به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام محمدعلی نکونام نهم فروردین در خطبههای نماز جمعه برخورداری از ایمان قوی و محکم را یکی از دغدغههای مهم اهل تقوا دانست.
وی با بیان اینکه انسان مومن از ایجاد ضعف و سستی در ایمانش ترس دارد، گفت: انسان مومن و متقی میکوشد در هیچ کجا ایمانش دچار سستی نشود؛ چرا که ضعف در ایمان نابودی و بدبختی را به دنبال دارد.
امام جمعه شهرکرد با تاکید بر اینکه بکوشیم از سنین نوجوانی و جوانی ایمان را در دل و جان خود قوی کنیم، ضعف ایمان در سنین پیری را آفت و خطر جدی برای انسان دانست و خاطرنشان کرد: اگر ایمان آدمی در سنین جوانی و میان سالی تقویت و مستحکم نشود به طور قطع در زمان پیری و اوج سختیها و ضعفها از پای در خواهد آمد و دلش را به غیر خدا خواهد داد.
وی با بیان اینکه ضعف در ایمان، یک عمر بندگی و عبودیت را در سنین پیری از بین خواهد برد تصریح کرد: ایمان باید در زمان پیری، از کار افتادگی و اوج اضطراب و سختی به کمک انسان بیاید اما اگر پایههای ایمان در دل و جان ضعیف باشد یک عمر عبادت و بندگی در محضر خدا بر اثر فشار سختیها از بین خواهد رفت.
مواضع با شاخصهای دینی محک زده شوند
حجتالاسلام نکونام محک زدن مواضع فکری، سیاسی، ایمانی با شاخصهای دینی را یکی دیگر از دغدغههای اهل تقوا برشمرد و افزود: اهل تقوا می کوشند مواضع خود را براساس شاخص ها و معیارهای دینی محک بزنند و خود را با این شاخص ها مطابقت بدهند.
وی با بیان اینکه برخی نظر و تفکر خود را بر شاخصههای دینی و اسلام ارحجتر میدانند، افزود: متاسفانه برخی نظر ولی فقیه و جانشین امام عصر را که برآمده از شاخصههای اسلامی است به دلیل اینکه با مواضع و نظرات خود مخالف است قبول نمی کنند در حالی که اهل تقوا این گونه نیستند.
امام جمعه شهرکرد با تاکید بر اینکه ما باید افکار و نظرات خود را با شاخصههای اسلامی مطابقت بدهیم، از برخی انتظارت و توقعات بیجا در نماز جمعه انتقاد کرد و گفت: امام جمعه منصوب این و آن نیست بلکه نصب شده دین الهی است و وظیفه دارد که حرف دین و اسلام را در تریبون نماز جمعه بیان کند اما متاسفانه برخیها انتظار دارند که بر اساس نظر و میل آنها سخن گفته شود.
سخن امام جمعه بر اساس شاخص دین و نه سلیقه اشخاص است
وی با بیان اینکه امام جمعه بر اساس شاخص دین سخن می گوید نه بر اساس سلیقه و خواست اشخاص خاطرنشان کرد: انسانها سلیقهها و افکار متفاوتی دارند؛ اگر امام جمعه بخواهد بر اساس سلایق و نظرات دیگران سخن بگوید باید هزار نوع تحلیل و موضع گیری داشته باشد بنابراین افراد باید خودشان و مواضعشان را با نماز جمعه مطابقت داده و محک بزنند.
حجتالاسلام نکونام با بیان اینکه اگر امام جمعه از مواضع و شاخصهای دینی فاصله گرفت باید مورد سوال قرار گیرد، گفت: نه تنها امام جمعه بلکه اگر ولی فقیه نیز خدایی نکرده مطابق اسلام و دستور معصوم سخن نگفت و از شاخصها فاصله گرفت باید در محضر خدا و مردم پاسخگو باشد اما تنها مرجع تشخیص این مسئله مجلس خبرگان رهبری است.
وی با بیان اینکه برخیها نظر رهبری را به دلیل مطابقت نداشتن با منافع و نظرات گروهی و جناحی خود قبول ندارند، افزود: در این زمینه نظر مرجع تقلید نیز هیچ گونه اعتباری ندارد چرا که تنها مرجع تشخیص دهنده نظر و سخن رهبری مجلس خبرگان رهبری است و سخنان آنان برای همگان حجت و واجب است.
ماه شعبان، ماه ولایت مداری و ولایت پذیری است
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه با تبریک آغاز ماه شعبان، به بیان ویژگیها و ظرفیتهای بزرگ این ماه پرداخت و اظهار کرد: ماه شعبان ماه ولایت مداری و ولایت پذیری است؛ چرا که در این ماه اسوههای ولایت مداری و ولایت پذیری پا به عرصه عالم گیتی نهادند.
وی به ولادت امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) و روز پاسدار و جانباز اشاره و تصریح کرد: پاسداران ما پاسدار اسلام و ارزشهای دینی و جانبازان ما فدایئان اسلام و قرآن بودند که به تاسی از معصومین(ع) در پای این انقلاب جانانه ایستادند.
