کارشناس مسائل جهان اسلام گفت: اهمیت این انتخابات به این جهت است که مخالفان دولت سوریه و مخالفان محور مقاومت یعنی آمریکا، اسرائیل، عربستان، ترکیه و قطر و کشورهایی که گروه‌های تکفیری را به سوریه اعزام کرده‌اند تا حکومت سوریه سرنگون شود، می خواهند مشروعیت دولت سوریه را از بین ببرند.

انتخابات ریاست جمهوری تأکیدی دوباره بر مشروعیت حکومت سوریه است

وی با ذکر اینکه انتخابات ریاست جمهوری تأکیدی دوباره بر مشروعیت حکومت سوریه است، افزود: این انتخابات یک اقدام دموکراتیک است که حکومت سوریه زمینه ایجاد آن را فراهم کرده و سلایق دیگری نیز نامزدهایی در این انتخابات دارند و طبق نظر سنجی ها مردم حضور چشمگیری خواهند داشت.

این کارشناس مسائل جهان اسلام افزود: پیش بینی می شود که بشار اسد با رای بالایی برای بار دیگر رئیس‌جمهور شود، اما محور مخالف حکومت سوریه اساسا این انتخابات را قبول ندارد؛ آمریکا و برخی کشورهای مخالف حکومت سوریه از هم اکنون اعلام کرده‌اند که این انتخابات نامشروع است اما هیچ دلیلی برای اثبات گفته خود ندارند.

مهتدی عنوان کرد: از چند روز گذشته رای گیری در سفارتخانه‌های سوریه در خارج از این کشور شروع شده است، طبیعتا حق هر شهروند سوری است که در کشورهای دیگر نیز برای تعیین سرنوشت کشور خود در انتخابات شرکت کنند، اما فرانسه اعلام کرده است اجازه نمی‌دهد در خاک فرانسه رای گیری صورت بگیرد.

وی با ذکر اینکه کشمکش ها بر سر سوریه  ناشی از دو تفکر است، گفت: یک گروه می‌خواهد دولت سوریه نقش منطقه‌ای خود را همراه با گزینه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی داشته باشد و گروهی دیگر که کشورهای مرتجع منطقه نیز در این گروه قرار دارند، مشکلشان با حکومت سوریه فقط به دلیل پایبندی دولت این کشور به گفتمان مقاومت است و حقوق بشر، انتخابات و بشار اسد تنها یک بهانه است.

این کارشناس مسائل جهان اسلام عنوان کرد: محور ضد مقاومت انتخاباتی که کاندیدایی در آن پایبند به گفتمان مقاومت باشد را تحمل نمی‌کند و همه کارشکنی‌ها را برای حذف این گفتمان در کشور سوریه به کار خواهد گرفت.

مهتدی افزود: این انتخابات انجام خواهد شد و دولت سوریه نیز همه امکانات را برای برگزاری یک انتخابات پرشور آماده کرده است و پیش‌بینی می‌شود که اکثریت مردم سوریه بشار اسد را انتخاب می‌کنند و انتخاب بشار اسد به معنای ادامه یافتن گفتمان مقاومت است و محور غربی- عربی از این مسئله به شدت نگران است.

captcha