حجتالاسلام وحید طالبی، معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه نقده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: روز برانگیخته شدن حضرت محمد(ص) به پیامبری و هدایت انسان روز تکمیل نبوت است.
وی با اشاره به تعبیر قرآن از پیامبر(ص) بهعنوان خلق عظیم گفت: خلق عظیم در احادیثی بهعنوان دین و آئین تفسیر شده است، در حدیثی از امام باقر(ع) آمده است که مراد از خلق عظیم آئین اسلام است.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه نقده ادامه داد: در تعابیر دیگر از خلق عظیم بهعنوان تخلق شدن انسان به اخلاق اسلامی یاد شده است و پیامبر گرامی اسلام(ص) بهعنوان فردی شایسته دارای همه صفات و اخلاق برجسته اسلامی بودند.
حجتالاسلام طالبی افزود: در تعابیر دیگر منظور از خلق عظیم برخورد بزرگوارانه با مخالفان است، خداوند حضرت محمد(ص) را در جامعه جاهلی عرب به پیامبری برگزید تا با انسانها بزرگوارانه برخورد کند.
وی با اشاره به اینکه در برخی از تعابیر مراد از خلق عظیم صبر بر حق و تدبیر بر امور عنوان شده است که اقتضای عقل و منطق است، خداوند در آیه 199 سوره اعراف «خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِینَ؛ گذشت پیشه کن و به [کار] پسندیده فرمان ده و از نادانان رخ برتاب» پیامبر(ص) را امر به اجرای خوبیها در جامعه و گذشت میکند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه نقده اصلاح انسانیت را یکی از مهمترین فلسفههای بعثت عنوان کرد و با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) اضافه کرد: یکی از مهمترین اهداف مبعث و برگزیده شدن انبیای الهی ترویج و اشاعه مکارم اخلاقی در جامعه است، پیامبر(ص) فرمودند: «من مبعوث نشدهام مگر اینکه مکارم و خوبیهای اخلاقی را کامل کنم».