احمد ابوالقاسمی، قاری بینالمللی قرآن کریم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه روز 23 خردادماه از طریق یکی از دوستان برای تلاوت قرآن در جشن ولادت امام زمان(عج) به یکی از مساجد کرج دعوت شده بودم، گفت: قبل از اذان مغرب خود را برای تلاوت به محل مورد نظر رساندم، گروهی که برنامههای ویژه کودکان را اجرا میکردند، در حال جمعکردن تجهیزات خود بودند و مردم نیز هنوز در حال و هوای آن برنامه قرار داشتند. پس از اقامه نماز در دفتر مسجد منتظر بودم تا در داخل مسجد تلاوت داشته باشم که صدای موزیک بسیار بلند و ناهنجاری به گوش رسید.
برنامههایی که خواسته امام زمان(عج) نیست
وی با بیان اینکه پخش این موزیک در فضای جلوی مسجد همراه شد با کف زدن و ترکیدن بمبهای آتشزا و در نهایت مختلط شدن زنها و مردهای حاضر در جلوی مسجد بود، افزود: این حرکات و تبدیل شدن آن مجلس به بزم، آواز و ... در حالی صورت گرفت که چنین برنامههایی قطعاً خواسته امام زمان(عج) نیست و ایشان قطعاً از ما نخواسته است که شادیهایی که برای ائمه(ع) صورت میگیرد، همراه با لهو و لعب باشد؛ تا اینجای کار متوجه نبودم که این برنامه مربوط به مسجد است و تعجب بنده از این بود که چرا باید این چنین برنامهای در جلوی درب مسجدی برگزار شود که در داخل آن سه شهید گمنام دفن شده است و هنوز حداقل آثار شهادت در آن مسجد دیده میشود.
این قاری بینالمللی تصریح کرد: از یک روحانی که در دفتر مسجد نشسته بود، در مورد میزبان مراسم سوال کردم که متوجه شدم، برنامه مربوط به خود مسجد است. در این بین چند جوان سراسیمه وارد دفتر روحانی حاضر در مسجد شدند تا به وضعیت به وجود آمده رسیدگی شود، اما روحانی مسجد سعی در قانع کردن آن جوانها و توجیه کردن مراسم داشت و هر چقدر شرح ماجرا را با اینکه خودشان هم میدید، شرح دادیم؛ هیچ حرکتی از سوی روحانی مستقر در مسجد صورت نگرفت.
شأن جشن میلاد امام زمان(عج)
ابوالقاسمی اظهار کرد: به قصد اعتراض به اجرای چنین برنامهای در جشن ولادت امام زمان(عج) و برنامهای که قرار بود در آن قرآن تلاوت باشم، از مسجد خارج شدم؛ یکی از افراد سعی در منصرف کردن بنده را داشت که در پاسخ وی، عنوان کردم که جشن میلاد امام زمان(ع) شأنیت خاص خود را دارد و نباید در این جشن چنین بزمهایی فراهم شود.
وی با بیان اینکه در این برنامه مختلط شدن زن و مرد و همراهی آنها با موزیک پخش شده در برنامه مسجد نبوده است، گفت: قطعاً مسئولان اجرایی این محفل نیت چنین کاری نداشتهاند، اما میتوانستند پیشبینی این چنین حرکتی را از قبل داشته باشند تا جشن ولادت امام زمان(عج) به جشن رقص و آواز تبدیل نشود. چیزی که باعث ناراحتی بسیار زیاد من شد، این بود که روحانی مستقر در مسجد بر این باور بود که باید چنین برنامههایی را برگزار کرد تا مفاسد آن کشف شود.
این قاری بینالمللی گفت: البته اهل بیت(ع) فرمودهاند در شادی ما شاد و در اندوه ما محزون باشید، جای تعجب دارد که افرادی که این گفته را مطرح میکنند، سایر سخنان ارزشمند این بزرگان دین را در نظر قرار نمیگیرند، قطعاً اهل بیت(ع) که فرمودهاند در شادی ما شاد باشید، شیوه شادی را هم بیان کردهاند و شرایط شادی کردن را نیز گفتهاند.
حرکت ضد فرهنگی در سال فرهنگ
ابوالقاسمی با تأکید بر اینکه این حرکت در سال فرهنگ، مصداق بارز یک حرکت ضد فرهنگی است، افزود: من از صدا و سیما گلهمند هستم که هر وقت ولادت ائمه اطهار(ع) است، از یک هنرپیشه در برنامههای خود استفاده میکند. هنرپیشه یک هنرمند است و در خصوص کار خود میتواند ساعتها بحث تخصصی بکند و مخاطب خود را هم خواهد داشت، اما این هنرپیشه توان این را که به مردم راهکار زندگی نشان دهد، ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر این مسئله را ریشهیابی کنید که چرا مسئولان یک مسجد تلاش میکنند تا در جشن خود هم قاری دعوت کنند و هم از سوی دیگر مقدمات برگزاری مراسمی که شک گناه در آن وجود دارد، به چه نکاتی اشاره میکنید، گفت: مردم ما برای هیچ چیز تعریف درست ندارند، اگر برای هر چیز تعریف داشته باشیم، شاهد چنین ناهنجاریهایی نخواهیم بود و این دلیل و ریشه وقوع چنین مواردی است.
این قاری بینالمللی با بیان اینکه اگر بخواهیم در یک مجلس عروسی چند آیه قرآن تلاوت کنیم، همه مخالفت میکنند که مگر مراسم عزا است، اظهار کرد: در حالی که افرادی که در مجلس عروسی حضور دارند، با همان تیپ که در عروسی آرایش کردهاند، در مراسم تدفین نیز حضور مییابند. این ندانستنها و نداشتن تعریف صحیح از هر حرکت و حتی واژههای فرهنگی آفت جامعه ما شده است و هیچ واژهای دیگر سر جای خود قرار ندارد.
یا منظور اینه که قاریان دیگر خودداری نمی کنند؟
گویند: روزی شحصی را که در پی استاد سیر سلوک بود به مسجدی راهنمائی کردند تا روحانی مسجد که از عارفان به شریعت واقف به مبانی دینی است او را راهنمائی کند.
در حیاط مسجد نشسته منتظر بود، ناگاه متوجه ورود روحانی شد و دید که مردم به استقبالش می روند و ...
اما او برخاست و از مسجد خارج شد.
شخصی از او پرسید: چرا نمیمانی؟
گفت: این شیخ هنگام ورود به مسجد، با پای چپ وارد شد و در نزد او خیری نیست....!
متوجه تندروی شدید یا نه؟!
اللهم عجل لولیک الفرج
من نمیدونم چرا بعضیا قصد دارند کار استاد ابوالقاسمی رو به منزله افراط تعریف کنند ایشون درست عمل کردند چرا که شانیت قرآن و اهل بیت علیهم السلام با چنین محافل و مجالسی همخونی نداره.
اقدام ایشان از امتناع تلاوت و ترک محل و تذکر لسانی کاملاً به جا بوده اما اینکه این عمل خود را بهصورت رسانهای و به همراه ذکر نام مسجد، پخش کند، جای تأمل دارد!
یادمان نرود که ستارالعیوب بودن یکی از ویژگیهای مؤمنان حقیقی و مخلص خداوند است.