کد خبر: 1423773
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱

تصویب کلیات تشکیل هیئت مرکزی نظارت بر مؤسسات قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: در بیست‌و‌سومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی کلیات تشکیل هیئت مرکزی نظارت بر موسسات قرآنی به تصویب رسید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، بیست‌وسومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، روز گذشته، هفتم تیرماه به ریاست محمدرضا مخبردزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان گفت: در جلسه امروز گزارش سه رویداد بزرگ قرآنی یعنی افتتاح نمایشگاه قرآن کریم، برگزاری مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم و برگزاری همایش «تحول در آموزش عالی قرآن» ارائه می‌شود.
در ادامه جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برپایی بیست‌و‌دومین نمایشگاه قرآن در باغ‌موزه دفاع مقدس گفت: استقبال از نمایشگاه قرآن کریم در روزهای ابتدایی این نمایشگاه، قابل توجه بوده است.

همکاری خوب شهرداری تهران با نمایشگاه قرآن

رئیس نمایشگاه قرآن افزود: همکاری خوبی بین شهرداری تهران با نمایشگاه قرآن وجود دارد و زیر‌ساخت‌های رفاهی برای بازدید‌کنندگان نمایشگاه قرآن فراهم است.
در ادامه این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی‌، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گزارشی از برگزاری مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن ارائه کرد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این گزارش با اشاره به سطح بالای برگزاری این مسابقات، تقریب و اتحاد مذاهب اسلامی حول محور قرآن کریم را از مهم‌ترین اهداف برگزاری این مسابقات برشمرد.
بنابراین گزارش، دستور بعدی جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ارائه گزارش فعالیت کمیسیون «توسعه آموزش عالی و پژوهش‌های قرآنی» بود که در این گزارش با تشریح ساختار کمیسیون مربوطه، کمیته‌های آموزش، تألیف کتب و... جزء ارکان این کمیسیون برشمرده شد.
تلاش برای پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی در حوزه پژوهش‌های قرآنی

در بخش دیگری از این گزارش فعالیت کمیسیون توسعه آموزش عالی و پژوهش‌های قرآنی، تلاش برای پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی قرآنی و فعالیت‌های پژوهشی قرآنی از سایر اقدامات این کمیته‌ها معرفی شد.
در ادامه این گزارش، خبر طراحی «سامانه مدیریت پژوهش‌های قرآنی» نیز اعلام شد. هدف از طراحی این سامانه رصد، پایش و سنجش فعالیت‌های قرآنی در محیط مجازی عنوان شده است.
همچنین، حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این جلسه گفت: در به ‌کارگیری برخی از واژه‌ها در مورد مدیریت آموزش قرآنی باید بیشتر احتیاط شود.
وی با تأکید بر اینکه باید برای جذب افراد مستعد به تحصیل در رشته‌های قرآنی در سطوح عالی اقدام لازم انجام شود عنوان کرد: دانشجو، طبق اسنادی مانند نقشه جامع علمی و سند آمایش آموزش عالی نیز باید مورد توجه باشد.
این گزارش حاکی است، دستور بعدی جلسه روزگذشته، ارائه گزارش نحوه تخصیص بودجه، تحصیل رایگان حافظان قرآن کریم در دانشگاه‌ها توسط سازمان اوقاف و امور خیریه بود که در این گزارش با اشاره به اشخاص و افرادی که شامل این تسهیلات می‌شوند، نحوه تخصیص و میزان این بودجه نیز مورد اشاره قرارگرفته بود.

پرداخت هزینه تحصیلی به 637 حافظ قرآن
در این گزارش با اشاره به پرداخت این بودجه به 634 نفر در مقاطع مختلف تحصیلی، کل پرداخت مبلغ یک میلیارد و 52 میلیون تومان اعلام شد.
همچنین، در گزارش سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تأکید بر لزوم همکاری بیشتر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی در روند تخصیص این بودجه، خروج این بودجه از شمول برخی از قوانین درخواست شد.
موضوع دیگری که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت نحوه ساماندهی مؤسسات و تشکل‌های قرآنی فعال در کشور بود که اعضا ضمن تأکید بر ساماندهی هیئت مرکزی این مؤسسات و تشکل‌ها بر لزوم طراحی یک ساختار منظم به این منظور تأکید کردند. در نهایت با رأی اکثریت اعضا، کلیات تشکیل هیئت مرکزی نظارت بر مؤسسات قرآنی به تصویب رسید.

captcha