کد خبر: 1417326
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵

اجرای طرح‌های جامع قرآنی در آذربایجان غربی چشم‌انتظار ابلاغ‌های سازمانی

گروه فعالیت‌های قرآنی: با گذشت نزدیک به سه ماه از آغاز سال جدید هنوز طرح‌های قرآنی راهبردی و محتوایی از سوی متولیان امور قرآنی و فرهنگی در آذربایجان غربی اجرا نشده است و به‌نظر می‌رسد حوزه فعالیت‌های قرآنی در استان در خواب عمیق به سر می‌برند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، استان آذربایجان غربی به گواه تاریخ مذهبی ـ دینی خود سبقه کهنی در حوزه فعالیت‌های دینی و فرهنگی دارد و تربیت نخبگان قرآنی صاحب رتبه در عرصه‌های ملی و بین‌المللی خود گواهی دیگر بر این امر است.

علیرغم وجود ظرفیت‌های بالقوه در حوزه فعالیت‌های قرآنی در آذربایجان غربی و با توجه به گذشت نزدیک به سه ماه از سالی که از سوی مقام عظمای ولایت، رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال فرهنگ، اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته و در فرمایشات خود تأسی به معارف قرآنی را راهگشای این مسیر معرفی کرده‌اند، هنوز از ابلاغ طرح‌های جامع  راهبردی قرآنی در آذربایجان غربی خبری نیست.

گرچه فعالیت‌های محدودی در مراکز و مؤسسات قرآنی مردم نهاد استان آن‌هم به‌صورت خودجوش در حال برگزاری است اما تا‌کنون طرح‌های خاصی که با مشارکت مؤسسات قرآنی اجرا شود، ابلاغ نشده است.

در این میان باید به فعالیت‌های فرهنگسرای قرآن و عترت آذربایجان غربی نیز اشاره کرد که علیرغم انتظار بیش از 5 سال فعالان قرآنی برای تکمیل این پروژه قرآنی در استان در حال حاضر استفاده خاصی از ظرفیت‌های مکانی آن نمی‌شود و متولی خاصی جهت ساماندهی به فعالیت‌های قرآنی ندارد.

عدم تخصیص بودجه کافی دلیل اجرایی نشدن برنامه‌های قرآنی

محمد‌رضا فیضی، کارشناس قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی عدم تخصیص بودجه‌های لازم را علت اصلی رکود فعالیت‌های قرآنی در این بخش دانست و اضافه کرد: در حال حاضر 46 مؤسسه و مرکز قرآنی با مجوز اداره‌کل ارشاد در استان فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه برخی فعالیت‌های آموزشی به‌صورت خودجوش در مؤسسات اجرا می‌شود، اظهار امیدواری کرد با اختصاص بودجه‌های لازم در روزهای باقیمانده از سه ماه اول سال و ابلاغ طرح‌های قرآنی بتوانند طرح‌های کیفی در تابستان که مقارن با روزهای ماه مبارک رمضان است، اجرا کنند.

اسماعیل خیری، رئیس سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی نیز در رابطه با چرایی عدم ابلاغ برنامه‌های قرآنی در استان با گذشت بیش از 80 رو از گذشت سال،  اظهار کرد: برنامه‌هایی که این سازمان اجرا می‌کنند بر اساس ابلاغی است که از دفتر مرکزی تهران ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه هنوز طرح‌های اجرایی از سوی تهران ابلاغ نشده و ما منتظر تصمیم‌گیری‌های لازم از دفتر مرکزی هستیم، افزود: البته کلیات طرح‌هایی که قرار است اجرا شود، مطرح شده ولی هنوز جزئیات و کم و کیف اجرای آنها ابلاغ نشده است.

خیری اضافه کرد: به محض اینکه جزئیات طرح‌های اجرایی از سوی دفتر مرکزی ابلاغ شود با توجه به استعداد و ظرفیت شهرستان‌ها، این طرح‌ها برای اجرا به دفاتر شهرستانی ابلاغ می‌شود.

آموزش 24 هزار نفر در طرح فصیح‌خوانی قرآن در آذربایجان غربی

رئیس سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال سال پرباری به‌لحاظ فعالیت‌های قرآنی در استان داشته باشیم به اجرای برنامه‌های متعدد قرآنی در تابستان و همزمان با ماه مبارک رمضان اشاره کرد.

خیری در همین رابطه به اجرای طرح فصیح‌خوانی قرآن اشاره کرد که شامل دوره‌های آموزش صحیح‌خوانی، روخوانی و روانخوانی کلام وحی می‌شود و طی آن امسال باید 24 هزار‌ نفر در این طرح آموش‌های لازم را دریافت کنند.

سهمیه 40 هزار نفری آذربایجان غربی در طرح ملی تربیت 10 میلیون حافظ

حجت‌الاسلام علی مصائبی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی نیز با تشریح فعالیت‌های قرآنی این اداره به روند اجرایی طرح تربیت 10 میلیون حافظ قرآن اشاره کرد و افزود: سهمیه امسال این طرح در استان 40 هزار نفر است که تاکنون 25 هزار نفر ثبت نام کرده‌اند.

وی اظهار کرد: طرح‌های قرآنی اوقاف مانند سال گذشته در راستای تحقق منویات رهبری در امامزادگان و بقاع متبرکه استان برگزار می‌شود و جهت کیفی‌سازی آموزش‌های قرآنی نیز در حال حاضر 40 نفر از مربیان برای گذراندن دوره‌های تخصصی مربی حفظ به قم اعزام شده‌اند.

گرچه وعده برگزاری فعالیت‌های قرآنی محتوایی و کیفی در ماه مبارک رمضان زمزمه‌هایی است که در گفت‌و‌گو با مسئولان شنیده می‌شود اما در این مجال این سؤال مطرح می‌شود که با توجه به شرایط حساس فرهنگی و تأکیدات مقام معظم رهبری در مقابله با شبیخون فرهنگی و مبارزه با رخنه‌های فرهنگی محدود کردن فعالیت‌های قرآنی به ماه‌های خاصی از سال مانند ماه رمضان آ‌ن‌هم به‌صورت تکلیفی و نه تعهدی می‌تواند گرهی از عرصه مهجوریت‌زدایی فعالیت‌های قرآنی بگشاید؟.

captcha