فرحناز ترکستانی، رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری و تلاش این مجموعه برای ارتقای سلامت مادر و نوزاد، عنوان کرد: باید برای تمامی مادران باردار پرونده الکترونیکی تشکیل دهیم تا مادران پرخطر را شناسایی و پس از آن بتوانیم خدمات لازم را ارائه بدهیم.
ترکستانی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که برای افزایش جمعیت، پیاده سازی سیاستهای ابلاغی و به خطر نیفتادن سلامت مادر و نوزاد باید مورد توجه قرار بگیرد مقوله زایمان طبیعی است. به هر حال سزارین محدودیتهای خود را دارد و طبق بررسیهای صورت گرفته زمانی که میزان انجام سزارین فراتر از سه مورد باشد بسیار خطرناک است.
وی زایمان طبیعی را دارای مزایای بسیاری دانست و گفت: به همین دلیل وزارت بهداشت برای تشویق مادران، فرانشیز زایمان طبیعی را رایگان کرده و از سوی مقابل در بخشهای دولتی نیز همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت حق الزحمه پزشکان را تقریبا دو تا سه برابر افزایش داده است.
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه برای تشویق مادران در راستای انجام زایمان طبیعی درصدد توجه هر چه بیشتر به بیمارستانهای دوستدار مادر هستیم، گفت: در تلاشیم تا تمامی بیمارستانها بتوانند لوح دوستدار مادر را دریافت کنند که آن هم منوط به کاهش 10 درصدی پایه میزان سزارین، خصوصی سازی حریم مادر و... است.
ترکستانی با اشاره به برپایی کلاسهای آمادگی زایمان به منظور ایجاد فرهنگ سازی در بین مردم برای ترغیب هر چه بیشتر به انجام زایمان طبیعی، تصریح کرد: باید تشویقهای ما به شکلی باشد که زوجین پس از ازدواج اقدام به فرزندآوری کنند چرا که برای سلامت خود افراد بسیار مفید است.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: هر چه زایمان اول زودتر انجام شود و تعداد زایمانها بیشتر باشد مسلما میزان ابتلا زنان به بیماری اندومتریوز که به عنوان یکی از بیماریهای شایع زنان شناخته میشود، کمتر خواهد شد.