کد خبر: 1415338
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵
سردار بابایی:

تولید آثار فاخر زمینه‌ساز رشد ادبیات دفاع مقدس است

گروه جهاد و حماسه: رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با بیان اینکه دانشگاهیان رغبت زیادی به مفاهیم دفاع مقدس دارند، گفت: تولید آثار فاخر و تبلیغات صحیح آن، زمینه‌ساز رشد ادبیات دفاع مقدس است.

سردار گلعلی بابائی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌ا‌‌لمللی قرآن(ایکنا)، درباره آثار مکتوب دفاع مقدس و اثرگذاری آن در جامعه گفت: دفاع مقدس، سرشار از حرف‌های نگفته است که نیازمند واکاوی دقیق و شناخت ابعاد مختلف و بیان آن به جامعه است.

لزوم توجه به تمامی حوز‌‌ه‌های ادبیات دفاع مقدس

وی ادامه داد: ادبیات و مکتوبات در بخش‌های مختلف آن اعم از داستان کوتاه، داستان بلند، رمان و خاطره هریک به نوبه خود می‌توانند تأثیرگذار باشد چرا که هر کدام از این بخش‌ها علاقه‌مندان و مخاطبان خاص خود را دارد؛ هر بخشی از ادبیات، ممکن است با سلایق مختلف مورد پذیرش قرار گیرد.

سردار بابایی با تأکید بر اینکه نمی‌توان به صورت مطلق بر یک حوزه از ادبیات دفاع مقدس تکیه کرد، اظهار کرد: نباید همیشه به یک بعد از ادبیات پرداخت اما آنچه مشخص است این است که در چند سال اخیر در بخش خاطرات کتاب‌های زیادی با تیراژهای بسیار بالا چاپ شده و رغبت عمومی نیز مربوط به همین بخش است.

وی افزود: بحث دیگری که در زمینه ارائه کتب دفاع مقدس مطرح است، موضوع تبلیغ و معرفی این کتاب‌ها است؛ نباید قائل به این موضوع باشیم که یکی از بزرگان مانند مقام معظم رهبری کتابی را بخوانند و به همه توصیه کنند ویا تقریظی بنویسند سپس این کتاب را  تلبیغ کرده و به فروش برسانیم.

لزوم اشراف مسئولان فرهنگی به حوزه دفاع مقدس

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با بیان اینکه باید جامعه و مسئولان فرهنگی خود بر این موضوع اشراف داشته باشند، اظهار کرد: باید توجهی ویژه به این عرصه داشت و آثار مطلوبی به چاپ رساند که در جذب مخاطب موفق باشند.
وی عنوان کرد: در ادامه نیز بعد از چاپ این قبیل کتب، باید با شیوه‌های مختلفی برای تبلیغ این آثار اقدام کرد؛ از جمله می‌توان از ظرفیت رسانه ملی، فضای مجازی و سخنرانی مسئولان نیزبهره برد؛ به عنوان مثال مقام معظم رهبری در برخی از سخنرانی‌های خود تعدادی از این کتاب‌ها را معرفی کردند و با استقبال گسترده مواجه شد.
این نویسنده و پژوهشگرعرصه دفاع مقدس یادآور شد: مسئولان فرهنگی، امام جمعه‌ها، فرماندهان، کسانی که تریبون در اختیار دارند، در گردهمایی‌های مختلف اقدام به معرفی کتب دفاع مقدس کنند تا بدین وسیله دیگران نیز برای مطالعه این کتاب‌ها رغبت پیدا کنند.

درمعرفی کتب دفاع مقدس دقت شود

وی با تأکید بر اینکه در معرفی کتاب‌ها باید دقت کرد، گفت: آثاری را برای معرفی انتخاب کنیم که از لحاظ محتوایی و ساختاری در سطح مناسبی بوده و برای مخاطب پیامی خاص داشته باشند، این راه بهترین روش برای تبلیغ کتاب‌های دفاع مقدسی است.
سردار بابایی در ادامه سخنان خود بر لزوم ترویج ارزش‌های دفاع مقدس تأکید کرد و افزود: در این زمینه باید توجهی ویژه به مدارس و دانشگاه‌ها داشت؛ به همین منظور یکی از برنامه‌هایی که در سازمان هنری و ادبیات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مورد نظر قرار گرفته است، تجهیز کتابخانه‌های دانشگاه‌های کشور به کتب دفاع مقدس است.
وی ادامه داد: این امر در برخی از دانشگاه‌های معتبر کشور از جمله دانشگاه تهران صورت گرفت. از دیگر راه‌ها، استفاده از خاطرات و داستان‌های دفاع مقدس در محتوای کتب درسی در مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاهی است که می‌تواند باعث ترویج فرهنگ ایثار شود.

بررسی علمی دفاع مقدس

رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس بررسی علمی دفاع مقدس را از دیگر ملزومات ترویج آن در جامعه دانست و افزود: یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد، نگاه علمی به این عرصه است پس باید پایان‌نامه‌ها و رساله‌هائی در این زمینه تولید شود.

وی یادآور شد: اگر اراده و عزم برای ترویج فرهنگ و ادبیات دفاع مقدس در فضای آموزشی باشد و قدم‌هایی در این زمینه برداشته شود، راه‌کارها و ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که می شود با شناسایی دقیق و کارشناسایی شده، از آن بهره برد؛ طیف اصلی و جامعه هدفی که بیشترین رغبت در زمینه دفاع مقدس را نیز در این قشر می‌توان دید، گروه دانشگاهیان هستند.

captcha