کد خبر: 1417900
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۲
بابایی خبر داد:

لزوم کسب مجوز چاپ از سازمان دارالقرآن پس از دریافت فایل‌های قرآن

گروه ادب: مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن اعلام کرد: ناشران باید پس از دریافت فایل‌های اصلاح شده قرآن از این مرکز، مجوز چاپ با استفاده از آن فایل‌ها را از سازمان دارالقرآن الکریم دریافت کنند.

محمد بابایی، مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره ارائه قرآن‌هایی که فایل آنها اصلاح شده است، اظهار کرد: این فایل‌ها به صورت رایگان در اختیار ناشران قرار داده می‌شود.
وی با بیان این مطلب و در پاسخ به اینکه آیا این فایل‌ها برای چاپ توسط ناشران مختلف نیاز به مجوز چاپ دارد یا خیر، گفت: بله. در واقع فایل‌ قرآن‌ها را در اختیار ناشران قرار می‌دهیم و ناشران پس از لیتوگرافی به سازمان دارالقرآن الکریم برای گرفتن مجوز چاپ مراجعه می‌کنند.
بابایی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در این راستا سازمان دارالقرآن الکریم نیز به صورت خودجوش دو تا سه قرآن را طی صحبت‌هایی که انجام شده است اصلاح کرده است.
مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن همچنین اظهار کرد: یادآور می‌شوم که اصلاح این قرآن‌ها به سفارش سازمان دارالقرآن بوده و کتابت قرآن نیز بر همین اساس انجام شده بود که سازمان اعلام کرد خود آنان نیز این فایل‌ها را اصلاح کرده‌اند.
وی با بیان این مطلب گفت: قطعاً سازمان دارالقرآن الکریم نیز تعدادی قرآن دارد که در مجموع این مصاحف، قرآن‌های پرشمارگان کشور را شامل می‌شود و نیازها را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.
بابایی با بیان اینکه تصحیح فایل قرآن به خط نیریزی و عسگر ارسنجانی بر همین اساس اصلاح شده است، اظهار کرد: البته اصلاح فایل قرآن به خط محمدحسین یزدی توسط این مرکز انجام نمی‌شود و اختیار چاپ آن نیز با آستان قدس رضوی است و مرکز طبع و نشر فقط از آن فایل رونمایی می‌کند.
وی تصریح کرد: درباره دو قرآن دیگر این اجازه را داریم که فایل آنها را در اختیار ناشران قرار دهیم و آنان برای چاپ باید اجازه بگیرند. با انجام این مراحل، چاپ قرآن با فایل‌های یاد شده مانعی ندارد.
بابایی همچنین گفت: اختیار اینکه قرآن‌ها پس از گرفتن مجوز در چه قطعی به چاپ برسند، با ناشر است. ناشران بازار خود را می‌سنجند تا بفهمند کدام مصحف از مخاطبان بیشتری برخوردار است.
وی در ادامه این مطلب تأکید کرد: کاری که دشوار بود، اصلاح قرآن به خط استادان کاتب قرآن بود که انجام شد. این کار با نظارت و کتابت خوشنویسی انجام شد تا شاکله این مصاحف به هم نریزد.

captcha