جواد صادقی، خوشنویس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره شرایط حاکم بر هنر نقاشیخط اظهار کرد: نقاشیخط هنری است که در آن خوشنویس با اثرش برخوردی نقاشیگونه دارد، بنابراین قضاوتی که در این عرصه انجام میشود باید به همین صورت باشد.
وی افزود: من فضای نقاشیخط را جهانی میدانم؛ این در حالی است که فضای خوشنویسی بیشتر ویژگی سنتی دارد. برای همین اگر به این هنر نوظهور به شکلی دقیق توجه شود و امکانات نیز به آن به شکل شایسته تخصیص داده شود قادر خواهد بود که مخاطبان و علاقهمندان بسیاری را در سراسر جهان به سمت خود جذب کند.
داور جشنواره خوشنویسی «طواف تا ولایت» درباره قرابت موضوعات قرآنی با نقاشیخط چنین توضیح داد: برای این مسئله چند دلیل را میشود متصور شد. ابتدا اینکه هنرمندانی وارد این عرصه شدهاند اکثرا خوشنویس هستند. همین مسئله نیز ناخودآگاه در این هنر دغدغه قرآنی و دینی به وجود میآورد، چون خوشنویسی را نمیتوان یافت که در کارش از آیات قرآن و احادیت ائمه بهره نبرده باشد.
این استاد نستعلیق در پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان جذابیت هنر نقاشیخط را برای توده مردم افزایش داد؟ تاکید کرد: هر معیاری که برای فعالیت در هنر نقاشی نیاز است باید در هنر نقاشیخط نیز وجود داشته باشد. یعنی باید با رنگ، فضا و ترکیب بندی آشنا باشد. در کنار این امر باید از خط به عنوان عنصری برای زیبایی بهره برد همان کاری که استاد جلیلی در کارهایش انجام میدهد.
وی در پایان درباره نقش مسئولان در ارتقای هنر نقاشیخط بیان کرد: نقاشی خط هنوز بازار لازم را برای فروش ندارد، پس بخشهای دولتی میتواند با خرید آگاهانه خود کمک کنند تا کارهایی در این حوزه الگو شود که از کیفیت لازم هم بهره برده باشد. دلیل دیگر اینکه باید در فرهنگسراها و دیگرکارگاههای هنری از وجود استادان فن بهره برد تا جوانان را به این هنر نوظهور آشنا کرد، در این شرایط مطمئن باشد که از کار استقبال لازم نیز به وجود میآید.