کد خبر: 1411869
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۴

پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی برگزار شد + عکس

گروه فعالیت‌های قرآنی: پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی پیش از ظهر امروز، هفتم خردادماه با تجلیل از 14 بانوی فعال قرآنی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی پیش از ظهر امروز، هفتم خردادماه با حضور آیت الله محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام الهی‌زاده، مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف، ولی یاراحمدی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، مسئولان قرآنی و فرهنگی و خانواده برخی از شهدای هسته‌ای در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط «محمدمهدی بیگی» نفر اول مسابقات قرآن شکوفه‌ها، آغازگر این همایش بود که با پایان یافتن تلاوت این قاری نوجوان، صلوات خاصه امام رضا(ع) پخش شد. پس از آن معصومه فرزانه، دبیر پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی به ارائه گزارشی از روند اجرای همایش پرداخت.
معصومه فرزانه در بخشی از سخنان خود عنوان کرد: طی این سال‌ها موفق شده‌ایم الگوهایی را از بانوان قرآنی به جامعه زنان معرفی کنیم که دست یافتنی هستند و بانوان می‌توانند با الگوگیری از این بانوان قرآنی که در قالب همایش معرفی می‌شوند، تمامی شئونات زندگی خود را قرآنی کنند.

اجرای پروژه آسیب‌شناسی مشکلات فعالیت‌های قرآنی بانوان
فرزانه در ادامه گفت: یکی از کارهایی که در کنار برگزاری همایش بانوان فعال قرآنی انجام شده است، اجرای پروژه آسیب‌شناسی مشکلات موجود در حوزه فعالیت بانوان قرآنی بوده که در این حوزه یک کار پژوهشی و دانشگاهی انجام شده است. اطلاعات مربوط به پروژه آسیب‌شناسی مشکلات در حوزه فعالیت بانوان قرآنی موجود است و پژوهشگران در صورت نیاز می‌توانند از این اطلاعات استفاده کنند، اما امکان اینکه این اطلاعات را در اختیار عموم جامعه قرار دهیم، وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین الهی‌زاده، مشاور رئیس سازمان اوقاف امور خیریه دیگر سخنران این برنامه بود که پس از پخش نماهنگ چهار دوره برگزاری همایش بانوان فعال قرآنی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی به ارائه مطالبی با موضوع «تدبر در قرآن کریم» پرداخت.

«تدبر در قرآن» و « تربیت قرآنی» از زبان حجت‌الاسلام الهی‌زاده
مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سخنان خود را در دو بخش کلی عنوان کرد که «تدبر در قرآن» و «تربیت قرآنی» عناوین این دو بخش بود. وی با بیان اینکه برخی‌ها شاید تدبر در قرآن را خیلی بالاتر از تفسیر قرآن معنی کرده‌اند، گفت: اگر به آیات و روایات مراجعه کنیم، می‌بینیم که تدبر در قرآن به عنوان یک وظیفه عمومی برای تمامی کسانی که قرآن را می‌خوانند معرفی شده است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم رابطه تدبر و تفسیر را تشبیه کنیم؛ تدبر همانند شنا بر روی بحر قرآن است اما تفسیر، غواصی در اعماق اقیانوس قرآن است. هر مفسری باید مسیر تدبر را بگذراند اما هر متدبری لزومی ندارد که مفسر هم باشد.

توصیه به مادران برای تربیت توحیدی فرزندان
حجت‌الاسلام الهی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: همه قرآنیان را دعوت می‌کنم، گام بعدی که انس با قرآن و تدبر است را بردارند و به مادران نیز توصیه می‌کنم که به سمت تربیت توحیدی فرزندان خود بروند.
در این بخش از پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی، گروه مدیحه‌سرایی «طه» از استان آذربایجان شرقی به اجرای برنامه پرداخت و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز پس از اجرای گروه مدیحه‌سرایی بود.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه باید از همه ظرفیت‌های موجود در جامعه برای احیای فرهنگ قرآن و نهادینه کردن آن در جامعه استفاده کنیم، افزود: یکی از این نهادها، خانواده است و ظرفیت دیگری که باید برای احیای فرهنگ قرآن مورد استفاده قرار گیرد، جلسات قرآنی خانوادگی و فامیلی است. هیئت‌های مذهبی نیز از دیگر نهادهایی هستند که به احیای فرهنگ قرآنی و نهادینه کردن آن در جامعه کمک می‌کنند.

ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای برای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه داریم
حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به نقش مساجد و پایگاه‌های بسیج برای تبلیغ دین در شهرها، شهرستانها و روستاها عنوان کرد: ما ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در جامعه داریم که باید از این ظرفیت‌ها به شایستگی استفاده کنیم. مردم ما از برنامه‌های قرآنی استقبال می‌کنند. هر زمان که در این مسیر گام‌هایی برداشته‌ایم مردم نیز استقبال خوبی داشته‌اند.
پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی در این بخش با سخنرانی آیت الله محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) به کار خود ادامه داد که ایشان، طی سخنانی عنوان کرد: با عنایت به اینکه بنده مسئولیت دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث را دارم از این برنامه چند استفاده می‌کنم و چند پیشنهاد به مسئولان اوقاف دارم. ما در دانشگاه قرآن و حدیث آمادگی همکاری با قرآن‌پژوهان به ویژه سازمان اوقاف و امور خیریه را داریم.

تدوین دانشنامه تفسیر امامیه و  ارسال مقاله به مجله تفسیر اهل بیت(ع)
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) گفت: برگزاری همایش‌های علمی، همکاری در ارسال مقاله برای مجله تفسیر اهل بیت(ع)، همکاری در تدوین دانشنامه تفسیر امامیه از جمله مواردی هستند که می‌توانیم برای تحقق آنها با سازمان اوقاف مشارکت داشته باشیم. همچنین علاوه بر قرآن‌پژوهی ما باید به حدیث‌پژوهی نیز توجه داشته باشیم و احادیث اهل بیت(ع) را نیز مورد توجه قرار دهیم.
در این بخش از همایش بانوان فعال قرآنی، سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برای دومین بار مزین به عطر قرآن شد. استاد طه نعمانی، قاری مصری در این بخش از برنامه آیاتی از قرآن کریم را به صورت مجلسی تلاوت کرد.
تجلیل از 14 بانوی قرآنی، برنامه این بخش از پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی بود که در این بخش بانوان قرآنی جوایز خود را از مسئولان حاضر در همایش دریافت کرده و مورد تشویق قرار گرفتند.

یادآوری می‌شود، این همایش هرساله در حاشیه برپایی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم برگزار و این دوره از مسابقات تا دوازدهم خردادماه در سالن اجلاس سران برپا می‌شود.

احمدی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۳/۰۷ - ۱۷:۲۳
0
0
بهتر بود در این مقاله نام و نوع فعالیت آن 14 بانوی فعال قرآنی هم ذکر می شد درست نیست؟
captcha