مهدی بابایی، مدیر اجرایی دارالکتابه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، از اعلام فراخوان طرح «کتابت نور» خبر داد و گفت: به مدت 10 روز به کاتبان سراسر کشور مهلت داده شده است تا با ثبتنام در این طرح از طریق سایت دارالکتابه، برای شرکت در این طرح اقدام کنند.
وی با بیان این مطلب ادامه داد: در سال 90، دارالکتابه طی فراخوانی، کاتبان قرآن را شناسایی کرد و از میان آنها، کاتبان ممتاز انتخاب شدند و پس از آن به مدت سه سال ارتباط با دارالکتابه، در کارگاهها و نشستهای تخصصی آموزشی شرکت کردند و در حوزه کتابت قرآن فعالیت جمعی داشتند.
کتابت یک مصحف شریف با همکاری نسخنویسان سراسر کشور
بابایی در توضیح بیشتر گفت: در سال جاری تصمیم گرفتیم که وضعیت خط نسخ در کل کشور را ارزیابی کنیم. بر همین اساس طرح کتابت نور را تدارک دیدیم که در آن کتابت یک مصحف شریف با همکاری همه نسخنویسان سراسر کشور، چه افرادی که با این مرکز در ارتباط هستند و چه افرادی که تاکنون ارتباط نداشتهاند و قرار است با این طرح به مرکز وصل شوند، انجام میشود.
به گفته مدیر اجرایی دارالکتابه، این حرکت با مشارکت ستاد مردمی کتابت نور در سایه شمسالشموس انجام میشود. این ستاد شامل گروهی است که تاکنون دو، سه بار در حوزههای مختلف و در جمع خادمان حرم حضرت علی بن موسیالرضا(ع) و دانشجویان، کتابت قرآن را به خط تحریری انجام دادهاند.
بابایی افزود: طی این دوره از طرح کتابت، درصدد هستیم که در سطح بالاتری به کتابت قرآن در خط تخصصی نسخ بپردازیم. این طرح به صورت مشارکتی میان دارالکتابه و ستاد مردمی کتابت نور در سایه شمسالشموس انجام میشود.
ثبتنام از 23 اردیبهشت آغاز شده است
وی با اعلام این که ثبتنام در این طرح از روز گذشته، 23 اردیبهشت آغاز شده است، گفت: کاتبان در این راستا باید به سایت دارالکتابه مراجعه و ثبتنام کنند و نمونه آثار خود را به این مرکز ارسال کنند. افرادی که آثارشان توسط کارشناسان مورد پذیرش قرار گیرد، در این طرح شرکت داده میشوند.
یکسانسازی در الگوی کتابت و شیوه نگارش
به گفته بابایی، کاتبان شرکت داده شده در طرح کتابت نور، یک تا دو صفحه از این مصحف شریف را کتابت میکنند. خطی که برای کتابت استفاده میشود خط نسخ است و حتی دانگ قلم، شیوه نگارش و الگوی کتابت به صورت یکسان انجام میشود و کاغذ مورد نظر نیز توسط این مرکز برای کاتبان ارسال میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به یکسان بودن شیوه نگارش، دانگ قلم و الگوی کتابت، یک قرآن با شکلی واحد کتابت و جمعآوری میشود؛ البته کاتبان مختلف هستند، ولی این هنرمندان کتابت قرآن را با سبک و سیاق یکسان انجام میدهند.
طرح کتابت نور فارغ از جنبههای رقابتی است
مدیر اجرایی دارالکتابه با تأکید بر اینکه طرح کتابت نور، حرکتی جمعی است و جنبه رقابتی ندارد، گفت: پس از کتابت، این مصحف شریف به حرم حضرت ابوالفضلالعباس(ع) هدیه داده میشود.
وی تأکید کرد: طبق برنامهریزی اولیه، حدود یک ماه و نیم زمان برای کتابت و جمعآوری آثار در نظر گرفتهایم که البته پس از این مرحله، مراحل دیگری نیز وجود دارد که تذهیب، رفع اشکالات، تجلید و صحافی از آن جمله است.
شهریور؛ اهدای مصحف شریف به حرم حضرت عباس(ع)
بابایی با اظهار این که مراحل یاد شده زمانبر هستند، افزود: کتابت این مصحف شریف در استانها نیز توسط هنرمندان استانی و با محوریت استادی که در مرکز دارالکتابه آموزش دیده است، انجام میشود.
وی از مهارت کافی استادان تحت آموزش مرکز دارالکتابه یاد کرد که قابلیت انتقال تجربیات خود به کاتبان را دارند و گفت: طی برآوردهای صورت گرفته، مصحف نهایی آماده اهدا به حرم حضرت ابوالفضلالعباس(ع)، شهریورماه آماده شود.