کد خبر: 1409027
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۲
زالی تأکید کرد:

افزایش کیفی خدمات مراکز درمانی موقوفه با همکاری سازمان نظام پزشکی

گروه سلامت: رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه حوزه پزشکی و وقف از گذشته در هم تنیده بوده‌اند، گفت: خدمات مراکز درمانی موقوفه از این پس با همکاری سازمان نظام پزشکی با در نظر گرفتن کرامت انسانی کیفی‌تر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان نظام پزشکی کشور عصر امروز، ۳۰ اردیبهشت ماه، برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حاتمی، معاون اوقافی سازمان اوقاف و امور خیریه به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به تأکیداتی که مقام معظم رهبری پیرامون عرصه‌های جدید وقف و حوزه‌هایی همچون سلامت دارند، اظهار کرد: ۵۰۰ مرکز درمانی و بهداشتی در کشور موقوفه هستند که سازمان نظام پزشکی می‌تواند به عنوان نهادی مردمی تعامل سازنده ای با این نهاد‌ها داشته باشد.

ساماندهی وضعیت مراکز درمانی موقوفه

وی محور اصلی همکاری با سازمان نظام پزشکی را ساماندهی وضعیت مراکز درمانی موقوفه با استفاده از ظرفیت‌های سازمان نظام پزشکی و گسترش موقوفات سلامت و درمان برشمرد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی اظهار کرد: موقوفات موجود در زمینه خدمات درمانی در قالب این تفاهم‌نامه نظم و انسجام بهتری پیدا می‌کنند.

وی به سیاست‌های سلامت محور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری اشاره و عنوان کرد: ادارات اوقاف و امور خیریه در کل کشور آمادگی دارند با توجه به نیاز کشور و تشخیص متخصصان در زمینه موقوفات سلامت نسبت به ثمر رساندن پروژه‌های اثربخش اقدام کنند.

ایجاد بیمارستان تخصصی موقوفه سرطان در شیراز

وی ایجاد بیمارستان تخصصی سرطان در شهر ری را نمونه‌ای از تجمیع کمک‌های مردمی دانست و با بیان اینکه دومین نمونه این بیمارستان نیز در شیراز راه اندازی می‌شود، گفت: با یکپارچه کردن بخش‌هایی از موقوفات سلامت می‌توان پروژه های مؤثری را ایجاد کرد.

بنابر این گزارش، از دیگر سخنرانان این مراسم علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور بود. وی سلامت را دارای فصول پیچیده‌ای دانست و گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه می‌تواند ورود خوبی به این قضیه داشته باشد.

وی سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ر زمینه سلامت را دارای دو مؤلفه اساسی مسئله‌محوری و آینده نگری ارزیابی وعنوان کرد: خود مراقبتی از شاکله‌های این سند است.

اصلاح سبک زندگی و کاهش بیماری‌ها

وی یکی از چالش‌های پیش روی سلامت را تغییر سیمای بیماری‌ها معرفی کرد و افزود: با رشد شهر نشینی سبک زندگی ایرانیان تغییر کرده است و متنابه آن بیماری‌های مختلفی شیوع پیدا کرده است. بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و تصادفات رانندگی از جمله مهم‌ترین عوامل مرگ و میر محسوب می‌شوند که رفع آن نیازمند اصلاح سبک زندگی است.

وی ادامه داد: در گذشته با شیوع بیماری‌های واگیردار از واکسیناسیون عمومی استفاده می‌کردند و مشکل مرتفع می‌شد، اما امروزه در بحث بیماری‌های غیرقابل واگیر مشکلات اساسی بنیادی وجود دارد و نیاز به توانمندسازی آحاد مردم داریم.

افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی در پزشکان

وی اعلام آمادگی این سازمان با ۲۱۲ نظام پزشکی مستقر در شهرستان‌ها رابرای همکاری با ۵۰۰ مرکز درمان موقوفه کشور اعلام کرد و گفت: امروز پزشکان صرفا یک کنش‌کر نیستند بلکه مسئولیت‌پذیری اجتمای در آنان افزایش یافته است.

زالی به وجود برخی مراکز درمانی موقوفه در نقاط محروم کشور اشاره کرد و گفت: حوزه پزشکی و وقف از گذشته در هم تنیده بوده‌اند و امروز این انتزاج مبارک با فرایندهای نوین مدیریتی می‌تواند سیاق متفاوتی را تجربه کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: خدمات مراکز درمانی موقوفه از این پس با همکاری سازمان نظام پزشکی با در نظر گرفتن کرامت انسانی کیفی‌تر می‌شود و این سازمان بضاعت علمی خود را در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار می‌دهد.

این تفاهم‌نامه در هفت ماده و دو تبصره در دو نسخه مورد تأیید حجت‌الاسلام و المسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و علی رضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور قرار گرفت و به امضای دو طرف رسید.

captcha