به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری فیلم سینمایی «پنج ستاره» با حضور امیر سمواتی تهیه کننده، مهشید افشارزاده کارگردان، شیرین بینا بازیگر، لیلا بلوکات بازیگر و دیبا زاهدی بازیگر امروز 29 اردیبهشتماه در دفتر سینمایی آفتاب عالمتاب برگزار شد.
در ابتدای این جلسه امیر سمواتی در سخنانی اظهار کرد: فیلم سینمایی «پنج ستاره» از آن جمله آثاری است که میتواند مخاطب خود را جذب کند، بدون اینکه برای رسیدن به این خواسته، تبلیغات و حمایتهای همهجانبه داشته باشد. این فیلم را باید کاری سینمایی نامید که به معنای واقعی میشود عنوان سینما را به روی آن نهاد، زیرا در شرایط فعلی اکثر کارهایی که تولید روی پرده میروند تنها نام سینمایی دارند، بدون اینکه از استانداردهایی لازم برخوردار باشند.
وی افزود: درباره این فیلم اجحاف بسیار انجام شده است، به ویژه در جشنواره سیودوم، چون من به عینه دیدم که برخی آثار حاضر در بخش مسابقه جشنواره به لحاظ کیفی قابل قیاس با «پنج ستاره» نبودند، اما آن کارها توانستند در بخش مسابقه جشنواره حاضر شوند. درضمن در بحث تبلیغات تلویزیونی نیز چنین بیعدالتیهایی را نسبت به «پنج ستاره» شاهد بودیم، چون در شرایطی که قیمت یک تیزر سینمایی به اندازه قیمت یک آپارتمان است، فیلمهای خاص! تبلیغات تیزرهای فراوان میگیرند.
این تهیه کننده در پاسخ به این مطلب که حمایت سیما از برخی فیلمها با توجیه حمایت از آثار دینی و دفاع مقدسی انجام میشود، گفت: حمایت از تولیدات ارزشی را درک نمیکنم، آیا فیلم ما کاری ارزشمند نیست؟ آیا در «پنج ستاره» مفاهیم دینی نیست؟ آیا برای اینکه فیلمی دینی نامید شود حتما باید در قالب یک درام اشک انگیزه به آن پرداخته شود؟ آیا حتما در فیلم دینی میبایست مناسک مذهبی نشان داده شود؟ جواب این سؤالها واضح است، چون از هر کسی که با سینما آشنا باشد، ملاکهای سینمای دینی پرسیده شود، مسلما جوابش ظواهر نخواهد بود، بنابراین بر چه مبنایی باید بگویم که «پنج ستاره» عاری از مفاهیم ارزشی است.
سمواتی گفت: مطلب دیگر اینکه، بخش خصوصی در جدالی نابرابر با بخش دولتی است، چون امکاناتی که در اختیار بخش دولتی قرار دارد به هیچ وجه قابل قیاس با بخش خصوصی نیست. برای همین هم معمولا فیلمهایی چون «پنج ستاره» با وجود در اختیار داشتن استانداردهای سینمایی نمیتواند توجهات لازم را به خود جلب کند. در این میان تنها مردم بودند که با استقبال خود از این فیلم حمایت کردهاند.
در ادامه این مراسم مهشید افشارزاده هم در سخنانی گفت: برای من عجیب است که با فیلمی چون «پنج ستاره» که توسط بخش خصوصی تولید شده چنین برخوردی میشود. از جمله این رفتارهای خصمانه آماری فروش دروغی است که از این فیلم در روزنامهای خاص منتشر شده است. این برخوردها در شرایطی است که از فیلم مسعود دهنمکی حمایتهای همهجانبه میشود، البته من با حمایتهایی که از فیلمهای دهنمکی میشود مشکلی ندارم، اما چرا باید مقدار کمی از این دست حمایت نسبت به یک فیلمساز زن صورت گیرد.
دوریم از سینما ناخواسته بود
وی افزود: در سینما با من خوب رفتار نشده است. گواه این ادعا نیز 20 سال دوری از سینما بود که به اجبار تنها بر پایه به یک دروغ رخ داد، اما من سینما را دوست دارم و میخواهم همه اجازه بدهند که کارم را انجام دهم. نکته دیگر اینکه من هیچگاه خود را درگیر بازیهای سیاسی نکردهام و گرایشات چپ یا راست نیز ندارم و تنها سینماست که به روی آن متمرکز میشوم.
این کارگردان درباره هجمههای فرهنگی غرب چنین توضیح داد: فیلمهایی نظیر «پنج ستاره» سدی در مقابل هجمههای فرهنگی غرب هستند، به ویژه اینکه ماهوارهها هجمه بیسابقهای را به واسطه فیلم سینمایی آغاز کردهاند تا فرهنگ ایرانی اسلامی ما را هدف قرار دهند، اما ما در این میان چه کار میکنیم؟ هیچ، حتی در مواقعی یاریرسان آنها هستیم، چون با برخوردهایی که با فیلمهایی پر مخاطبی چون «پنج ستاره» میشود آنها را به حاشیه میرانیم.
وی در پایان گفت: در این فیلم من به نوعی میخواستم بحث اتحاد ملی را مطرح کنم، بدین معناکه تمام ایرانیان، اعم از مذهبیها و چه افرادی که کمتر گرایش دینی دارند اهل این آب و خاک هستند و باید مورد حمایت جدی قرار گیرند.