کد خبر: 1412324
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴
برکت‌رضایی:

بروز شکاف نسلی در صورت آشنا نبودن والدین با دنیای مجازی

گروه فضای مجازی: مسئول پایگاه اطلاع‌رسانی بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت گفت: والدین باید هرچه سریع‌تر با دنیای مجازی آشنا شوند وگرنه این مسئله موجب بروز شکاف نسلی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین روزبه برکت‌رضایی، مسئول پایگاه اطلاع‌رسانی بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فرهنگ استفاده از فضای مجازی در میان کاربران، اظهار کرد: ارتباطات جدید فضای مجازی، تکنولوژی وارداتی بوده و تولید خودمان نیست و برای تطبیق این تکنولوژی با فرهنگ‌مان نیازمند زمان هستیم. البته طبیعی است که در ابتدای ورود این تکنولوژی به جامعه، نوجوانان و جوانان خود را در معرض دید دیگرهمسالان و دوستان خود قرار دهند.

وی ادامه داد: تضادهای رفتاری افراد میان دو فضای مجازی و حقیقی شاید در نگاه اول طبیعی باشد اما به نظر می‌رسد جامعه باید هرچه سریع‌تر از این مرحله گذر کند و به ثبات برسد.

والدین همگام با فرزندانشان از تکنولوژی‌های جدید بهره‌مند شوند

این فعال فرهنگی حوزه فضای مجازی تصریح کرد: به ثبات رسیدن افراد جامعه در استفاده از فضای مجازی نیازمند آموزش بایدها و نبایدهای این تکنولوژی است و این آموزش باید از سوی رسانه‌ها وخانواده‌ها محقق شود. والدین باید خود را با فضای مجازی آشنا کنند و همگام با فرزندانشان از این تکنولوژی بهره‌مند شوند.

بروز شکاف نسلی در صورت آشنا نبودن والدین با دنیای مجازی

وی بیان کرد: والدین باید هرچه سریع‌تر با دنیای مجازی آشنا شوند درغیر این صورت فرزند احساس می‌کند که از والدینش بالاتر است و همین امر سبب شکاف نسل شده و در نهایت مشکلات بسیاری برای کودک ایجاد خواهد شد اما حضور والدین کنار فرزندان می‌تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.

هر آنچه در فضای حقیقی از سوی مراجع تقلید حرام اعلام شده، در فضای مجازی هم حرام است

حجت‌الاسلام برکت‌رضایی تصریح کرد: هر آنچه که در فضای حقیقی از سوی مراجع تقلید حرام اعلام شده است، در فضای مجازی هم به لحاظ شرعی حرام است، بنابراین این موضوعات باید به کاربران آموزش داده شود تا بدانند هر آنچه که در فضای مجازی خارج از عرف باشد، حرام است.

ضرورت رعایت اخلاق رسانه‌ای در فضای مجازی

وی بیان کرد: رعایت اخلاق رسانه‌ای در فضای مجازی، مسئله‌ای است که باید امری مهم تلقی کنیم. برای مثال ما در اسلام بحث حیا را داریم و روایت‌های مختلفی در این باره مطرح شده است. حضرت امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند: حیا کلید همه خوبی‌هاست؛ رسول اکرم(ص) می‌فرمایند: حیا زینت اسلام است. همچنین خداوند انسان باحیای بردبار پاکدامن که پاکدامنی می‌ورزد را دوست دارد. بنابراین همانطور که سال‌های سال حیا در فضای حقیقی و در جامعه متدین اسلامی‌مان وجود داشته و دارد، باید همان حیا در فضای مجازی وجود داشته باشد.

مسئول پایگاه اطلاع‌رسانی بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت تصریح کرد: یقیناً جوانانی که در فضای مجازی حضور دارند، اگر با بردباری و پاکدامنی رفتار کنند، خداوند ثواب چندبرابری را توشه آخرتشان خواهد کرد.

راه توبه و بازگشت از لغزش‌های فضای مجازی باز است / باید هر چه زودتر به ثبات برسیم

وی بیان کرد: اگر فرد در دنیای مجازی دچار لغزش شود، قطعاً راه توبه و بازگشت باز است. ما باید هرچه سریع‌تر، به مرحله ثبات برسیم. بسیاری از جوامع در ابتدای ورود تکنولوژی به جامعه‌شان دچار لغزش‌هایی شده‌اند اما آن چیزی که مهم است این بوده که باید هرچه سریع‌تر از این مرحله گذر کنیم و از این تکنولوژی به صورت معتدل، متعارف و به عنوان وسیله‌ نه هدف از آن استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام برکت‌رضایی اظهار کرد: اگر فرد همچون دنیای حقیقی در دنیای مجازی، موجب به گناه کشیده شدن افراد دیگر شود، خود هم در آن گناه سهیم خواهد بود. همچنین اگر حرمت ورود به حریم شخصی افراد را در فضای مجازی حفظ نکنیم، قطعاً دچار آسیب خواهیم شد.

عدم رعایت حریم شخصی در دنیای مجازی سبب تهی شدن روح و روان‌مان می‌شود

وی بیان کرد: انسان، حریم شخصی دارد و اگر ما در فضای مجازی این حریم‌ها را رعایت کنیم، سبب بهره‌برداری بهتر از فضا خواهد شد در غیر این صورت امکان دارد در این مدت گذار، دچار تلفات شویم. عدم رعایت حریم شخصی در دنیای مجازی سبب تهی شدن روح و روان‌مان می‌شود و درنهایت دچار بی‌هویتی خواهیم شد.

مسئول پایگاه اطلاع‌رسانی بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت تصریح کرد: قبل از تشکیل سازمان و گروهی برای پیشگیری و آموزش تکنولوژی به جوانان، انسجام در میان نهادهای مرتبط همچون نیروی انتظامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، قوه قضاییه، وزارت ارتباطات و رسانه ملی از سوی شورای عالی فضای مجازی لازم است. چرا که حکم تشکیل این شورا از سوی مقام معظم رهبری صادر شده است و تنها سازمانی است که امکان قانون‌گذاری دارد و به راحتی می‌تواند قوانین مختلفی را در این خصوص وضع کند.

وی ورود روحانیان و خطبا به فضای مجازی را سبب بروز رخ داد‌های مثبت دانست و تصریح کرد: به هرحال تکنولوژی امروزه وارد فرهنگ ما شده است و ما باید از آن به عنوان ابزار استفاده کنیم.

captcha