محمدرضا ولوی، عضو شورای معین شورای عالی فضای مجازی کشور، در گفتوگو با خبرگزای بین المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به این پرسش که با توجه به مسئله امنیت، فیلتر کردن شبکههای اجتماعی تا چه حد میتواند تاثیرگذار باشد، گفت: اگر خانواده با آسیبی مواجه شود و احساس کند که این آسیب برای اعضای آن مشکل بهوجود میآورد، سعی و تلاش میکند که در مقابل این آسیب مقابله کند پس قطعا آن را به حال خود رها نخواهد کرد.
فیلتر کردن به خاطر جلوگیری از آسیب است
وی در ادامه تصریح کرد: فیلتر کردن برخی از شبکههای اجتماعی به خاطر آسیبی است که وارد میکند و به معنی این نیست که آن را باید به حال خود رها کرد.
معاون وزیر دفاع با اشاره به دغدغه توسعه فرهنگی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی گفت: ما میتوانیم شبکههای اجتماعی و فضای مجازی را از نظر شناخت و مباحث مانند آن تقویت کرده و رشد دهیم ولی اگر آسیبهای این شبکهها و ویروس آن در خانوادهای شکل گیرد باید با آن مقابله کرد.
به آسیب شبکههای اجتماعی نمیتوان بیتوجه بود
ولوی در پاسخ به این پرسش که آیا فیلترینگ راهکار اساسی است یا خیر، افزود: اگر آسیبی در زندگی شخصی افراد پیش آید آن را رها میکنند و یا با آن مقابله میکنند؟ قطعا آن را رها نکرده و نسبت به آن بیتوجه نخواهند بود. پس نسبت به آسیبهای این شبکهها هم نمیتوان بیتوجه بود.
عضو شورای معین شورای عالی فضای مجازی کشور خاطرنشان کرد: تا زمانی که شناخت جامعه در رابطه با شبکههای اجتماعی را به حد رشد بالایی نرسانیم مجبور خواهیم بود با شبکه های اجتماعی و محصولات آن مانند یک ویروس برخورد کنیم.
افراد نسبت به شبکههای اجتماعی کنش متفاوتی دارند
وی با اشاره به اینکه دیدگاههای مختلفی در رابطه با فیلتر کردن و مواجه با شبکههای اجتماعی وجود دارد گفت: اصولا همه نسبت به این شبکهها و مسائل نمیتوانند کنش و یا واکنش یکسانی داشته باشند و جامعه دیدگاه و نگرش مختلفی دارد. در رابطه با این مسائل هم نمیتوان ضعیف عمل کرد و به صورت سطحی از آن گذشت.