محمدحسین قربانی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه طرح چهار مادهای «افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت» مجددا امروز در دستور کار صحن خانه ملت قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: پس از بحث و کارشناسیهای صورت گرفته در کمیسیون بهداشت و درمان تغییراتی برای این طرح اعمال و ماده چهار آن (در ماده چهارم نیز تاکید شده است که از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب 26/2/1372 و اصلاحات بعدی آن و دستورالعملها و آییننامههای مرتبط با این قانون لغو شود) حذف شد.
وی افزود: در این طرح مسائل افزایش جمعیت با موضوع بهداشت باروری و خانواده یکی شده و با اجرای آن ارائه هرگونه اقلام پیشگیری از بارداری در مراکز بهداشتی و درمانی ممنوع میشود که این موضوع مشکلاتی را برای کشور و سلامت مردم در پی خواهد داشت.
قربانی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از حذف این ماده خواستار بازگشت آن به وضعیت سابقش شده است، ادامه داد: ولی به هر حال جلوگیری از کاهش جمعیت باید با آیتمها و روال خاص خود به پیش رود و این با بهداشت خانواده تفاوت دارد و حتی در آموزههای ما مورد تاکید قرار گرفته که باید زمان شیردهی حداقل بین 2.5 تا سه سال حفظ شود.
بهداشت خانواده هیچ تعارضی با افزایش جمعیت ندارد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بهداشت خانواده را نباید با بارداری مکرر قاطی کنیم، تصریح کرد: بهداشت خانواده هیچ تعارضی با افزایش جمعیت ندارد و معتقدیم این دو باید از هم تفکیک شود.
وی افزود: ما در کلیات موافق با افزایش جمعیت و حذف روشهای جلوگیری از کاهش جمعیت هستیم ولی نباید به گونهای باشد که شاهد افراط و تفریط باشیم و در آینده شاهد قاچاق وسایل جلوگیری از بارداری و سخت شدن دسترسی مردم به این اقلام باشیم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما باید بیشتر مانع از روشهای جراحی شویم که امروزه بیشتر به صورت غیرقانونی و غیراصولی انجام میشود.
نباید همچون گذشته این طرح را با عجله و بدون کار کارشناسی انجام دهیم
قربانی با تاکید بر اینکه نمیتوانیم مقطعی تصمیم بگیریم، گفت: نباید همچون گذشته این طرح را با عجله و بدون کار کارشناسی انجام دهیم و سپس شاهد چنین مصیبتی برای کشور باشیم و هم اکنون نیز بخواهیم همان آموزهها را دوباره تجربه کنیم و بدون کار کارشناسی گام برداریم.
در اجرای سیاستهای جمعیتی باید به آموزههای دینی پایبند باشیم
وی با بیان اینکه بهداشت خانواده با روشهای جلوگیری متفاوت است، عنوان کرد: این تفاوت نگاه و دیدگاه ما نسبت به کمیسیون فرهنگی است. در اجرای سیاستهای جمعیتی هم باید به آموزههای دینی پایبند باشیم و هم حقوق مردم را در نظر بگیریم به هر حال این طرح امروز در صحن مورد بررسی قرار میگیرد و بنده نیز از آن دفاع خواهم کرد.