کد خبر: 1417293
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲

زیر آب رفتن بقعه سه امامزاده در کهگیلویه و بویراحمد در پی ساخت سد خرسان ۲

گروه اجتماعی: عمران و آبادی باید به‌گونه‌ای باشد که رضایت خداوند و خلق خدا در آن لحاظ شده باشد؛ اما آنچه با احداث سد خرسان ۲ به‌وجود می‌آید چیزی غیر از این است، از بین رفتن راه ارتباطی ۱۶ روستا و زیر آب رفتن بقعه سه امامزاده از تبعات احداث این سد عنوان شده است.

به گزارش خبرگزاری ‌بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، عمران و آبادانی باید به شکلی باشد که به هویت‌های فرهنگی و دینی ملتی ضربه وارد نکند؛ چراکه بسیاری از این هویت‌ها برای مردم جنبه اعتقادی و حتی دینی دارد؛ اما آنچه که در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد به گوش می‌رسد زیرآب رفتن بقعه دو یا سه امامزاده در سطح شهرستان بویراحمد و دنا است که خبرنگار ما جهت اطلاع از صحت و سقم این صحبت‌ها نظر مسئولان اجتماعی و فرهنگی استان را جویا شده است.

حجت‌الاسلام سیدعلی فتح میرمحمدی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این باره به خبرنگار ایکنا گفت: متأسفانه این حرف‌ها که امروزه بین مردم رد و بدل می‌شود کاملاً درست است و با ساخته شدن و بهره‌برداری از سد خرسان 2 در استان چهارمحال و بختیاری سه امامزاده بزرگوار و دارای شجره‌نامه منتسب به امام موسی بن جعفر(ع) به‌صورت کامل زیرآب می‌روند و محو خواهند شد.

وی افزود: بقاع امامزاده طهماسب، امامزاده عنایت‌الله و امامزاده محمود که نوادگان امام موسی بن جعفر(ع) هستند در معرض این سد است که دو تای اولی به زیرآب می‌روند و راه ارتباطی بقعه امامزاده محمود نیز قطع می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: هم‌چنین بقعه 12 شهید زیر آب می‌رود و راه ارتباطی 16 روستای مازه‌گز شهرستان بویراحمد قطع می‌شود.

حجت‌الاسلام میرمحمدی با اشاره به تبعات منفی این احداث سد ادامه داد: از آنجایی‌که بقاع این امامزادگان ملجأ و پناهگاه شناخته شده و مورد احترام مردم هستند، مسدود کردن راه آن‌ها مساوی با بازی کردن با اعتقادات مردم است.

وی با اشاره به اینکه به اداره امور آب و معاون عمرانی استاندار تبعات اجتماعی این طرح را متذکر شدم، اظهار کرد: به نظر من این طرح دقیق مطالعه نشده و تبعات منفی این طرح را متوجه نشدند در صورتی که ما باید مثل کشورهای دیگر سال‌ها طرحی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: دولت باید به فکر هزینه‌های ‌پل‌ها، برق، آب، گاز، نوسازی خانه‌ها و باغ‌ها باشد و هزینه‌ای که تا الان برای احداث این پل شده، بسیار کمتر از خسارات وارد شده به امکانات 16 روستا است.

حجت‌الاسلام میرمحمدی تبعات این احداث سد را مهاجرت‌های بی‌رویه، از بین رفتن طبیعت و شغل مردم، به هم خوردن بافت ایلی و قبیله‌ای و از بین رفتن نقش ریش‌سفیدان عنوان کرد.

مردم چهارمحال و بختیاری نیز از احداث این سد ناراضی‌ هستند

وی بیان کرد: تنها شهرستان بویراحمد و دنا نیست که متقبل این خسارات‌ها می‌شود بلکه مردم استان چهارمحال و بختیاری نیز از احداث این سد ناراضی‌ هستند و نامه‌های زیادی به مسئولان کشوری نوشته‌اند.

یکی از اهالی روستای مازه‌گز به نمایندگی از مردم این روستا در این باره به خبرنگار ایکنا گفت: عمران و آبادی باید به‌گونه‌ای باشد که رضایت خداوند و خلق خدا در آن لحاظ شده باشد اما متأسفانه ما می‌بینیم که با احداث سد خرسان 2 بسیاری از مردم این روستا چه به لحاظ معنوی و چه مادی دچار ضرر می‌شوند که امیدواریم همه مسائل توسط مسئولان مورد لحاظ قرار گیرد تا حقوق مردم روستا ضایع نشود.

در ادامه سیدرضا منصوری، معاون فرهنگی ـ اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه کهگیلویه و بویراحمد نام این امامزادگان را متفاوت از سخنان مدیرکل امور اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد و یادآور شد: امامزاده پیرعبدالله و امامزاده پیرنورالله منتسب به امام زین‌العابدین(ع) از فرزندان شاه غالب واقع در روستای سملک و مرغم سفلی در دهستان زیلایی بخش مارگون شهرستان بویراحمد از قدیم‌الایام مورد حرمت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بودند.

وی افزود: بقاع این امامزادگان امروزه از نظر تاریخی، فرهنگی و مذهبی مورد بازدید زائران قرار دارد و دارای شجره‌نامه و از امامزادگان واجب‌التعظیم هستند.

معاون اداره‌کل اوقاف کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سؤال خبرنگار ما که آیا احداث سد خرسان 2 تبعات منفی برای معتقدان و بازدیدکنندگان بقاع این امامزادگان دارد؟ اظهار کرد: هر کار عمرانی که صورت بگیرد هیچ تبعات منفی در بر ندارد و مردم با قوه عقل خویش قبول می‌کنند که بقاع امامزادگان آن‌ها بدون هیچ بی‌‌احترامی‌‌ای جابه‌جا شوند.

captcha