مجید محمودیان، استاد کارگاه آموزش مهارتهای زندگی قرآنی در سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فضای معنوی مسابقات بینالمللی قرآن گفت: در تفکر شیعی در کنار هم بودن قرآن و اهل بیت(ع) بهعنوان دو ثقل اکبر و اصغر که امانت رسولالله(ص) هستند، تأثیر بسزایی داشت؛ پس از آن، حیات اسلام با پیروزی انقلاب اسلامی ایران با رهبری حضرت امام خمینی(ره) به سراسر جهان مجدد معرفی شد؛ به ویژه که خوشبختانه این جریان همواره از سوی نهادهای قرآنی و دینی کشور از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه با برگزاری مسابقات بینالمللی ادامه یافته است.
مسابقات بینالمللی قرآن؛ عامل مؤثر در حفظ وحدت جهان اسلام
وی اضافه کرد: اغلب کشورهای جهان با جمهوری اسلامی ایران، آشنایی لازم را نداشتند که به تلاش سازمان اوقاف و امور خیریه با تمسک بر قرآن و اهل بیت(ع)، کشور ایران معرفی شد که در نهایت این رویداد منجر به اجتماع، دوری از تفرقه و حفظ وحدت جهان اسلام شد.
مدیرعامل مؤسسه «نگاهی نو به زندگی» با اشاره به اختصاص کارگروههای آموزشی اظهار کرد: در مسابقات امسال، کارگروههای آموزشی متنوعی برگزار شده است که توانسته اغلب بازدیدکنندگان را با قرآن آشنا و مأنوس کند؛ به طور قطع این رویکرد مقدمهای برای فهم و تدبر در آیات قرآن است.
محمودیان به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تلاوت قرآن اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر، مقام معظم رهبری به طور مکرر بر تلاوت قرآن تأکید داشتند؛ بدین دلیل که تلاوت گام نخست برای ورود مراتب بعدی ارتباط افراد با قرآن است.
استاد کارگاه آموزش مهارتهای زندگی قرآنی در این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن افزود: خداوند در سوره بقره، آیه 151 میفرمایند: «...وَیُزَکِّیکُمْ وَیُعَلِّمُکُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُعَلِّمُکُم مَّا لَمْ تَکُونُواْ تَعْلَمُونَ؛ و شما را پاک میگرداند و به شما کتاب و حکمت میآموزد و آنچه را نمیدانستید به شما یاد مىدهد». بنابر این تلاوت اولین قدم به عنوان گام ابتدایی در بخش آموزش قرآن، ضروری است و باید از طریق کارگاههای آموزشی نهادهای مردمی و مراکز قرآنی پیگیری شود.
محمودیان درباره نحوه اجرای برنامههای آموزشی در مسابقات بینالمللی قرآن گفت: تنها معضلی که در این بخش مشاهده میشود، بحث اطلاعرسانی است که باید از سوی رسانههای جمعی تبلیغات لازمه صورت گیرد.
وی تأکید کرد: اغلب شرکتکنندگان بخش آموزش این دوره از مسابقات از خانوادههای وزارت ارشاد، اوقاف و دفاع هستند، در واقع تمامی اقشار حضور ندارند که اتفاق این جریان نیازمند اطلاعرسانی خواهد بود.
محمودیان در پایان یادآور شد: همچنین لازم است تا امکانات جانبی همچون فضای برگزاری کارگاه، بخش صوتی، تصویری و ... تقویت شود تا مخاطبان بیشتری در این جلسات آموزشی حضور یابند.