امیر سیدناصر حسینی، معاون هماهنگ کننده هیئت معارف جنگ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر اینکه بیتردید دفاع مقدس یکی از شاهکارهای دوره انقلاب و جمهوری اسلامی است، عنوان کرد: دشمنان انقلاب با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در قلب خاورمیانه دچار آسیب شدند و بر همین اساس منافع خود را در خطر میدیدند، از این رو درصدد براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران برآمدند.
وی گفت: در این راستا دشمنان هشت سال جنگ را بر اساس توطئههای گوناگون و خانمانسوز به ملت ایران تحمیل کردند، اما روحیه انقلابی مردم و به ویژه جوانان، زمینهساز دفاع از منافع ملی و آرمانهای انقلاب شد و حرکتی را ایجاد کرد که ابرقدرتها و دشمنان به اهداف خود نرسیدند.
دستاوردهای جنگ، جمهوری اسلامی را بیمه کرد
حسینی در ادامه سخنانش اظهار کرد: مردم با استقامتی که داشتند سبب شدند که علیرغم تحریمهای بینالمللی، زیرساختهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی کشورمان تقویت شود؛ از این رو میتوان گفت که نتایج به دست آمده از هشت سال دفاع مقدس، نظام جمهوری اسلامی ایران را بیمه کرده است.
وی از تسری روحیه به وجود آمده از دفاع مقدس به سایر ملتهای منطقه یاد کرد و افزود: دفاع مقدس سبب شد که روحیه مقاومت، مبارزه با زور و ظلم و استکبار جهانی در منطقه و جهان تشدید شود.
تسری روحیه مقاومت از ایران به کشورهای جهان اسلام
حسینی، ایثار و از خود گذشتگی مردم و جوانان در سالهای نخستین انقلاب را عامل ایجاد چنین رویدادهایی توصیف کرد و گفت: اگر مردم از هستی خود نمیگذشتند و جان خود را فدا نمیکردند، امروز شاهد توانمندی ایران در عرصههای مختلف و انتقال فرهنگ مقاومت در کشورهای خاورمیانه نبودیم.
وی همچنین درباره شکاف ایجاد شده میان دو نسلی که جنگ را دیده و نسلی که جنگ را درک نکرده اظهار کرد: بیان چنین مطلبی صحیح نیست. امروزه وقتی یک جوان یا قهرمان ورزشی، یا یک نخبه علمی، مدالی را برای کشور به ارمغان میآورد، به شدت از سوی مردم تجلیل و از چنین فردی به بزرگی یاد میشود.
معاون هماهنگ کننده هیئت معارف جنگ در ادامه سخنانش تصریح کرد: انجام این کار از سوی مردم به آن دلیل انجام میشود که نام کشورمان و پرچم جمهوری اسلامی ایران توسط این فرد با عزت و اقتدار در یک قاره یا جهان مطرح شده و این موضوع باعث افتخار ایرانیان است.
لزوم بازنگری در نحوه ترویج سیره شهدا
وی ادامه داد: چطور میتوان گفت نام و یاد شهدایی که برای بقای مردم ایران و جمهوری اسلامی و استقلال و آزادی آن، جان خود را فدا کردند توسط مردم و جوانان این سرزمین فراموش میشود. جوانان کشورمان این اسوهها را الگوی خود قرار میدهند و از آنها پیروی میکنند.
حسینی با تأکید بر اینکه باید در روشها و سیاستهای تبلیغی خود درباره شهدا و جنگ تحمیلی تجدیدنظر و آسیبشناسی کنیم، گفت: باید به چگونگی ترویج سبک و سیره شهدا و ارزشها و ناگفتههای جنگ تحمیلی بازنگری کنیم تا اثرگذاری بیشتری در این حوزه بر جوانان کشورمان داشته باشیم.
هنر، ابزار رساتری در ترویج فرهنگ مقاومت است
وی در این باره عنوان کرد: مشکل موجود در این حوزه از سازمانهای تبلیغاتی و مسئول و افرادی است که جنگ را دیدهاند، ولی اقدامات متعدد و فعالیتهای انجام شده آنان بازتاب و نتیجه خوبی به همراه نداشته است.
حسینی همچنین با اشاره به برداشت نادرست مردم درباره شکاف نسلهای اول و سوم در درک ارزشهای دفاع مقدس، افزود: جوانان هنگامی با فرهنگ شهادت و آرمانهای شهدا ارتباط برقرار میکنند که به عنوان نسل مسئول و آیندهساز کشور به آنها توجه شود که در این حوزه، هنرمندان نیز رسالت ویژهای دارند و قطعاً هنر، ابزار رساتری در ترویج ارزشهای ایثار و شهادت است.