به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، فرهاد نیلی، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی که در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین همایش سیاستهای پولی و ارزی به ایراد سخن می پرداخت اظهار کرد: مایه افتخار و مباهات است اکنون، همایش سیاستهای پولی و ارزی به رخدادی بیبدیل در تقویم تحولات اقتصادی کشور و محلی برای تقاطی افکار اندیشمندان و صاحب نظران عرصه پولی و بانکی کشور تبدیل شده و ظرفیتی درخور برای تلاقی نظرات سیاستگذاران و اندیشه های اندیشوران پدید آورده است.
دبیر بیبست و چهارمین همایش سیاستهای پولی و ارزی در ادامه افزود: شرایط دشوار اقتصادی کشور از یک سو و ظرفیت ایجاد شده برای اصلاح در بنیان های اقتصاد کشور ازسوی دیگر ، حاکی آن است که فرصت چندانی برای سعی و خطا و درجازدن باقی نمانده است .
وی در ادامه افزود : ریلگذاری سیاستهای اقتصادی کشور و راهبری قطار تولید برای عبور غیرتورمی از تونل رکود؛ به عقلانیت، تدبیر، دانش و تجربه زایدالوصفی نیاز دارد که ممکن است همه آن امروز در زیر این سقف گرد هم آمده باشند.
نیلی با بیان این که پزوهشکده پولی و بانکی با درک این ضرورت ، از اوایل استقرار دولت تدبیر و امید ایفای نقش فعال در مسیر سیاستگذاری اقتصادی کشور و ارائه ثمرات آن در همایش بیست و چهارم را به خود تکلیف کرد، گفت: بر این مبنا، چهار مسئله اساسی اقتصاد کشور، شناسایی و به عنوان محورهای همایش تعیین شدند که مشاهدهپذیرترین این محورها ، تدوین استراتژی خروج از رکود بود. از سوی دیگر، الزامات خروج غیرتورمی از رکود ، توجه ما را به بازنگری در چارچوب سیاست های پولی معطوف کرد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه افزود: توجه به نقش بنیادین رابطه بانکها و بنگاه ها، مبانی خرد نقش نظام تامین مالی تولید در پشتیبانی خروج از رکود را جلوه گر کرده و بانک محور بودن نظام تامین مالی کشور، لزوم ارزیابی سلامت بانکهای کشور را ضروری ساخته است.
وی در ادامه افزود : با سازمان دهی همایش حول چهار محور ، توجه به سال 93 به عنوان نقطه عطفی در سیاست گذاری اقتصادی دولت ، ما را به وظیفه خطیرمان در تصمیم سازی سیاست های اقتصادی توجه داد. براین اساس تنظیم پیش نویس چهار سند سیاستی برای پاسخ به چهار سوال پیش گفته در دستور کار قرار گرفت.
نیلی با اشاره به برگزاری چهار نشست سیاستی در جریان برپایی همایش تصریح کرد : ظرف امروز و فردا در چهار نشست سیاستی ، از چهار پیش نویس مورد اشاره رونمایی خواهد شد . به علاوه 26 یادداشت سیاستی ، به عنوان گزارش های پشتیبان این اسناد در این همایش ارائه می شود تا تمرینی برای تحقیقات کاربردی معطوف به سیاست سازی در عرصه اقتصاد باشد.
وی درخصوص برنامه های همایش امسال خاطرنشان کرد : در همایش بیست و چهارم همچون 23 همایش پیشین با سخنان رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و امور دارایی آغاز می شود و با دو میزگرد سیاستی خاتمه می یابد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در پایان افزود: میزگرد پایانی امروز حول ارزیابی عملکرد سیاست پولی سال 93 و سیاست های پیشنهادی سال 93 است . همچنین میزگرد پایانی همایش در روز دوم به بازخوانی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در نظام پولی و بانکی کشور اختصاص یافته است.