حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا حسینی عارف، دبیر نخستین جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه حملات صهیونیستها در چند سال گذشته شدت پیدا کرده، اظهار کرد: این قبیل فتنه و توهینها از گذشته وجود داشته، اما در سالهای اخیر در جلوههای جدیدی نمود پیدا کرده است. برای همین هر از گاهی در قالب فیلم، کاریکاتور، مطبوعات یا موسیقی شاهد چنین اهانتهایی هستیم، البته سردمدار این قبیل جریانات پرچمداران استکبار هستند، اما بسیاری از کسانی که به عنوان پیاده نظام در خدمت این قبیل رفتارها و حرکات قرار میگیرند از سر ناآگاهی دست به چنین اقداماتی میزنند.
وی با اشاره به این مهم که مسلمانان و شیعیان معرف خوبی برای پیامبر اعظم(ص) نبودهاند، گفت: نمیشود همه را در این زمینه مقصر دانست غیر از خودمان، چون کم کاریهایی که در این حوزه به ویژه سینما شده، این اجازه را از مخاطبان خارجی گرفته تا بتوانند با زیبایی و ویژگیهای شخصیت حضرت رسول(ص) آشنا شوند. همین کمکاریها، این اجازه را به کشیش دیوانهای به نام تری جونز میدهد که به حضرت رسول(ص) اهانت کند.
دبیر جایزه بزرگ پیامبر اعظم افزود: برای نشان دادن زیبایی حضرت رسول (ص) میتوان راههای مختلفی را آزمود. برای مثال نشان دادن سیره ایشان در قالب داستان معاصر میتواند اتفاق بسیار خوبی در سینما باشد. در کنار پرداختن به صفات حضرت رسول(ص) توجه به اصحاب پیامبر(ص) میتواند قدم مهمی برای رسیدن به این خواسته باشد. برای مثال پرداختن به اصحابی چون سلمان فارسی یا عمار یاسر به نوعی این امکان را به ما میدهد که به زندگی پیامبر(ص) نیز بپردازیم. در این میان باید توجه داشت که ما در هیچ فیلم یا تصویری مجاز به نشان دادن تصویر پیامبر اسلام نیستیم، چون قداست شخصیت وی به ما این اجازه را نمیدهد.
عارف با اشاره به اینکه حوزههای علمیه نیز باید یاریرسان سینما در پرداختن به شخصیت پیامبر اکرم(ص) باشند، تصریح کرد: امروز حوزههای علمیه این نکته را به وضوح دریافتهاند که سینما ابزاری تاثیرگذار برای بیان ارزشهای دینی است، حتی این رسانه قادر است بازویی توانمند برای حوزههای علمیه باشد. برای همین زمانی که سینما میخواهد به موضوعاتی نظیر پیامبر اعظم بپردازد، حتما باید از سوی حوزههای علمیه حمایت شود. این حمایت میتواند از نگارش فیلمنامه شروع شده و تا تولید ادامه پیدا کند.
دبیر جشنواره پیامبر اعظم (ص) گفت: برخیها برای اینکه کم کاری سینما را در پرداختن به شخصیت حضرت رسول(ص) توجیه کنند، حساسیتهای پیرامون ایشان را دلیلی برای این مسئله میدانند، درصورتیکه مطرح کردن این قبیل موضوعات بهانه است و میتوان با راههای حرفهای به شکلی مناسبی به شخصیت ایشان پرداخت. برای نمونه فیلم «الرساله» را مثال میزنم که بیش از 40 سال پیش تولید شد، اما هنوز پس از سالها بهترین کاری است که در این حوزه ساخته شده است، اما کشورهای مسلمان هنوز نتوانستهاند خالق کاری در این حوزه باشد.
حسینی عارف تاکید کرد: کاری که هماکنون مجید مجیدی میکند بسیار پسندیده است و باید از آن حمایت شود به ویژه اینکه مقام معظم رهبری نیز از آن حمایت کردهاند. در این میان مجیدی به نکته مهمی درباره کار کردن برای حضرت رسول(ص) اشاره کرد. آن نیز این است که کاری که میخواهد درباره حضرت رسول(ص) باشد حتما باید با معیارها و استانداردهای بالای سینمایی تولید شود. دلیل این مسئله هم این است، تصویری که با محوریت حضرت رسول(ص) در سینما خلق میشود باید بهترین کیفیت را داشته باشد.
وی در پایان تاکید کرد: نخستین جایزه پیامبر اعظم قدمی در این جهت است که باید مورد حمایت قرار گیرد، هرچند ما در آغاز راه تنها بودیم و در ادامه نیز تنها عدهای معدود به کمکمان شتافتند، اما امیدواریم در دوره بعد این جایزه به شکل بهتری برگزار شود.