حجتالاسلام نکونام 13 خرداد و سخنرانی کوبنده و مهیج امام در مدرسه فیضه قم را یادآور شد و گفت: آن مرد بزرگ و ملکوتی با سخنرانی کوبنده و رسا در حوزه علمیه قم وجدانهای خوابیده و گمراه را بیدار و قیام بزرگ 15 خرداد را رقم زد.
امام خمینی(ره) به اسلام و ارزشهای دینی حیات دوباره بخشید
وی با اشاره به 14 خرداد ارتحال امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) حیات بخشیدن دوباره به اسلام و ارزش های دینی دانست.
امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه امام خمینی(ره) عزت انسانی را زنده کرد افزود: قبل از انقلاب اسلامی مردم و حتی شاه نیز ذلیل و حقیر آمریکاییها بودند تا جایی که یک آشپز آمریکایی در داخل کشور بر سر شاه ما میزد و او جرات برخورد و مقابله نداشت.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب، جمهوری اسلامی ایران در بین امتهای مسلمان نیز حقیر و ذلیل بود خاطرنشان کرد: ذلت و حقارت ایران به جایی رسیده بود که مردم ما در موسوم حج نیز مورد مذمت و توهین قرار میگرفتند.
حجتالاسلام نکونام با بیان اینکه انقلاب امام خمینی (ره) عزت و استقلال را به کشور بازگرداند، گفت: به برکت انقلاب اسلامی تمامی قدرتهای جهان از ایران و ایرانی وحشت دارند اما از طرفی تمام دنیا بشری بر این کشور و رهبری آن افتخار میکنند.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) راه رسیدن به سعادت اخروی را برای همگان تسهیل کرد افزود: به برکت انقلاب اسلامی راه برای رفتن به بهشت و رسیدن به سعادت و کمال برای همگان باز شد.
انقلاب اسلامی ایران امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه احیا کرد
امام جمعه شهرکرد با اشاره به حاکم شدن ارزش های اسلامی در جامعه افزود، انقلاب اسلامی ایران امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه احیا کرد و قوانین حاکم بر مردم قوانین بر آمده از متن اسلام و ارزشهای دینی بود.
وی از برخی مغالطهها و شبه افکنی در ارتباط با اینکه بهشت رفتن اجباری است و یا غیر اجباری، تصریح کرد: متاسفانه برخی اظهار نظرها در ارتباط رفتن اجباری و یا غیر اجباری انسان به بهشت سخن میگویند که مغالطه و شبه افکنی بیش نیست.
حجتالاسلام نکونام با تاکید بر اینکه بهشت هم اجباری است و هم غیر اجباری به تشریح این دو مسئله مهم پرداخت و افزود: نظام اسلامی و حکومت دینی مجبور است که موانعی همچون طاغوت، فساد، افکار غلط و شیطانی را برای رسیدن آسان مردم به بهشت از سر راه بردارد.
نظام اسلامی باید موانع را برای رسیدن انسان به سعادت از سر راه بردارد
وی با بیان اینکه نظام اسلامی هیچ کس را اجباری به بهشت نمی فرستد اما موانع را برای رسیدن آسان به آن برخواهد داشت، گفت: همه ما انسان ها حساب و کتابمان با خداست و در روز قیامت باید به خدای متعال پاسخگو باشیم اما حکومت موظف است موانع را برای رسیدن انسان به سعادت و رستگاری از میان بردارد.
امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه اگر منظور برخی از بهشت اجباری و غیر اجباری مبارزه نکردن با فساد است این تفکر بسیار غلط و نادرست است، تاکید کرد: اگر منظور از این سخنان این است که وزارت ارشاد به هر هنرمندی میدان برای فساد انگیزی بدهد، این تحلیل و برداشتی نادرست از بهشت و آخرت است.
منطق اجباری نبودن بهشت مغالطه است
وی با تاکید بر اینکه نظام موظف است که جلوی هر غلط کاری و فساد را بگیرد خاطرنشان کرد: در همین راستا وزارت ارشاد نیز باید جلوی هنرهای غلط را که موجب فساد و فساد انگیزی در جامعه میشود را بگیرد.
امام جمعه شهرکرد با انتقاد از اینکه چرا مسئولان نظام مواضع و مسائل خود را در این زمینه شفاف بیان نمی کنند، تصریح کرد: این گونه اظهار نظرها تنها مردم را به شبهه میاندازد و ارزشهای اسلامی را مخدوش میکند که میطلبد مسئولان در اظهار نظرها توجه و تعمق بیشتری داشته باشند.
وی افزود: ریشه کن کردن طاغوت و استکبار، ایجاد سلامت و امنیت در جامعه و فراهم کردن زمینه برای بهشتی شدن مردم فلسفه شکل گیری انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی(ره) است.