الهه راستگو، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در چهارمین روز دهه «تکریم و غبار روبی مساجد» به گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) پرداخت.
وی در خصوص الزامات قرار گرفتن مساجد به عنوان محوریت فعالیتهای فرهنگی اجتماعی در محلات اظهار کرد: قرار گرفتن مساجد به عنوان محوریت فعالیتهای فرهنگی اجتماعی محلات بسیاری از آسیبهای این فعالیتها را از بین میبرد.
راستگو افزود: دور شدن فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی محلات از معارف اسلامی آسیبی است که با قرار گرفتن مساجد به عنوان محوریت این فعالیت قابل برطرف شدن است.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر حمایت دستگاههای مختلف فعال در حوزه فرهنگ را برای محوریت قرار دادن مساجد در حوزه فرهنگ مهم دانست و تأکید کرد: مساجد برای نمایش همه ظرفیت خود در بخشهای فرهنگی و اجتماعی نیازمند حمایت دستگاههای فرهنگی مختلف هستند که محوریت مساجد در محلات هم از این قاعده مستثنی نیست.
فعالیتهای فرهنگی ـ اجتماعی فرهنگسراها با هماهنگی کانونهای مساجد تسهیل میشود
راستگو هماهنگی کانونهای فرهنگی مساجد با فرهنگسراها، سراهای محله و سازمانهای فرهنگی هنری شهرداریها را ضروری ارزیابی و خاطرنشان کرد: بسیاری از فعالیتهای فرهنگی اجتماعی که فرهنگسراها، سراهای محله و سازمانهای فرهنگی هنری شهرداریها انجام میشود با هماهنگی کانونهای فرهنگی مساجد تسهیل میشود.
وی ادامه داد: بسیاری از معارف عمیق اسلامی از طریق مساجد میتواند به نهادهای فرهنگساز این چنینی منتقل شود که در نهایت مفاهیم فرهنگی که در جامعه گسترش مییابد کمترین تناقض را فرهنگ اسلامی پیدا میکند.
شورای اسلامی شهر تهران دست شهرداری را برای حمایت بیشتر از مساجد باز میکند
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر نقش این شورا را ارتباط بیشتر مردم با مساجد مهم قلمداد کرد و گفت: شورای اسلامی شهر تهران با برطرف کردن موانع قانونی دست شهرداری را برای حمایت بیشتر از مساجد باز میکند که این مسئله نقش شورا در بهرهبرداری بیشتر از ظرفیت مساجد را نشان میدهد.
راستگو راه برطرف شدن بسیاری از آسیبهای اجتماعی را انس خانوادهها با مسجد دانست و تصریح کرد: انس و الفت خانوادهها با مساجد بسیاری از مشکلاتی را که امروز با آنها دست و پنجه نرم میکنند را از بین خواهد برد.
وی حضور کودکان و نوجوانان را در ایام فراغت از تحصیل در مساجد مهم ارزیابی و تاکید کرد: کودکان و نوجوانان در ایام تابستان برای پر کردن اوقات فراغت برنامههای مختلفی را دارند که خانوادهها میتوانند با اختصاص بخشی از این برنامهها به حضور در مساجد در تقویت ایمان و اعتقادات آنها موثر باشند.
این عضو شورای شهر تهران همزمانی ایام تابستان و دهه تکریم و غبارروبی مساجد را به فال نیک گرفت و خاطرنشان کرد: همزمانی ایام تابستان و اوقات فراغت کودکان و نوجوانان با دهه تکریم و غبار روبی مساجد فرصتی را برای تعمیق ارتباط آنها با مساجد فراهم ساخته است.
راستگو با اشاره به نقش آموزش و پرورش در این مسئله یادآور شد: آموزش و پرورش به عنوان نهادی تاثیرگذار در تربیت کودکان و نوجوانان در کنار خانوادهها باید فرهنگ اقامه نماز در مساجد در قشر جوان جامعه نهادینه کند.
وی با انتقاد از صرف توجه به مساجد در ایام تکریم و غبار روبی مساجد تصریح کرد: توجه به حضور در مساجد و نماز جماعت نباید تنها منحصر به ایام تکریم و غبارروبی مساجد و یا ماه مبارک رمضان باشد و این مسئله باید با برنامهریزی مناسب در طول ایام سال تداوم داشته باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در پایان از دستگاههای مسئول خواست که برای حضور قشر جوان جامعه در مساجد برنامهریزی کنند و افزود: دولت و دستگاههای فرهنگی کشور در زمینه قانونگذاری و اجرا با توجه اهمیت حضور جوانان در مساجد باید برای حضور آنها در مساجد برنامهریزی کنند و امکانات مساجد در بخشهای مختلف را تقویت کنند.