به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز با تأخیر حدود یک ساعته و با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از نمایندگان رسانههای مختلف در محل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شد.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به تفاهمنامه مربوطه اظهار کرد: این تفاهمنامه به منظور بهرهگیری از فناوریهای علمی و زیرساختهای دانشبنیان در مجموعه فعالیتهایی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده دارد.
وی افزود: مجموع فعالیتهای فرهنگی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولیت محتوایی آن را برعهده دارد، با رویکرد بهرهگیری از دانش و فناوری، حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در راستای تحقق اقدامات خود خواهد داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدواریم این تفاهمنامه در سایه همفکری و تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتواند گامهای مثبتی را برای دسترسی به اهداف برداریم.
وی بیان کرد: موضوع نخبگان در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است و در آن شورا، کمیته رسیدگی به این بخش وجود دارد. همچنین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونتی با نام قرآن و عترت است که به شناسایی نخبگان قرآنی میپردازند و این معاونت پس از آنکه مجموعه نخبگان قرآنی را احصا کند، اسامیشان را اعلام خواهیم کرد.
حمایت از فناویهای نرم از سوی معاونت علمی ریاستجمهوری
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به تفاهمنامه مربوطه اظهار کرد: سیاستهای مختلفی در حوزه دانشبنیان به ویژه گروه فناوریهای نرم تهیه میشود اما مشکلات بسیاری در این سیاستها وجود دارد که میتوان در این زمینه به اشتغال فارغالتحصیلان علوم انسانی اشاره کرد.
وی افزود: امیدواریم بازار محصولات نرمافزاری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد میکند، فعال شود و این تفاهمنامه بسترهای مناسبی را برای تحقق این امر فراهم کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: امیدواریم این تفافمنامه ورودی باشد به صحنههایی که تاکنون در حوزه فناوریهای نرم وارد نشدهایم.
وی بیان کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان، ورود به حوزه فناوریهای نرم و ایجاد بخش مناسب در حوزه دانشبنیان از جمله مباحثی است که از طریق این تفاهمنامه محقق خواهیم کرد.
صادرات محصولات فرهنگی امری ضروری است
در ادامه سپهر قاضینوری، معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: ما نیازمند نظامی هستیم که از همه استعدادهای فرهنگی کشور استفاده کرده آن را تبدیل به اشتغال و ارزش افزوده کنیم؛ بنابراین سریعترین راه اشتغال در این حوزه همان حوزه رسانههای دیجیتال است.
وی افزود: ما در این حوزه نیازمند راهکارهای قانونی همچون قانون مالکیت، بازار صادرات محصولات فرهنگی و نگاه اقتصادی هستیم.
معاون سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: بازار صادرات محصولات فرهنگی برای کشورمان میتواند بازار بزرگی باشد و این چرخه نوآوری و اقتصادی باید راه بیفتد.
وی بیان کرد: تاکنون معاونت، مشارکتی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نداشت تا از شرکتهای حوزه فناوریهای نرم حمایت کند. اما اقتصاد فرهنگ و هنرمان باید دانشبنیان باشد تا حجم بسیاری از خرید بیمحتوای کاربران از کشورهای دیگر به سمت خرید محتوای داخلی سوق داده شود.