حسین همتی، سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: همه نهادهایی که نمایشگاه بینالمللی قرآن شرکت داشته و به موضوعات قرآنی و دینی توجه خاصی دارند باید متناسب با جامعه هدف خود فعالیت کرده و تولید محتوایی خود را با نیاز جامعه هدف همسو کند اگر این اتفاق رخ دهد میتوان گفت در مسیر کاربردی کردن اهداف نمایشگاه قدمهای خوبی برداشته شده است.
تولید محتوا برای فعالیتهای قرآنی متناسب با نیاز مخاطبین
وی افزود: مشکل نهادهای مرتبط این است که تولید محتوا را در فعالیتهای خود متناسب با نیاز مخاطبین خود انجام نداده و با انجام یک محتوای عمومی به دنبال رفع مسئولیت هستند.
همتی اشاره کرد: مسئولین نمایشگاه باید با سنجش محتوای فعالیتهای نهادهای مختلف به دنبال کسب نتیجه و رسیدن به اهداف والای نمایشگاه در جامعه باشند.
احتیاج جامعه را مد نظر قرار دهید
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: مشکل اصلی محصولات ارائه شده در نمایشگاه قرآن این است که هر کس بر اساس تفکر خود به موضوعات و ارائه محصولات پرداخته و توجه خاصی به نیاز جامعه نداشته و احتیاج جامعه را مدنظر قرار نداده است.
به همه جنبههای قرآن بپردازیم
وی ابراز داشت: نهادهایی که در نمایشگاه حضور فعال دارند موظف هستند تا محصولات و دستاوردهای خود را بر اساس نیاز جامعه ارائه کند و به همه جنبههای قرآن بپردازیم و تنها به حفظ و قرائت و تفسیر بسنده کنیم.
مسئولین نمایشگاه رویکرد توسعهای نداشتهاند
همتی تاکید کرد: وزارت بهداشت و مرکز قرآن و عترت این وزارتخانه تلاش دارند برای توسعه کیفی و کمی نمایشگاه همه نوع حمایتی را عرضه کند اما متاسفانه خود مسئولین نمایشگاه رویکرد توسعهای نداشته و امسال با رویکرد کاهشی روبرو شده است به طور کلی در سال گذشته نهادها و موسسات بیشتری در این نمایشگاه حضور داشته و در فضای بزرگتری با ارائه دستاوردها پرداخته بودند.
نهادها کمک زیادی نمیتوانند به نمایشگاه قرآن داشته باشند
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با گلایه از تغییر محل برگزاری نمایشگاه گفت: تا زمانی که مسئولین نمایشگاه نخواهند از نظر محتوایی و جایگاهی به دنبال رشد و توسعه باشند نهادها هم کمک زیادی نمیتوانند از این محفل قرآنی داشته باشند.
وی اظهار کرد: وزارت بهداشت با همکاری مسئولین نمایشگاه همه فعالیتهای خود را که در یک سال با محوریت قرآن انجام داده است را در این نمایشگاه ارائه خواهد کرد اما کاهش فضا غرفه از 50متر در سال گذشته به 10 متر در امسال باعث خواهد شد تا به اندازه کافی نتوانیم به نحو شایسته محصولات و دستاوردها را به علاقهمندان معرفی کنند.
وی که سال گذشته مسئول بخش دانشگاهیان نمایشگاه بوده است در پاسخ به این سئوال که چرا نهادها برای شرکت در نمایشگاه برنامهریزی بلندمدت نداشته و همه در روزهای آخر به فکر شرکت در نمایشگاه میافتند، بیان کرد: شورای سیاستگذاری نمایشگاه و تیم سازماندهی از 2 ماه قبل از زمان برگزاری آغاز به کار میکند و نهادها حتی نمیدانند که آیا امسال نمایشگاه دایر خواهد شد یا نه چگونه میتوانند با برنامهریزی بلند مدت در این محفل شرکت و به ارائه فعالیتهای قرآنی خود بپردازند.
برای شرکت در نمایشگاه برنامهریزی بلند مدت نداریم
همتی ادامه داد: منشور توسعه قرآنی کشور برای فعالیتهای قرآنی وزارت بهداشت رویکردی را مشخص کرده است که ما هم تلاش داریم در برنامههای سالیانه به این رویکرد توجه و به آن پرداخته شود اما برای شرکت در نمایشگاه نمیتوانیم با برنامهریزی بلند مدت اقدام کنیم زیرا تا 2 ماه قبل از برپایی نمایشگاه مشخص نبود که امسال نمایشگاه دایر خواهد شد یا نه و یا چه تعدادغرفه برای نهادها تدارک دیده شده است.
وی بیان کرد: برای انجام کار محتوایی در نمایشگاه قرآن لازم است که همه برنامهها و کارهای اجرایی از یک سال قبل شروع و پیگیری شود و اگر وزارت ارشاد که متولی این نمایشگاه است این روند را پیگیری کند نهادها و دستگاههای دیگر هم به طبع آن این مهم را دنبال خواهند کرد.
حمایت از نمایشگاه قرآن از سوی وزارت بهداشت
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت توجه به ساحتهای مختلف قرآن در نمایشگاه را ضروری خواند و گفت: نمایشگاه باید به همه موضوعات قرآنی پرداخته و به بخش فروشگاهی بیشتر از بخشهای دیگر توجه نکند، در این مسیر وزارت بهداشت تلاش دارد در احیای این محفل قرآنی همه نوع فعالیت اجرایی و حمایتی را به مسئولین برپایی ارائه کند.