کد خبر: 1412799
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۳
یاراحمدی:

عدم حضور دولتمردان در مسابقات بین‌المللی قرآن جای تأسف دارد

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با بیان اینکه حضور مسئولان در محافل قرآنی از جمله مسابقات بین‌المللی قرآن جزو وظایف آنها است گفت: عدم حضور دولت‌مردان و نمایندگان ملت در مسابقات بین‌المللی قرآن جای تأسف دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ولی یاراحمدی، دبیر ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری که عصر امروز، 10 خرداد در حاشیه برگزاری مسابقات قرآن برگزار شد ضمن گله‌مندی از عدم حضور مسئولان و دولتمردان در این رویداد بزرگ قرآنی گفت: از تمامی مسئولان در سطوح مختلف نظام، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و تمامی مدیران میانی نظام با ارسال کارت دعوت، برای حضور در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دعوت به عمل آمده است.
یاراحمدی افزود: امیدوار بودیم مسابقات بین‌المللی قرآن که رویداد بسیار مهمی در حوزه قرآن به شمار می‌آید و توسط بیش از 70 کشور مورد استقبال قرار گرفته است توسط مسئولان، دولتمردان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و ... مورد استقبال قرار گیرد. مسئولان و دولتمردان نظام برای الگوسازی بین مردم و افزایش تأثیرگذاری این رویداد قرآنی هم که شده در سال فرهنگ، باید قدم‌های جدی برمی‌داشتند و در سالن برگزاری مسابقات قرآن حضور پیدا می‌کردند.

حضور در محافل بین‌المللی جز وظایف ذاتی مسئولان و دولتمردان است
وی ادامه داد: جای تأسف دارد که مسئولان و دولتمردان نظام و همچنین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با وجودی که به این مسابقات دعوت شده‌اند اما حضور پیدا نمی‌کنند؛ البته حضور در چنین محافلی جزو وظایف ذاتی مسئولان است تا از وضعیت کشور و جهان مطلع باشند.
دبیر ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: متأسفانه ما یک مقدار دچار اشتباه شده‌ایم؛ این جلسه قرآن نیست که به حضور ما نیاز دارد بلکه این ما هستیم که برای بهره بردن از جلسه قرآن به حضور در آن نیازمندیم. آنچه در پرونده ما می‌ماند میزان توجه ما به قرآن است و البته یکی از مهم‌ترین و بهترین محافل قرآنی همین مسابقات بین‌المللی قرآن است.

هیچ مسئولی آنقدر گرفتار نیست که نتواند نیم ساعت در سالن مسابقات قرآن باشد
وی ادامه داد: مسابقات بین‌المللی قرآن یک ساعت یا یک روز نیست که اجازه حضور به مسئولان و دولتمردان را به آنها ندهد. هیچ مسئولی در هیچ سطحی آنقدر گرفتار نیست که نتواند برای نیم ساعت در سالن برگزاری مسابقات قرآن حضور پیدا کند؛ حضوری که نماد توجه مسئولان و مردم کشور ما در مقابل چشم جهانیان به قرآن و برنامه‌های قرآنی است.
یاراحمدی با بیان اینکه حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران توفیقی است که نصیب هر کسی نمی‌شود، گفت: حضور در مسابقات قرآن توفیقی است که از دست برخی از ما رفته و خواهد رفت. 
وی در ادامه ضمن تشکر از مردم تهران، شهرستان‌های اطراف تهران، استان البرز و استان قم که استقبال چشم‌گیری از مسابقات قرآن داشته‌اند، عنوان کرد: مردم با مشکلات ترافیکی که در سطح شهر وجود دارد و به دلیل موقعیت مکانی برگزاری مسابقات قرآن حضور پرشوری در مسابقات داشته‌اند. مردم ما همیشه در استفاده از فرصت‌های معنوی و برنامه‌های دینی پیشرو بوده‌اند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در این بخش از سخنان خود به سطح شرکت‌کنندگان و رقابت‌ها در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن اشاره کرد و گفت: به هر حال اهداف مسابقات بین‌المللی با مسابقات کشوری متفاوت است. مهم ترین هدف در مسابقات کشوری قرآن، انتخاب بهترین‌های تلاوت قرآن کشور است که برای انتخاب بهترین‌های تلاوت در مرحله کشوری، مراحل شهرستانی و استانی مسابقات قرآن را برگزار می‌کنیم.
وی با بیان اینکه رقابت‌ها در مسابقات کشوری قرآن بسیار نزدیک به هم و در سطح بسیار بالا است، عنوان کرد: مسابقات بین‌المللی قرآن برخلاف مسابقات کشوری، با هدف انتخب بهترین‌های جهان برگزار می‌شود که در کنار این هدف، اهداف دیگری نیز دنبال می‌شود. بهترین‌های جهان را از طریق اساتید قرآنی جهان، صاحب‌نظران جهانی و شناسایی از طریق رایزنی‌ها انجام می‌دهیم که البته هر قاری خارجی که در مسابقات قرآن ایران حضور پیدا می‌کند فایل صوتیش نیز از قبل بررسی می‌شود تا پذیرش شود.
یاراحمدی با بیان اینکه قاریان و حافظان شرکت‌کننده در این دوره از مسابقات بهترین‌های قرائت و تلاوت کشورهای خود هستند، افزود: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران با 31 دوره برگزاری، سطح بالاتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. مشارکت کشورها که نماد توجه قاریان و حافظان جهان از قاره‌های مختلف است در این دوره از مسابقات بسیار زیاد بوده است که این امر نشان‌دهنده بالا بودن سطح مسابقات قرآن است.

