حجتالاسلام ابراهیم ستارزاده، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه خوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: با مطالعه مختصری در تعلیقات اسلامی روشن میشود که اسلام تنها یک سلسله دستورها و مقررات اخلاقی، عقاید مربوط به معاد و مبدأ نیست؛ بلکه دستوراتی تحت یک حکومت همراه خود دارد که همه نیازمندیهای یک جامعه پاک و مترقی را تضمین میکند و مسلماً یکی از ارکان چنین حکومتی وضع بیتالمال برای رفع نیازمندهای اقتصادی بوده است.
وی افزود: بیتالمال اسلامی که از بدو ورود پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) در مدینه و تشکیل حکومت اسلامی بهوجود آمد مشتمل بر اموالی بود که از منابع متعددی همچون خمس و زکات گردآوری میشد.
حجتالاسلام ستارزاده ادامه داد: قرآن کریم تأمین آبرومندانه نیاز تهیدستان، ناتوانان و فقیران جامعه و رساندن آنها به سر حد خودکفایی را یکی از موارد مصرف خمس و زکات میداند.
ارائه الگوی صحیح مصرف تدبیر اسلامی برای مبارزه با فقر
وی اضافه کرد: یکی از تدابیر مهم اسلامی برای تأمین زندگی و جلوگیری از گسترش فقر در جامعه ارائه الگوی صحیح است، امام صادق(ع) فرموده است: ضمانت میکنم کسی که میانهروی کند، فقیر نشود.
این مقام مسئول گفت: زندگی اسرافکارانه و تجملاتی روح عاطفی و انسانی را از بین میبرد، علاوه بر این شخص مسرف از نظر اقتصادی نیز به اجتماع آسیب میرساند؛ چرا که سرمایهها را پایان میبخشد و فرد و جامعه را به نابودی میکشاند.
وی عنوان کرد: قرآن کریم میانهروی و اعتدال را الگوی صحیح مصرف و عامل پایداری خانواده و جامعه معرفی میکند و در آیه 67 سوره فرقان میفرماید: «وَالَّذِینَ إِذَا أَنفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَلَمْ یَقْتُرُوا وَکَانَ بَیْنَ ذَلِکَ قَوَامًا؛ و کسانىاند که چون انفاق کنند نه ولخرجى مىکنند و نه تنگ مىگیرند و میان این دو [روش] حد وسط را برمىگزینند».
افراط در رفاهطلبی خطرناکترین مصادیق اسراف است
حجتالاسلام ستارزاده با اشاره به سخن گهربار امام علی(ع) که فرموده است: هرکس اعتدال و میانهروی را خوب رعایت نکند در اثر اسرافگرایی به نابودی کشیده میشود، افزود: اسلام علاوه بر اینکه مسلمانان را به زیبایی و آراستگی دعوت کرده است به سادهزیستی و پرهیز از تجملگرایی توصیه میکند؛ چرا که رفاهطلبی و خوشگذرانی و تجملگرایی که بعضاً از چشم و هم چشمی نشئت میگیرد چنان انسان را سرمست میکند که گاه برای مسائل انسانی و اخلاقی ارزشی قائل نمیشود.
مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه خوی با بیان اینکه خطرناکترین مصادیق اسراف، افراط در رفاهطلبی و تجملگرایی است، اضافه کرد: راه نجات و پیشرفت بشر، داشتن اعتدال است و این روش باعث ثبات و موفقیت در زندگی میشود و عدم توجه به آن مسلمانان و مردم جامعه را بهسوی مصرفگرایی سوق داده و موجب خلل در اقتصاد میشود.