به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در ابتدای این کرسی که به همت معاونت تهذیب حوزه برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه به قرائت چکیده مقاله خود پرداخت و در ادامه قدیمینژاد از محققان حوزه نیز به ارائه مقاله خود پرداخت.
آیتالله قربانعلی دری نجف آبادی در ادامه این کرسی در سخنانی گفت: یکی از مهمترین حوزهها برای دریافت مؤلفهها و موضوعات مرتبط با مدیریت جهادی، معارف و آموزههای قرآنی است.
وی افزود: مدیریت جهادی در حوزه اقتصاد، فرهنگ، دین و... همگی در قصص قرآنی متبلور است و الفاظی که در قرآن آمده است همگی به این ابعاد اشاره دارد.
آیتالله دری نجفآبادی بیان کرد: مدیریت حضرات سلیمان، یوسف، تالوت و... همگی جزء همین مباحث است؛ داستان مدیریت حضرت یوسف(ع) که متأسفانه تحت پوشش داستان یوسف و زلیخا قرار گرفته است، همگی پیامآور شکوه خاص مدیریت دینی است که عرصه اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دینی و فرهنگی را در بر میگیرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: حضرت سلیمان از مظاهر چنین مدیریتی است و پیامبر اکرم(ص) نیز در اوج این قله بودند؛ این مدیریت جهادی در قرآن به دقت بیان شده است که توکل، تقوا، امانتداری و مبارزه برای رسیدن به هدف با نیت قرب الهی از مهمترین این مباحث است.
توجه ویژه رهبری به فرهنگ
در ابتدای این کرسی آزاداندیشی، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی گفت: یکی از نکات بسیاری مهمی که در سفارشات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی وجود دارد، آن است که ایشان همیشه برای تبیین شرایط و بایستههای فرهنگی از واژههای نظامی استفاده میکنند.
وی ادامه داد: ایشان معتقد هستند که عرصه فرهنگی عرصه تقابل دشمنان با ماست و باید در این حوزه مثل نظامیان آماده و پویا باشیم.
معاون سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: ایشان میفرمایند که دشمن با جنگ نرم خود به دنبال ایجاد حالتی است که همه گمان کنند که هیچ جنگی در کار نیست، ولی کم کم ما را به خواب ببرد و این احساس آرامش کاذب و در خدمت دشمن است.
وی گفت: مقام معظم رهبری همیشه منادی این حرکت بزرگ جهادی و فرهنگی بودهاند و همیشه بر لزوم کارهایی ریشهای و پرهیز از کارهای بی محتوا و ویترینی تاکید داشتهاند.
شرفخانی اظهار کرد: یکی از راهکارهای دریافت مولفههای اساسی در حوزه فرهنگ، رجوع به منابع روایی و حدیثی و به خصوص قرآنی است که خداوند به این مولفهها اشاره کرده و این مولفهها بر خدامحوری و توکل و خستگی ناپذیری تاکید دارد.
تفصیل روح و جسم؛ مانع بهرهوری
در ادامه قدیمینژاد از محققان حوزه نیز در سخنانی با اشاره به مولفههای قرآنی مدیریت جهادی تصریح کرد: در معارف قرآنی مولفههای بسیاری مانند قصص انبیاء وجود دارد که مملو از مولفههای مورد استفاده در تبلیغ، فرهنگ و سایر مباحث زندگی است.
وی با اشاره به کتب مدیریتی جدید تصریح کرد: بسیاری از رهیافتهای دانش مدیریت و ارایه رموز موفقیت انسانهای بزرگ در قالب چندین شاخصه عنوان میشود که نکته حیرت انگیز آن است که بسییاری از آنها در متن آیات و روایات موج میزند.
این محقق تاکید کرد: دنیا دریافته است که ایجاد فاصله میان روح و جسم در بهرهوری و اقتصاد منسوخ شده و انسان با توام کردن این دو مقوله است که میتواند به کمال برسد.