کد خبر: 1420632
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
به مناسبت سالروز شهادت دکتر چمران؛

ویژه‌نامه اینترنتی «سرافراز» منتشر شد

گروه فضای مجازی: ویژه‌نامه اینترنتی «سرافراز» به مناسبت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران در پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، پایگاه فرهنگی و اطلاع‌رسانی راسخون به مناسبت سالروز شهادت دکتر چمران ویژه‌نامه اینترنتی «سرافراز» را منتشر کرد.

این ویژه‌نامه شامل بانک احادیث، پرسش و پاسخ، کارت پستال، بانک صوت و فیلم، مشاهیر و سایر مقالات است.

از جمله مقالات این ویژه‌نامه می‌توان به زندگی‌نامه شهید مصطفی چمران، شناختی از شهید چمران، چریک عاشق مبارزه، تک‌سوار وادی خلوص، راه گمشده چمران در جامعه ما، ابعاد ناشناخته مجاهدی پاکباز، چهره‌ای ناشناخته برای نسل‌های انقلاب، سرباز گمنام، یار صادق امام موسی صدر، مجاهد عارف، دلباخته خلوص و یادی از همرزم شهید اشاره کرد.

شناختی از شهید چمران

در مقاله‌ای از این ویژه نامه آمده است: «فَمَنْ کانَ یَرْجُوا لِقاءَ رَبَّه فَلْیَعْمَلَ عَمَلاً صالِحاَ وَلا یُشْرِک بِعِبادَه رَبِّه اَحَداً؛ پس کسی که به ملاقات پروردگارش امید بسته است، عمل صالح انجام می‏دهد و در عبادت پروردگارش احدی را شریک او نمی‏گیرد».

کسانی که با شهید دکتر مصطفی چمران آشنایی داشتند می‏‌دانند که او به ملاقات پروردگارش دل‏بسته بود و به همین علت همیشه در تلاش بود تا با انجام اعمال صالح خود را به جوار قرب او نزدیک‏تر سازد و در این راه جز معبودش احدی را در عبادت و خدمت مورد توجه قرار نمی‏‌داد.

شهید دکتر چمران از استعدادهایی که پروردگارش نزد او به امانت سپرده بود وقوف کامل داشت و می‏‌دانست چگونه آنها را تنها در راه رسیدن به معشوقش شکوفا سازد، در همین راه بود که از رفاه زندگی مادی، از زن و فرزند و از مقام و منصب چشم پوشید و آنچه داشت در طبق اخلاص،‌ تقدیم پروردگار خویش کرد.

در دوران تحصیل شاگردی سخت‏کوش بود و در میدان اجتماع مردی فداکار، مبارزات سیاسی او قبل از مسافرت به آمریکا در راه استیفای حقوق مستضعفان شکل گرفته بود، در آمریکا تا آنجا که شرایط زمانی و مکانی اجازه می‏داد، ‌برای تشکل نیروهای انقلابی کوشید و زمانی که آن دیار را اشباع شده یافت، به مصر و سپس به لبنان مهاجرت کرد تا با فراهم ساختن فعالیت‏های چریکی و تربیت این نیروها در جنگ مستقیم با اشغالگران سرزمین قدس، استطاعت رزمندگان لبنانی و ایرانی برای مقابله با دشمنان اسلام طبق دستور قرآن مجید بالا ببرد «وَاَعِدّوالَهُمْ مَااسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّهٍ وَمِنْ رِباطِ ‏الْخَیْلِ».

در همین دوران بود که امام موسی‏‌صدر توانست با برخورداری از خلوص و فداکاری دانشمند و سرداری چون چمران عارف و مجاهد، حرکت شیعیان محروم لبنان را متشکل کند و به جوانان مستضعف آن دیار هویت بخشیده، به خدایشان متکی سازد، همین تلاش‏‌های خداجویانه در لبنان بود که شیعیان آن دیار را به صورت متحد محکم انقلاب اسلامی ایران درآورد.

