کد خبر: 1421980
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱
حجت‌الاسلام حشمتی پیشنهاد کرد:

تشکیل بازارچه ویژه ماه رمضان به عنوان مکمل نمایشگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در اکثر کشورهای اسلامی بازارچه‌های ویژه ماه مبارک رمضان برپا می‌شود، گفت: جا دارد در کشورمان نیز چنین بازارچه‌هایی که اجناس ویژه این ماه را با تخفیف در اختیار مردم قرار می‌دهد را برپا کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، رئیس بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای اسلامی بازارچه‌هایی در دهه آخر ماه شعبان برپا می‌شود، گفت: این بازارچه‌ها مایحتاج ماه مبارک رمضان را ارائه می‌کنند. این مایحتاج چند مقوله است که از جمله آنها می‌توان به خوراکی‌، شیرینی و پوشاک اشاره کرد.
وی با بیان اینکه از این بازارچه‌ها با عنوان بازارچه رمضان و یا «مرحبا به ضیوف الرحمن» یاد می‌شود، افزود: اکثر مغازه‌ها و فروشندگانی که در این طرح حضور پیدا می‌کنند، اجناس خود را با تخفیف ویژه عرضه می‌کنند. در ایران نیز مشابه این کار در عید نوروز صورت می‌گیرد و بیشتر در اسفندماه چنین بازارچه‌هایی دایر می‌شود.

راه‌اندازی بازارچه رمضان در کنار نمایشگاه قرآن 
رئیس نمایشگاه قرآن تصریح کرد: ما می‌توانیم از این بازارچه‌ها ایده بگیریم و اکنون که بزرگترین اتفاق قرآنی در آستانه ماه مبارک رمضان در حال وقوع است، به نظر می‌رسد که از صنوف و مجموعه‌های مرتبط برای حضور در این بخش و به عنوان بخش مکمل نمایشگاه قرآن دعوت شود تا چنین بخشی را راه‌اندازی کنند.
حجت‌الاسلام حشمتی با بیان اینکه اگر در مجموعه باغ موزه دفاع مقدس فضای لازم را در اختیار داشتیم، خودمان اجرای چنین طرحی را در دستور کار قرار می‌دادیم، اظهار کرد: به دلیل محدودیت در مکان، چنین بازارچه‌ای می‌تواند در مصلی و یا اماکن دیگر تحت عنوان بازارچه رمضان برگزار شود.
وی یادآور شد: در این بازارچه می‌توان انواع مایحتاج مربوط به ماه مبارک رمضان همچون خرما، پنیر، زولبیا و بامیه و البته منسوجات و پوشاک به ویژه چادر و ... را با یک تخفیف ویژه در اختیار مردم قرار داد و مطمئناً با استقبال نیز همراه خواهد شد.
رئیس نمایشگاه قرآن بیان کرد: با اتحادیه صنوف پوشاک و منسوجات هماهنگی‌هایی صورت گرفته است و آنها نیز اعلام کرده‌اند که اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حامی این فعالیت باشد، این بخش را به خوبی مدیریت خواهند کرد. در بخش صنوف‌ مواد غذایی نیز باید این آمادگی ایجاد شود و مدیریت مصلی اگر اعلام همکاری کند، ما به عنوان وزارت ارشاد حاضر خواهیم بود به دلیل اهمیت کار بخشی از انرژی خود را صرف راه‌اندازی بازارچه رمضان کنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سال‌های گذشته چنین کاری ممکن است، صورت گرفته باشد؛ اما کامل نبوده است. دو بخش پوشاک و شیرینی می‌تواند مکمل بخش‌هایی که در سال‌های گذشته به صورت پراکنده وجود داشته است، اضافه شود و فروش این قبیل موارد در ماه مبارک رمضان کاملاً هدفمند شود.

اعلام آمادگی صنوف برای راه‌اندازی بازارچه رمضان
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که این کار در این دوره از نمایشگاه قرآن تحقق خواهد یافت یا در حد همین پیشنهاد باقی می‌ماند، گفت: پیشنهاد ارائه شده است و تاکنون یک یا دو اتحادیه و صنف آمادگی خود را اعلام کرده‌اند، اگر مدیریت اماکنی مانند مصلی تهران همکاری کنند، ستاد اجرایی این بازارچه را تشکیل و مراحل اجرایی آن را انجام خواهیم داد تا یک کار بزرگ به عنوان مکمل نمایشگاه قرآن صورت بگیرد.
رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن اظهار کرد: بهترین مکان برای برگزاری چنین بازارچه‌ای مصلی تهران خواهد بود و با توجه به اینکه این مکان سابقه میزبانی نمایشگاه‌های مواد غذایی را دارد، می‌تواند میزبان چنین بازارچه‌ای نیز باشد.
حجت‌الاسلام حشمتی یک بار دیگر با تأکید بر اینکه در کشورهای عربی و اسلامی به مناسبت ماه مبارک رمضان بازارچه‌هایی با تخفیف‌های ویژه راه‌اندازی می‌شود، تصریح کرد: اینکه در کشور ما چنین اقدامی صورت نمی‌گیرد، واقعاً جای تأسف دارد؛ ما باید به مناسبت رمضان و ماه ضیافت الهی بازارچه‌هایی داشته باشیم که تخفیف‌های ویژه‌ای را به مردم ارائه دهند، نه اینکه در آستانه این ماه نه تنها تخفیف ندهیم، بلکه برخی صنوف کالاهای خود را گران‌تر نیز به فروش برسانند، در واقع این امر نشان دهنده نشناختن قدر ماه مبارک رمضان خواهد بود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه در حال حاضر تهیه کردن چادر و ... اندکی با مشکل همراه است، یاد آور شد: در این بازارچه می‌توان حتی تا 50 غرفه برای بخش حجاب و عفاف در نظر گرفت تا مردم برای تهیه پوشاک اسلامی در مضیقه نباشند و کمبودهای مربط به ان برطرف شود.
وی گفت: پیشنهادات خود را ارئه داده‌ایم و در حال رایزنی برای راه اندازی این بازارچه هستیم، اما هنوز توافق نهایی حاصل نشده است، با توجه به اینکه درگیر نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم هستیم، امکان ورود مستقل به این امر را نداریم و اگر امکان داشت، خود ورود مستقل پیدا می‌کردیم و این بازارچه را راه‌اندازی می‌کردیم. اگر مجموعه‌ای همچون مصلی و یا مدیریت صنوف با هدایت مجموعه‌هایی که تجربه این کار را دارند، به این امر ورود پیدا کنند؛ ما نیز با تمام توان حمایت می‌کنیم.
رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن در پایان اظهار کرد: برای اجرای این کار همه چیز از فضا و امکانات تا عزم جدی فراهم است و اگر محدودیت‌های مربوط به نمایشگاه قرآن وجود نداشت، قطعاً این کار را اجرا می‌کردیم. علاقه‌مندان به این حوزه به حدی حضور دارند که از لحاظ امکانات و نیروی انسانی هیچ مشکلی وجود ندارد و قطعاً شهرداری و نهادهای دیگر در صورت نیاز به این امر مهم کمک خواهند کرد.

captcha