به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا رضایی، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اراک در نشست ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر این شهرستان با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر اقدامی دولتی نیست و بهرهگیری از ظرفیت مردمی در این امر مهم ضروری است، گفت: ما معتقد هستیم کارهای فرهنگی را باید به مردم واگذار کرد، نقشآفرینی مردم در اجرای امر به معروف و نهی از منکر به مراتب اثربخشتر از اقدامات دولتی خواهد بود، چراکه مردم با افراط و تفریط با این موضوع برخورد نکرده و اعتدال را در پیش میگیرند.
وی افزود: شورای امر به معروف و نهی از منکر با توجه به اهمیت و جایگاه این فریضه دینی بهزودی در مساجد سراسر شهرستان راهاندازی میشود.
رضایی تصریح کرد: امید میرود با راهاندازی این شورا شاهد تحقق امر به معروف در جامعه باشیم، چراکه مساجد همواره به نقش خود در اجرای برنامههای دینی بهخوبی عمل کردهاند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اراک گفت: علاوه بر راهاندازی این شورا در مساجد، فعالسازی آن در بخش اصناف نیز بهصورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
رضایی افزود: تشکیل کارگروه حمایت از آمران به معروف در دادگستری نیز از دیگر برنامههای ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر در سطح شهرستان است که با همکاری دادگستری محقق میشود.
وی تصریح کرد: اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر کمتر از اقامه نماز نیست و یک شیعه همانگونه که برای اقامه نماز وقت میگذارد، باید برای تذکر لسانی هم وقت بگذارد تا این مهم به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اراک با اشاره به ضرورت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر گفت: فریضه امر به معروف و نهی از منکر بهعنوان مکانیزم کنترل و نظارت همگانی در اسلام مورد توجه و عنایت در حاکمیت اسلام مطرح شده است که بتواند اصلاحات درونی و بیرونی را در جامعه حاکم کند.
وی افزود: سنت امر به معروف و نهی از منکر از جمله سنتهایی است که توسط پیامبر اکرم(ص) و معصومین(ع) مورد تأکید قرار گرفته است، بنابراین مردم و مسئولان نباید نسبت به آن بیتفاوت باشند.
رضایی تصریح کرد: باید بسترسازی مناسبی شود تا فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نهادینه شود و مسئولان باید برای نهادینهسازی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه همت خود را مضاعف کنند، چراکه فرهنگسازی از نیازهای اساسی برای تحقق امر به معروف است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اراک از واگذاری برنامههای احیای امر به معروف و نهی از منکر به مردم خبر داد و گفت: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر بر این باور است تا زمانی که مردم خود را ملزم به احیای این فریضه نکنند، با اقدامات دولتی نمیشود امر به معروف کرد، بر همین اساس تأکید ستاد امر به معروف و نهی از منکر محول کردن برنامهها به مردم و اجرای آن توسط مردم است، زیرا کارهای اثرگذار فرهنگی باید توسط مردم اجرا شود.
رضایی افزود: برای تحقق طرح تذکر لسانی باید در مدارس، دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فکری کار عملی صورت گیرد، چراکه بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته این طرح با رویکرد اجتماعمحور تا پایان سال در دانشگاههای شهرستان اراک به اجرا در میآید.
وی تصریح کرد: تشکیل گروه تذکر لسانی در دانشگاهها، تشکیل جلسات مختلف با رؤسا و نخبگان دانشگاهها و برگزاری همایش علمی و فرهنگی با موضوع شیوه ترویج فرهنگ نقد و نقدپذیری از جمله برنامههای این ستاد در دانشگاهها است.