کد خبر: 1419853
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
محمد بزر‌گ‌نیا عنوان کرد:

ضعف تکنیکی و محتوایی تولیدات داخلی؛ چالش اصلی مقابله با ماهواره

گروه هنر: دبیر شانزدهمین جشن سینمای ایران گفت با اشاره به مسائل مطرح‌شده درباره نحوه مقابله با شبکه‌های ماهواره‌ای، ضعف تکنیکی و محتوایی تولیدات داخلی را چالش اصلی در این راستا عنوان کرد.

محمد بزرگ‌نیا، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر ارشاد درباره نحوه مقابله با ماهواره‌ها و بحث‌های ایجاد شده درباره آن در جامعه گفت: در ابتدای سخنانم باید به این نکته اشاره کنم که گفته‌هایم به معنای تایید ماهواره نیست، چون پرواضح است بسیاری از تولیدات این رسانه به هیچ وجه با فرهنگ ما همخوانی ندارد، اما این‌که چگونه باید با آن مواجه شد، بحثی است که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد. با این توضیح باید گفت، رایج‌ترین و ابتدایی‌ترین راهی که برای برخورد با ماهواره از سوی برخی‌ها پیشنهاد می‌شود برخورد فیزیکی با آن است، اما بحث اینجاست که آیا این مسیر توانسته جواب لازم را طی سالیان گذشته به ما بدهد؟

وی افزود: در این میان ویدئو بهترین مثال برای توضیح فوق است که برخورد جبری با آن هیچ‌گونه جواب مثبتی به همراه ندارد، درصورتی که می‌شد با برخوردهای کارشناسانه‌تر به نوعی هجمه‌ای که از سوی ماهواره‌ها ایجاد شده را پاسخ داد، اما متاسفانه ما با ساخت کارهای ارزان و بی‌کیفیت و همچنین پخش سریال‌های کره‌ای به نوعی به ماهواره‌ها کمک می‌کنیم تا مخاطبان بیشتری را جذب برنامه‌های مغرضانه خود بکنند.

کارگردان فیلم «راه آبی ابریشم» ادامه داد: باید دید که برخورد جبری و قهری با پدیده‌هایی چون ماهواره کارساز است یا خیر؟ به نظرم ابتدا باید تمام زوایای مسئله بررسی شود تا اقدام مورد نظر مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. نکته قابل ذکر این است افرادی که به برخورد جبری با ماهواره معتقدند شاید از سر دلسوزی بر چنین خواسته‌ای تاکید دارند، اما ضروریست که از تجربیات گذشته استفاده کنیم.

دلیل جذابیت ظاهری سریال‌های ماهواره

بزرگ‌نیا اضافه کرد: باید به این نکته نیز اشاره کنم که اگر برخی سریال‌هایی ماهواره‌ای توانسته طرفدارانی برای خود جذب کند، دلیلش کیفیت‌شان نیست، چون به هر حال در این تولیدات به مسائلی پرداخته می‌شود که بیانشان در قالب یک فیلم برای ما قبح دارد، اما چون کارهای سیما ضعیف شده ناخودآگاه تماشاگر جذب رنگ‌آمیزی فریبنده سریال‌های ترکی یا آمریکای جنوبی می‌شود. جدا از افت موضوعی سریال‌های ایرانی باید توجه داشت که به لحاظ تکنیکی هم ما خود را به استانداردهای لازم نرسانده‌ایم؛ عملی که سبب دوری تماشاگران از این آثار شده است.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا تولیدات سیما و سینما افت کیفی پیدا کرده است، گفت: جذابیت‌های بصری یکی از عوامل مهم و اصلی در جذب تماشاگر است، پس اگر از چنین توانی برخوردار باشیم در جذب تماشاگر هم موفق خواهیم بود، اما متاسفانه به دلیل کمبود بودجه‌ای که در این زمینه وجود دارد کارهای ما از زیبایی لازم بصری بهره نمی‌برد.

وی ادامه داد: درباره شبکه‌های اجتماعی هم من با وزیر ارشاد هم عقیده هستم، بدین معناکه فیلترنگ در جای خود لازم است، اما تنها راه نیست. کار اصلی آن است که با فرهنگ‌سازی راه صحیح استفاده کردن از این‌گونه امکانات را به مردم بیاموزیم، چون آن گاه می‌توان از این نوع وسایل برای ترویج مضامین اخلاقی و دینی نیز بهره برد.

دبیر شانزدهمین جشن سینمای ایران در پایان گفت: سخنانی که وزیر ارشاد ایراد می‌کند نشان می‌دهد که به خوبی با حوزه فرهنگ آشناست، اما امیدوارم به وی اجازه دهند که راهش را آن‌گونه که برنامه‌ریزی کرده طی کند، زیرا برخی حاشیه‌ها که پیش می‌آورند سبب تاخیر در رسیدن به هدف مورد نظر می‌شود.

captcha