کد خبر: 1411598
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۹
مؤمن نسب؛

پیش‌بینی کارگروهی برای پایش فضای مجازی/ پیوست فرهنگی در فضای مجازی پویا باشد

گروه فضای مجازی: معاون فناوری اطلاعات و رسانه‌های نوین مرکز فضای مجازی بسیج با اظهار نگرانی از اینکه پیوست فرهنگی به یک جزوه فرمالیته تنزل یابد، خواستار پویایی آن در فضای مجازی شد.

روح الله مومن‌نسب، معاون فناوری اطلاعات و رسانه‌های نوین مرکز فضای مجازی بسیج درگفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با مزایا و معایب نرم‌افزارها و برنامه‌های ارتباطی جدید، گفت: برنامه‌ها و شبکه‌های اینترنتی بر مبنای سرویس‌هایی با عنوان ptt کار می‌کنند. سرویس سلولی ptt در شبکه تلفن همراه را می‌توانیم یک امکان فناوری بدانیم که هم اکنون توسط شرکت‌های خدمات دهنده تلفن همراه و تولیدکننده گوشی‌ها ارائه می‌شود و بر روی این بستر، هر فرد، شرکت و یا مجموعه‌ای می‌تواند محصول تولید و ارائه کند و این شرکت‌ها و افراد لازم نیست حتماً خارجی باشند و ایرانی‌ها هم می‌توانند نرم‌افزارهایی حتی به مراتب پرقدرت‌تر راه‌اندازی کنند.

وی ادامه داد: این نرم‌افزارها به کاربران امکان می‌دهند تا در محدوده شبکه سلولی، به صورت فرد به فرد و یا فرد به گروه و به طور مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ یعنی دقیقاً کاری که با تماس‌های تلفنی هم صورت می‌گیرد اما با این تفاوت که از بستر اینترنت استفاده شده و اطلاعات مبادله شده بر روی سرور واسطه نگهداری می‌شود.

نمونه‌های بی‌خطر نرم‌افرارهای ارتباطی را تولید کنیم

مومن‌نسب تصریح کرد: غالب استفاده کاربران از نرم‌افرارهای ارتباطی به جهت امکانات ارزان آن‌ها است که می‌توان برای جایگزینی آنها نمونه‌های بی‌خطر را ایجاد و تقویت کرد که البته اکنون هم نمونه‌های ایرانی وجود دارد که از جهت امکانات تفاوتی با نمونه خارجی ندارند. البته مشکلاتی هم در آنها وجود دارد که باید رفع شود.

وی در رابطه با نقش پیوست فرهنگی در عرصه فضای مجازی کشور و اهمیت آن گفت: نگران هستم پیوست فرهنگی را به یک جزوه فرمالیته تنزل دهند. ‌در حالی که اگر توجه به پیوست فرهنگی همان‌گونه که مدنظر امام خامنه‌ای است انجام شود، قطعاً می‌تواند بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور را برطرف کند. ضمن اینکه پیوست فرهنگی در محصولات مرتبط با فضای مجازی باید پویا باشد، زیرا زیرساخت‌ها و مقررات فنی مدام در حال تغییر هستند و لازم است در این‌گونه پیوست‌های فرهنگی، کارگروهی اهل فن پیش‌بینی شود که وظیفه‌اش پایش و تدبیر پیوسته باشد.

باید به صورت جدی با محصولات ارتباطی دشمن مقابله کرد

معاون فناوری اطلاعات و رسانه‌های نوین مرکز فضای مجازی بسیج افزود: نرم‌افزارها محصول یک یا چند تکنولوژی هستند و مانند هر محصول دیگر، اگر توسط دشمن ساخته‌شده، کنترل و مدیریت شود، خطرناک است و باید به صورت جدی با آنها مقابله کرد.

نرم‌افزارهای ارتباطی دشمن مانند موشک‌ هستند

وی افزود: اگر جنگ فرهنگی را با جنگ نظامی قیاس مفهومی کنیم، این نرم‌افزارها مانند موشک‌هایی هستند که اگر در اختیار دشمن باشد، مقامات کشور باید برای نابودی و دفع آنها تدبیر کنند و اگر به خاک ما شلیک شد باید قبل از اصابت جلو آن را گرفت و اگر به خاک ما اصابت کرد باید برای جبران مافات تدبیری اندیشیده شود.

برنامه‌ریزی برای بازگشت سلامت فرهنگی به هوای مجازی ایران

مؤمن‌نسب ادامه داد: نرم‌افزارهای خارجی تلفن همراه، بمب‌های شیمیایی فرهنگی دشمن هستند که هوای فرهنگی کشور ما را آلوده کرده‌اند و بسیاری از خانواده‌ها و جوانان ایرانی به وسیله این بمب‌های شیمیایی آلوده‌شده‌اند که باید ضمن از بین بردن این بمب‌ها و جلوگیری از انتشار محتوای کثیف فرهنگی آنها، برای بازگشت سلامت فرهنگی به هوای مجازی ایران برنامه‌ریزی کرد.

نمونه‌های بومی نرم‌افزارها ارتباطی را تولید کنیم

مومن‌نسب، ساز‌و کار استفاده بهینه از فنّاوری‌های جدید را تولید داخلی دانست و گفت: ما چاره‌ای نداریم جز اینکه نمونه‌های بومی این نرم‌افزارها را با توجه به بایدها و نبایدهای فرهنگی و اخلاقی اسلامی و ایرانی طراحی و تولید کنیم و مطمئن باشید جوانان از آن استقبال گسترده خواهندکرد؛ مثلاً شما ببینید در بسیاری عرصه‌ها، محصولات ایرانی محبوبیت غیرقابل قیاسی با نمونه‌های خارجی دارند و یک نمونه آن در فضای مجازی وضعیت مناسب وبلاگ‌ها است که مشاهده می‌شود، تمام سرویس‌دهندگان وبلاگ مورد استفاده ایرانیان، ایرانی هستند.

captcha