کد خبر: 1422830
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸

رئیس شورای شهر تهران میهمان قاری بین‌المللی قرآن شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس شورای شهر تهران در تهران‌گردی‌های خود که روزهای جمعه هر هفته انجام می‌شود در آستانه ماه رمضان، امروز، ششم تیرماه، میهمان یکی از قاریان بین‌المللی کشورمان شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران صبح امروز ششم تیرماه به بهانه قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان به همراه حجت‌الاسلام والمسلمین نیک‌نژاد، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران، ابوالقاسم مولایی، شهردار منطقه 22 شهر تهران، حمید صابرفرزام، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و رحیم خاکی، قاری بین‌المللی قرآن به منزل احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی قرآن رفت.
در این دیدار که مسئولان حاضر، برای صبحانه میهمان احمد ابوالقاسمی بودند، پس از صرف صبحانه، رئیس شورای شهر تهران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان بهترین کار این است که در تهران‌گردی‌های خود خدمت یکی از قرآنیان برسم و به همین دلیل احمد ابوالقاسمی که از قاریان بین‌المللی و اساتید قرآنی کشورمان هستند، انتخاب کردم.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه احمد ابوالقاسمی از اساتیدی است که سال‌های سال در کنار قاریان اعزامی به مسابقات بین‌المللی قرآن حضور دارد، گفت: به طور قطع اعزام ابوالقاسمی در کنار قاریان جوان به مسابقات بین‌المللی قرآن به دلیل دانش و تخصص وی است.

برنامه‌ریزی برای حوزه فعالیت‌های قرآنی شهر تهران
وی افزود: یکی از کارهایی که در این اواخر انجام دادیم برگزاری جلسه‌ای با حضور برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و حجت‌الاسلام امرودی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران بود که در این جلسه گزارش‌هایی از سوی مسئولان حاضر در جلسه درباره فعالیت‌های قرآنی ارائه شد تا در نهایت بتوانیم برنامه‌ریزی‌هایی برای حوزه فعالیت‌های قرآنی شهر تهران داشته باشیم.
مسجدجامعی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: به گفته احمد ابوالقاسمی بیشترین شخصیت‌های قرآنی شهر تهران در منطقه 17 تهران هستند که این اتفاق به دلیل حضور استاد خدام‌حسینی و قبل از او استاد مروت در این منطقه بوده است. به نظر می‌رسد یکی از نکاتی که موجب توسعه فعالیت‌های قرآنی در منطقه خاصی می‌شود انجام فعالیت‌های قرآنی خودجوش مردمی است که در برخی مناطق بیشتر است.

تعدد جلسات قرآنی در مساجد و هیئت‌های مذهبی شهر تهران
وی با اشاره به فعالیت‌ هیئت‌های مذهبی و جلسات قرآنی فعال شهر تهران که سال‌های سال به فعالیت خود ادامه داده‌اند، عنوان کرد: به طور مثال مسجد ابوذر در میدان ابوذر تهران یکی از مهم‌ترین جلسات قرآنی مردمی را داشت که توسط استاد خدام‌حسینی اداره شده است یا مسجد یاسین که توسط استاد عباس سلیمی اداره شده است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: مسجد امامزاده صالح(ع) نیز از جمله پایگاه‌های قرآنی مهم شهر تهران است که توسط استاد خرمیان به برپایی جلسات قرآنی پرداخته است و جلسات قرآنی دارالتحفیط قرآن نیز توسط سیدمحسن موسوی بلده اداره شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت‌های قرآنی و دینی به صورت خودجوش در محلات و حسینیه‌های شهر تهران برگزار می‌شود، گفت: در حال حاضر نیز تعداد جلسات قرآنی که در شهر تهران برپا می‌شود بسیار زیاد است؛ فقط 500 کانون قرآنی ثبت شده توسط سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت دارند که علاوه بر این، کانون‌هایی هستند که با وجود فعالیت مستمر هنوز به ثبت نرسیده‌اند.
رئیس شورای شهر تهران یادآور شد: یکی از برنامه‌هایی که در پی تحقق آن هستیم این است که محور فعالیت‌های قرآنی شهر تهران را همین جلسات قرآنی ـ مردمی قرار دهیم. هرچند که برخی از کارها نیز ممکن است از عهده بخش‌های خصوصی و مردمی خارج باشد که در این بخش‌ها باید از کمک‌ بخش‌های دولتی بهره گرفت.
وی با بیان اینکه نخستین اعزام قاریان به حج تمتع توسط مردم و به صورت مردمی انجام شد، عنوان کرد: امسال محور اصلی فعالیت‌های قرآنی را بر این مبنا قرار داده‌ایم که بتوانیم از ظرفیت‌های مردمی بهره بگیریم و این فضا را تقویت کنیم. استفاده از ظرفیت مردمی برای توسعه فعالیت‌های قرآنی رویکرد اصلی ما است که تاکنون چند مورد از این برنامه‌ها اجرا شده است.
مسجدجامعی افزود: در منطقه 13 شهر تهران کار حمایت از جلسات خانگی قرآنی را انجام داده‌ایم که علاوه بر این کار، اقدامات دیگری نیز به جهت حمایت از فعالیت‌های خودجوش مردمی در حوزه قرآن انجام شده است.

