کد خبر: 1408267
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰

مجهزترین آزمایشگاه تشخیصی غذاهای حلال در کشور راه‌اندازی می‌شود

گروه اجتماعی: رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی کشور گفت: با راه‌اندازی مرکز ملی و منطقه‌ای حلال ایران مواد غذایی، لوازم آرایشی و زیبایی و واکسن‌های دامی توسط مجهزترین آزمایشگاه تشخیصی غذاهای حلال مورد بررسی قرار می‌گیرند.

محمدرضا سنجانی، رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری یبین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: مرکز همکاری‌های حوزه اقیانوس هند که دفتر علم و تکنولوژی آن در تهران است اجلاسی را سال گذشته برگزار کرد که ایران هم به عنوان عضو در این اجلاس شرکت داشت که به موضوع غذای حلال در آن پرداخته شد.

وی افزود: در اولین قدم بنا شد هر کشور عضو مرکز همکاری‌های حوزه اقیانوس هند علاوه بر داشتن یک استانداردهای غذایی مشترک، یک آزمایشگاه مرجع و مرکز تحقیقات غذای حلال را راه‌اندازی کند تا هر محصولی که از کشورهای عضو وارد و یا صادر می‌شود مهر حلال را داشته باشد و کشورهای مسلمان با آسودگی خاطر محصولات را مصرف کنند.

همه محصولات وارداتی و صادراتی آزمایش می‌شوند

سنجانی بیان کرد: با توجه به فعالیت‌های سازمان پژوهش‌ها و کمیسیون دامی هیئت امنای این سازمان مصوب شد تا در کشور مرکز ملی و منطقه‌ای حلال ایران راه‌اندازی و خدمات ویژه‌ای را برای محصولات صادراتی و وارداتی ارائه کند.

رئیس پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌ها با بیان اینکه قبلا هم در بحث حلال فعالیت‌هایی در کشور انجام شده است، گفت: تاکنون فعالیت متمرکز و ساماندهی شده‌ای در این زمینه به صورت مرکز ملی انجام نشده است و تنها اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی با مشارکت بخش خصوص در این زمینه فعالیت‌هایی داشته که فراگیر نبوده است.

وی ابراز کرد: اولین بار در کشور یک مرکز پژوهشی و با همراهی آزمایشگاهی مجهز در همه زمینه‌ها زیر نظر مرکز ملی و منطقه‌ای حلال فعالیت خواهند کرد و همه محصولات وارداتی و همه محصولاتی که از کشور صادر خواهد شد باید در این مرکز مورد آزمایش قرار گرفته و پس از تائید به مهر حلال ممهور شود.

تشخیص مقدار ناچیز الکل در غذا

سنجانی ادامه داد: در این مرکز آزمایشات مهمی و به‌روزی انجام می‌شود به طوری که حتی مقدار ناچیز الکل در غذا را تشخیص خواهد داد و حتی با بررسی گوشت می‌توان تشخیص داد که این دام ذبح شرعی داشته یا خیر.

این پژوهشگر اظهار کرد: در کنار بخش غذایی به بخش لوازم آرایشی و زیبایی و پس از آن واکسن‌های دامی هم نظارت کامل خواهیم داشت تا حلال و سلامت دینی این محصولات تائید و مصرف‌کنندگان با خیال راحت محصولات را مصرف کنند.

روش‌های جدید تشخیص حلال بودن محصولات

وی ادامه داد: در این مرکز سعی خواهیم کرد روش‌های جدید تشخیصی را برای تشخیص حلال بودن محصولات ابداع کرده و به کشورهای عضو مرکز همکاری‌های حوزه اقیانوس هند منتقل کنیم.

سنجابی گفت: این یک حرکت ملی و ارزشمندی است که مصوباتش انجام شده و پس از تائید از سوی وزارت علوم و کمیسیون دامی تفاهم‌نامه‌ای با سازمان استاندار منعقد شود که این مرکز مرجعی برای تشخیص حلالیت محصولات خواهد بود و در این بخش ما پس از دریافت شرایط استاندارد، به عنوان بازوی اجرایی سازمان استاندارد مجوز حلال بودن محصولات وارداتی و صادراتی را پس از آزمایشات صادر خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان شهریورماه این مرکز وبا تجهیز آزمایشگاه‌های خود کار رسمی خود را آغاز خواهد کرد.

captcha