محمدحسین قربانی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالملی قرآن(ایکنا) با اشاره به موافقت اعضای خانه ملت با کلیات طرح جلوگیری از کاهش باروری در مجلس، عنوان کرد: طرح یاد شده در برخی جزئیات آن دارای مشکلاتی است که به کمیسیون یاد شده بازگشته است تا پس از رفع ایرادات به صورت طرحی جامع و به روز مجددا وارد صحن علنی مجلس شود.
وی با اشاره به جلسات مشترک کمیسیونهای بهداشت و درمان، فرهنگی و قضایی مجلس برای بررسی هر چه بیشتر طرح یاد شده، اظهار کرد: مشکل این طرح در خصوص مجازاتهای است که برای جراحیهای پیشگیری از بارداری (وازکتومی و توبکتومی) در نظر گرفته شده است. مسلما نمیتوانیم سلایق و خصوصیات فردی انسانها را با تعزیرات، شمشیر، چماق و زندان تغییر بدهیم و دخالتی در آن داشته باشیم.
عباسی خاطرنشان کرد: در این طرح براساس ماده 368 قانون مجازات اسلامی بین دو تا پنج سال مجازات برای انجام چنین عملی در نظر گرفته شده است و قاضی میتواند از نگهبان بیمارستان گرفته تا خود پزشک، پرستار، کادر اتاق عمل و حتی خود شخصی که برای وازکتومی و توبکتومی مراجعه کرده مجازات تعیین کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: به هر حال طرح یاد شده برای رفع ایرادات موجود به کمیسیون بازگشته است و تمامی جزئیات آن قابل اصلاح و تغییر کامل خواهد بود.