در ایران پس از پیروزی انقلاب، سراپای وجود خود را در خدمت حکومت جمهوری اسلامی و رهبری آن قرار داد، در این مختصر شرح خدمات آن شهید میسر نیست، ولی آنچه مسلم است با اشرافی که بر سیاست منطقه و بینشی که از اوضاع جهان داشت همواره مسیر انقلاب اسلامی ایران را پیش‏‌بینی می‏‌کرد و چاره‌‏جویی‏‌های لازم را برای حراست و به ثمر رساندن آن معمول می‌‏داشت، بدون آنکه این اقدامات را به رخ دیگران بکشد، در نتیجه بسیاری از نزدیکان آن شهید هنوز هم از وسعت و عمق خدمات او مطلع نیستند.

مسلما پیوستن داوطلبانه آن شهید به پاسداران محاصره شده در پاوه یا حمله حماسه‌‏آفرین او به حلقه محاصره شهر سوسنگرد، همراه با مجروح شدن و از مهلکه بیرون جستن او، از وقایع شورانگیز و عبرت‌‏بار ایمان به خدا و آمادگی پذیرش فیض شهادت در راه پیروزی حق بر باطل است.

شهید دکتر مصطفی چمران با همه امکانات مادی که می‏‌توانست در اختیار داشته باشد، زندگی ساده و بی‌‏تکلف خود را که از خانواده بی‏‌بضاعتش به ارث برده بود ادامه می‏داد، یک زمان مقام معاونت نخست‏‌وزیری را پشت سرگذاشته و برخلاف تمام سنت‏ه‌ای دولت‏مداری، اسلحه به دست،‌ در دل صخره‏‌های سرد و صعب‏‌العبور کردستان به مقابله توطئه‌‏گران از خدا بی‏‌خبر می‏‌شتافت، و زمانی دیگر، در آن روزهای یأس و ناامیدی که ارتش متجاوز صدام به سرکردگی امپریالیسم جهانی، می‏رفت تا سرزمین پهناور خوزستان را از پیکر متشنج ایران جدا سازد، صندلی نرم وکالت مجلس شورای اسلامی را ترک گفته، همراه معدودی از تربیت‌‏شدگان مکتب حسینی به قلب صفوف تانک‏‌ها و سپاهیان وسیع دشمن می‏‌زند، تا آرایش نظامی متجاوزین را درهم بشکند و برای نیروهای دفاعی ازهم پاشیده ایران زمان بخرد، تا لااقل فرصت شرکت در یک مصاف نابرابر را بدست آورند و پیروزی نیروی ایمان و شهادت را بار دیگر در کربلای خوزستان در برابر دیدگان نسل حاضر به نمایش بگذارند.

با تمام اخلاصی که از سراپای وجود آن مجاهد بیدار فرو می‏‌ریخت، با تمام عشقی که به امام می‏‌ورزید و با تمام دلبستگی که به انقلاب ایران داشت، دوست و دشمن مانع و مزاحم فعالیت‏‌های تاریخ‌‏ساز او می‏‌شدند، دوستان می‏‌ترسیدند وجود حاضر به شهادت او را از دست بدهند و دشمنان می‏‌خواستند او را از صحنه فعالیت دور کنند.

زندگینامه شهید مصطفی چمران

با آن‌که نماینده امام در شورای عالی دفاع بود و می‌‏توانست از نفوذ معنوی رهبر در رفع مشکلات خود و عملیات جنگ‌‏های نامنظم در مقابله با صدامیان کافر استفاده کند، هیچ‏گاه خاطر امام را با ذکر مشکلات آزرده نمی‌‏ساخت، در ملاقا‏ت‏‌های خود با رهبر همیشه می‏‌خواست با بیان موفقیت‌‏های سپاه اسلام امام را شاد کند.

ویژه‌نامه اینترنتی «سرافراز» به مناسبت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران در پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون منتشر شده است و علاقه‌مندان به مشاهده و استفاده از این ویژه‌نامه می‌توانند به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.net مراجعه کنند.

captcha