کد خبر: 1407625
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۱
فانی:

تعلیم و تربیت بدون حضور خیران دچار چالش می‌شد/ توسعه مشارکت‌های مردمی

گروه اجتماعی: وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر خیرین مدرسه‌ساز در صحنه حاضر نمی‌شدند امروز با چالش‌های جدی در فرآیند تعلیم و تربیت مواجه بودیم بر ضرورت مطالعه، تدوین و ترویج این تجربه موفق تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش شب گذشته، 27 اردیبهشت‌ماه، در شانزدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان تهران حضور یافت و به  سخنرانی پرداخت.

وی با بیان اینکه اگر خیرین مدرسه‌ساز در صحنه حاضر نمی‌شدند امروز با چالش‌های جدی در فرآیند تعلیم و تربیت مواجه بودیم بر ضرورت مطالعه، تدوین و ترویج این تجربه موفق تأکید و تصریح کرد: فعالیت خیران مدرسه ساز در عرصه مدرسه سازی و اداره مدرسه با تکیه بر فرهنگ ایرانی ــ اسلامی یک تجربه موفق است که می‌تواند در تمامی آموزش و پرورش و سایر نهادهای کشور تکرار شود.

1200 پروژه خیرساز در حال احداث

وی از هزار و 200 پروژه آموزشی در حال احداث توسط خیران با پنج هزار و 700 کلاس درس و 900 هزار متر مربع زیربنا خبر داد و گفت: بعد از انقلاب اسلامی روزانه 7.5 کلاس درس توسط مردم و یا مشارکت‌های مردمی در پهنه آموزش و پرورش کشور احداث شده است.

فانی با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی ایران 97 هزار کلاس درس با 9 میلیون متر مربع زیربنا توسط خیران احداث شده است گفت: 2.1 میلیون دانش‌آموز در هر مقطع زمانی از کلاس‌هاس درس خیرساز بهره‌مند شده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش به محدودیت‌های منابع آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: ما یک نهاد بزرگ به لحاظ حجم سازمانی با یک میلیون کارمند و معلم  در 105 هزار مدرسه و 12 میلیون و 500 هزار دانش آموز هستیم. آموزش و پرورش در همه روستاها و مناطق دورافتاده نیز حضور دارد و این سبقه حضور وسیع در سطح کشور را کمتر دستگاهی تجربه کرده است.

آموزش و پرورش فرهنگ را به آیندگان منتقل می‌کند

وی اثرگذاری آموزش و پرورش را مهم‌تر از وسعت آن دانست و بیان کرد: تربیت نسل بر عهده آموزش و پرورش است. تک تک افرادی که امروز در مدارس درس می‌خوانند همان‌هایی هستند که در آینده کشور را اداره می‌کنند. آموزش و پرورش فرهنگ را به آیندگان منتقل می‌کند واین انتقال فرهنگ در کارکرد هیچ نهادی نیست.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اگر دانش‌آموزان فرهنگ نداشته باشند هویت ندارند و در این صورت نمی‌توان به آینده جامعه اطمینان داشت.

سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور زیر 10 درصد

وی سهم آموزش و پرورش را از بودجه عمومی کشور زیر 10 درصد عنوان کرد و گفت: امسال یک درصد به این بودجه افزوده شد و ما امیدواریم در سال‌های بعد سهم بیشتری از بودجه عمومی کشور داشته باشیم.

98 درصد بودجه صرف حقوق می‌شود

 وی با بیان اینکه 98 درصد بودجه صرف پرداخت حقوق می‌شود گفت: تنها 200 میلیارد تومان برای تمامی آموزش و پرورش در سطح کشور باقی می‌ماند و این رقمی قابل توجه برای پرداختن به کیفیت کار نیست. در این راستا ما توسعه مشارکت‌های مردمی را سیاست جدی خود قرار داده‌ایم.

فانی در ادامه افزود: مجلس شورای اسلامی مجوز تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آموزشی توسط خیران را صادر کرد و ما اکنون شش هزار پروژه نیمه تمام آموزشی داریم که نیازمند مشارکت خیران است.

وی در پایان سخنان خود اعلام آمادگی کرد که اداره مدارس خیرساز را در صورت علاقه‌مندی خود خیران به آنان واگذار کند و گفت: برای ارتقای کیفیت آموز‌ش و پرورش باید مشارکت‌های مردمی را توسعه داد.

محمد رضا سبحانی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۲/۲۸ - ۱۰:۳۱
0
0
جناب فانی باسلام وآرزوی توفیق برای جنابعالی به عرض میرساند بهتر است ادارات آموزش وپرورش ابتدا امکانات محلی را که دانش آموزان میتوانند از آنها استفاده کنند شناسائی نمایند مثل مساجد وباشگاهها سینماها و... وبعد از آنها استفاده کنند واز پولهای خیرین به جای ساختن نماز خانه مدرسه جدید بسازند همانطور که ما برای ازدواجمان سالن نمی سازیم واجاره میکنیم خیرین هم فقط در سال چند بار پول اجاره سالن میدهند یا صاحب سالن رایگان یا با تخفیف به مدارس سالن را واگذار مینماید دقیقا مثل وسائل نقلیه عمومی . واین کار نیاز به توجیه مدیران مدارس دارد که خلاق شوند
captcha