محافل «شبی با قرآن» در کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به ظرفیت کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد که زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت دارند، گفت: همزمان با ماه مبارک رمضان 100 کانون فرهنگی هنری شهر تهران علاوه بر برگزاری شب‌های شعر، محافل «شبی با قرآن» نیز برگزار می‌کنند.
رئیس شورای شهر تهران افزود: برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن دیگر برنامه‌ قرآنی شهر تهران در ماه مبارک رمضان است که در کنار این نمایشگاه، سازمان اوقاف و امور خیریه نیز محافل انس با قرآن کریم را با حضور 9 قاری مصری در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار می‌کند.
وی یادآور شد: همچنین در 84 بقعه متبرکه شهر تهران نیز برنامه‌های قرآنی برگزار می‌شود که علاوه بر این 32 خیمه معرفت نیز فعالیت خواهند داشت. در طول ماه مبارک رمضان 50 هزار نفر در کلاس‌های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی شرکت می‌کنند. برگزاری کارگاه مهارت‌های قرآنی برای پنج هزار نفر و تشکیل کلاس‌های مفاهیم و ترجمه برای دو هزار نفر از دیگر اقدامات قرآنی ماه مبارک رمضان است.
مسجدجامعی ادامه داد: جلسات محوری قرآن نیز در پنج مسجد امام حسین(ع)، مسجد امام علی(ع) محله شمیران، مسجد امام هادی(ع) شهرک ولیعصر، حسینیه کربلایی‌های چهارراه گلوبندک و شهرری برگزار می‌شود.
وی افزود: همچنین در ماه مبارک رمضان سه کرسی تلاوت در سه مسجد شهر تهران برگزار می‌شود که علاوه بر این کرسی‌های تلاوت، برگزاری برنامه آموزش قرآن به صورت مقدماتی نیز در سطح شهر تهران دنبال می‌شود.

برپایی نمایشگاه‌ قرآن در 22 پارک شهر تهران
مسجدجامعی با اشاره به برپایی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن عنوان کرد: از نمایشگاه قرآن یک نمونه‌برداری داشته‌ایم تا بتوانیم نمایشگاه‌های قرآن در 22 پارک شهر تهران برگزار شود. نمایشگاه‌های قرآنی در بوستان‌های شهر تهران همزمان با ماه مبارک رمضان تا سحر برپا خواهند بود.
در این بخش از دیدار، احمد ابوالقاسمی قاری بین‌المللی قرآن با اشاره به جلسات متعدد قرآنی که در مناطق مختلف شهر تهران برگزار می‌شود، عنوان کرد: منطقه 22 شهر تهران از جمله مناطقی است که جلسات قرآنی در آن کمتر برگزار می‌شود و به همین دلیل یکی از اقداماتی که می‌تواند در این حوزه انجام شود تشکیل یک مرکز قرآنی برای آموزش قرآن است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه آموزش صوت در کشور ما از سطح بالایی برخوردار است، گفت: در مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران شاهد آن هستیم که قاریان سایر کشورهای مختلف از اساتید ایرانی می‌خواهند که برای آنها آهنگ‌گذاری انجام دهند و به آنها آموزش دهند.

راه‌اندازی مرکز بین‌المللی آموزش صوت و لحن در منطقه 22
وی در ادامه خواستار راه‌اندازی مرکز بین‌المللی آموزش صوت و لحن در منطقه 22 شهر تهران شد که این پیشنهاد با موافقت رئیس شورای شهر تهران و شهردار منطقه 22 شهر تهران روبه‌رو شد. شهردار منطقه 22 نیز در این دیدار آمادگی شهرداری منطقه برای راه‌اندازی مرکز بین‌المللی آموزش صوت و لحن را اعلام کرد.
شهردار منطقه 22 شهر تهران اظهار کرد: به زودی مرکزی در منطقه 22 شهر تهران برای راه‌اندازی مرکز بین‌المللی آموزش صوت و لحن در نظر می‌گیریم تا این مرکز با مدیریت احمد ابوالقاسمی به آموزش قرآن در منطقه 22 بپردازد.

در پایان این دیدار، احمد ابوالقاسمی و رحیم خاکی به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداختند.

captcha