کد خبر: 1423001
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱
یاریگل:

مؤسسات قرآنی آشنایی با کلام امیر(ع) را در اولویت قرار دهند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: استاد و مؤلف کتب دینی و قرآنی اظهار کرد: مؤسسات قرآنی ـ مردمی پس از آموزش قرآن، اولویت اول را آشنایی افراد با سخنان امیرالمؤمنین(ع) قرار دهند.

بهروز یاریگل، استاد و مؤلف کتب دینی و قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر ضرورت تفسیر نهج‌البلاغه به عنوان اخ‌القرآن، اظهار کرد: برای دستیابی به اعتقادات دینی در دین مبین اسلام لازم است تا ابتدا به قرآن، این کتاب انسان‌ساز رجوع کنیم؛ سپس کلام مولای متقیان علی(ع) تفسیر شود.

وی درباره چرایی ترویج آموزش نهج‌البلاغه گفت: حضرت امیرالمؤمنین(ع) در کتاب ارزشمند نهج‌البلاغه با بیان بسیار زیبا، کاربردی و عملی مباحثی در مورد حکومت، عدالت، اهل بیت(ع) و خلافت، موعظه، حکمت، دنیا و دنیا پرستى، حماسه، شجاعت و ...  در قالب نامه‌ها، پندها، ارزنده‌ها و حکمت‌ها آورده که می‌توان در روش سبک زندگی اسلامی از آن بهره بُرد.

این معلم قرآن با اشاره به فراگیری موج آموزش نهج‌البلاغه در سطح کشور بیان کرد: طی چند سال اخیر، از انقلاب تاکنون فعالیت‌های متعددی در حوزه نهج‌البلاغه همچون همایش‌ و جلسات تخصصی انجام شده است، اماّ تمامی این رویدادها از سوی علماء و بزرگان اسلام بوده و باید سعی بر نهادینه شدن این فرهنگ در مراکز، نهادها و سازمان‌ها شود.

بیان کلام امیرالمؤمنین(ع)؛ قرارگیری اولویت اول مؤسسات قرآنی ـ مردمی

یاریگل درباره ورود آموزش نهج‌البلاغه در مدارس عنوان کرد: آموزش و پر‌ورش به عنوان پایه‌ترین نهاد آموزشی کشور چند سالی است حرکت مطلوبی در زمینه نهج‌البلاغه انجام داده که می‌توان به مسابقات استانی و کشوری اشاره کرد؛ پیشنهاد می‌شود مؤسسات قرآنی ـ مردمی پس از آموزش قرآن، اولویت اول را آشنایی افراد با سخنان امیرالمؤمنین(ع) قرار دهند.

وی با تأکید بر استعدادیابی در حوزه نهج‌البلاغه مطرح کرد: برای انجام کارهای ریشه‌ای و اصولی نیاز به سنجش افراد و از همه مهم‌تر استعدادیابی است. در حال حاضر در زمینه قرآن توانسته‌ایم آموزش روخوانی و روان‌خوانی را در سطح مراکز دینی، مؤسسات قرآنی، حسینیه‌ها و حتی مدارس عملی کنم، امّا برای نهج‌البلاغه، ابتدا باید نیازسنجی شود، سپس دوره‌های آشنایی برای افراد برگزار کنیم.

این مؤلف کتب دینی و قرآنی اضافه کرد: در زمان آموزش قرآن توسط مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی، باید به مباحث دینی توجه کنیم و در میان کتاب‌های درسی دانش‌آموزان و دانشجویان، نسبت به بیان نهج‌البلاغه توجه داشته باشیم.

یاریگل خواستار تشکیل همایش دو روزه برای آموزش نهج‌البلاغه شد و افزود: برای تضمین و آینده‌نگری آموزش نهج‌البلاغه، اینکه افراد چگونه و چرا باید با نهج‌البلاغه آشنا شوند، لازم است همایش دو روزه ویژه دانش‌آموزان، دانشجویان و حتّی اساتید این رشته برگزار شود.

وجود تعداد اندک معلمان نهج‌البلاغه

وی درباره برگزاری دوره تربیت معلم نهج‌البلاغه گفت: یکی از ضروریات این عرصه، تربیت معلمان است. همواره با وجود معلمان بسیاری در زمینه قرآن مواجه هستیم، امّا از حیث نهج‌البلاغه تعداد اندکی مشغول به فعالیت هستند که می‌توان از طریق دوره‌های تربیت معلم در عرض دو تا سه سال به تعداد این افراد افزود.

یاریگل در پایان یاد آور شد: به طور یقین برای ایجاد هم‌افزایی و وحدت رویه و همچنین اشاعه فرهنگ دینی میان نسل جوان باید فعالیت‌های سازنده‌ای در سطح ملی و بین‌المللی انجام شود تا موج آموزش نهج‌البلاغه بیش از پیش فراگیر شود.

زهره جان نثاری
|
-
|
۱۳۹۳/۰۴/۰۸ - ۱۵:۰۲
0
0
نهج البلاغه یکی از موضوعاتی هست که می تونه برای توسعه فرهنگ دینی موثر باشد.
اگر مراکز آموزشی به ویژه مدارس به این نکته توجه کنند حتما در این مسیر گامی سازنده برداشته ایم.
captcha