نظرات اساتید قرآنی درباره مسابقات قرآن کارشناسی شده باشد
وی ادامه داد: ما باید افتخار کنیم که بالای 70 کشور در مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران شرکت می‌کنند. بررسی‌هایی که طی سال‌های گذشته نسبت به برگزاری مسابقات قرآن داشته‌ایم با اصلاح روند انتخاب و گزینش آنها و ... نشان از ارتقای سطح کیفی مسابقات قرآن دارد. هر کس در هر کسوتی و در هر سابقه‌ای از مدیریت در حوزه فعالیت‌های قرآنی است، بایستی نظرات خود را درباره مسابقات قرآن به صورت کارشناسی اعلام کند و نظرات کارشناسان در این حوزه باید مبتنی بر تحلیل آماری دوره‌های مختلف باشد؛ اینکه با شنیدن یک تلاوت در سالن مسابقات قضاوت کنیم، کافی نیست.
دبیر ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: 39 نفر از حافظان در مرحله مقدماتی این دوره از رقابت‌ها نمره بالای 95 داشته‌اند. که این نشان از سطح بالای حافظان شرکت‌کننده است. سطح قاریان نیز نسبت به سال‌های گذشته خوب بوده است، البته باید اجازه دهیم که قاریان تلاوت‌های خود را در مرحله نیمه نهایی و فینال به پایان برسانند بعد نظر بدهیم. تجزیه و تحلیل مسابقات قرآن را باید بعد از پایان رقابت‌ها انجام دهیم.
وی در ادامه با عنوان این مطلب که سطح مسابقات قرآن ایران بالاتر از مسابقات قرآن مالزی است، ادامه داد: نماینده مالزی در مسابقات قرآن امسال نفر اول دو دوره گذشته مسباقات قرآن مالزی است که امسال در مرحله مقدماتی و نیمه نهایی مسابقات قرآن ایران رتبه نهم را کسب کرده است. این نشان‌دهنده آن است که مسابقات قرآن ما از سطح بالاتری برخوردار است.
یاراحمدی با عنوان این مطلب که مسابقات قرآن از نظر نظم با دقت پیش می‌رود، عنوان کرد: سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی یک استودیوی زنده است و دو هزار نفر برای دیدن رقابت ها هر روز در این سالن حضور پیدا می‌کنند و حضور عموم مردم نیز در این مسابقات آزاد است و تمامی این رفت و آمدها با نظم قابل توجهی انجام شده است و هیچ مشکلی در این حوزه نداشته‌ایم.

مشارکت خوب دستگاه‌ها در برگزاری خوب مسابقات قرآن
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در برگزاری خوب مسابقات بین‌المللی قرآن عنوان کرد: ما از سه سال گذشته اعلام کردیم که مسابقات قرآن برای نظام جمهوری اسلامی ایران است و همه دستگاه‌ها باید مشارکت داشته باشند که البته امسال مشارکت وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری، صداوسیما، رسانه‌ها و ... را داشته‌ایم. صداوسیما و رسانه‌ها از جمله خبرگزاری ایکنا مشارکت خوبی در اطلاع‌رسانی این دوره از مسابقات قرآن داشته‌اند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره داوران این دوره از مسابقات گفت: تعداد داوران خارجی نسبت به داوران ایرانی دو به یک است. البته داوران خارجی را نیز از بهترین داوران و قوی‌ترین کشورها در حوزه قرائت و داوری انتخاب کرده‌ایم. از مالزی هم برای اعزام داور دعوت داشتیم که داور اعزام نکردند. این ویژگی مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران است که از کشورهای شاخص برای داوری دعوت می‌کند اما مالزی در برگزاری مسابقات قرآن خود از داوران ایرانی دعوت نمی‌کند که این مسئله، نقطه ضعفی برای مسابقات قرآن آنها است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که چرا امتیازهایی که از سوی داوران به قاریان و حافظان داده می شود در سالن برگزاری مسابقات به صورت انفرادی اعلام نمی‌شود؟ گفت: به دلیل زمان محدودی که برای برگزاری مسابقات داریم، نمی‌توانیم امتیازات را در لحظه اعلام کنیم چون این کار موجب می‌شود تا هرکس اعتراض کند و پاسخگویی به این اعتراضات مستلزم صرف زمان زیادی است که امکان آن در یک هفته مسابقات قرآن وجود ندارد.
 
یاراحمدی در پایان گفت: البته ممکن است بحث اعلام سریع امتیازات در سالن برگزاری مسابقات را ابتدا در مسابقات کشوری قرآن به صورت آزمایشی اجرا کنیم که اگر نتیجه‌بخش بود شاید برای مسابقات بین‌المللی قرآن نیز اجرا شود.
captcha